Ova juha sadrži vrijedne sastojke koje pogoduju imunitetu kao što su sjemenke s omega - 3 masnim kiselinama, češnjak koji ima antibakterijska svojstva, đumbir daje poseban miris i okus, a njegova ljekovita svojstva su mnogobrojna.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 mrkve
- malo kurkume
- sol
- papar
- režanj češnjaka
- žlica sezama
- žlica lana
- žlica sjemenki bundeve
- žlica sjemenki suncokreta
- 1/3 male žličice svježeg sitno sjeckanog đumbira (ili čak i manje ako nisi navikla na okus)
- dl mlijeka
- malo peršina
- malo bosiljka
Priprema:
- Mrkve i tikvice nareži na tanje kolutiće te prokuhaj 15 minuta u slanoj vodi. Bilo bi dobro da mrkvu staviš pet minuta prije tikvica budući da se duže treba kuhati.
- Kad je povrće kuhano, odlijeli dio vode, a ostatak ubaci u multipraktik, dodaj sitno sjeckani češnjak i sve ostale začine, kao i sjemenke lana, sezama, bundeve i suncokreta, mlijeko i sjeckani đumbir te sve zajedno samelji.
- Promiješaj i uživaj u okusu i mirisu.