Hrana 03. svibnja 2011.

Jedi zdravo i mršavi zdravo 1. dio

Pileci_File_Na_Podlosku_Copy1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cekin pileće meso odlikuje bogatstvo bjelančevina (svih 7 esencijalnih aminokiselina), minerala, vitamina i iznimno niski sadržaj masnoća. Najbrži put povratka vitke linije je dijetalna i prije svega zdrava prehrana. Široki asortiman kvalitetnog Cekin pilećeg mesa iz domaćeg uzgoja znatno će olakšati taj teški zadatak zahvaljujući izvrsnom okusu, nutritivnoj vrijednosti i mnogobrojnim mogućnostima i načinima pripreme

Po svojoj nutritivnoj vrijednosti pileće meso u vrhu je najvrjednijih namirnica za sve dobne skupine i važan je dio piramide zdrave prehrane. To se očituje u visokom sadržaju bjelančevina i vrlo niskom sadržaju masnoća. Esencijalne aminokiseline, vitamini B kompleksa i minerali održavaju zdrav metabolizam, osvježuju pamćenje te djeluju na ljepotu kože, čineći je zdravom, glatkom i lijepom.

Ako paziš na prehranu i želiš smanjiti unos masti, svakako se preporučuje povećana konzumacija upravo pilećeg mesa. Piletina Cekin ima sve značajke dijetalne, zdrave i lako probavljive hrane, što je čini nezaobilaznim obrokom prilikom provođenja dijeta za mršavljenje.

Poboljšaj probavu uz Vitaktiv

Poboljšaj probavu uz pomoć probiotičkog jogurta Vitaktiv u čašicama ili praktičnim bočicama, te izaberi između natur okusa bez dodatka voća, jagode sa žitaricama, kombinacije smokve i bijelog grožđa, brusnice i jabuke ili osvježavajuće višnje.

Pravilna prehrana i dobra probava temelj su zdravlja i vitalnosti. Loše prehrambene navike, nedostatak fizičke aktivnosti, nedovoljan unos tekućine ili stres mogu dovesti do neugodnih simptoma poremećaja probave i prekomjerne težine.

Probiotički jogurt Vitaktiv sadržava korisne bakterije Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium koje klinički dokazano pozitivno djeluju na zdravlje probavnog sustava. Te su bakterije prirodno prisutne u crijevnoj mikroflori čovjeka te sudjeluju u održavanju bakterijske ravnoteže.

Za pravilnu probavu, svaki dan trebamo unositi dovoljne količine probiotičkih bakterija u organizam. Za probiotički učinak dovoljno je da proizvod sadržava 10⁶ korisnih bakterija po jednom mililitru, a Vitaktiv ih sadržava čak 10⁸, što ga čini posebno djelotvornim u regulaciji probavnih procesa, a tome pridonosi i dodatak oligofruktoze, neprobavljivoga prirodnog vlakna s također znanstveno dokazanim pozitivnim učinkom na probavu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.