Hrana 28. studenoga 2011.

Jabuke u kuhanom vinu

Vino1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kuhano vino tradicionalni je zimski napitak koji garantirano grije u hladnim mjesecima. Uz Kotanyi mješavinu začina za Kuhano vino tvoj će napitak imati ugodnu aromu ugodnu cimeta, vanilije, klinčića i đumbira, a istu mješavinu začina možeš koristiti i za pripremu čaja, punča ili mirisnog soka od jabuke

Sve je počelo 1881. godine s Janosom Kotanyiem i paprikom. Ubrzo su to bili vrhunski začini i začinsko bilje iz cijelog svijeta. Njima se Kotanyi strastveno posvećuje, kako tada, tako i danas. Zbog toga se za očuvanje posebnog Kotanyi okusa koriste samo najkvalitetnije sirovine. Dopusti da i tebe ovime inspiriraju.

Kotanyi mješavina za Kuhano vino sadrži ugodnu aromu cimeta, vanilije, klinčića i đumbira te je garancija toplog i mirisnog ugođaja kroz hladne zimske mjesece.

Pored kuhanog vina, koje se smatra tradicionalnim zimskim napitkom, s ovom mješavinom začina možeš prirediti i druge ukusne tople napitke, kao primjerice čaj i topli mirisni sok od jabuke.

Osjeti zimsku mirisnu toplinu u kuhanom vinu, čaju, grogu, punču i voćnim sokovima!

Sastojci (za 2 obroka)

  • 2 jabuke
  • 1/4 l kuhanog vina
  • 1/8 l soka od naranče
  • 2 žlice šećera
  • 1 vrećica Kotanyi mješavine za Kuhano vino
  • 0,02 dl ruma

Priprema

  1. Jabuke oljušti i nareži. Crno vino, sok od naranče i šećer zajedno prokuhaj.
  2. Dodaj Kotanyi mješavinu za Kuhano vino, narezane jabuke te pusti da se još jednom prokuha.
  3. Makni s vatre, dodaj rum, pusti da se ohladi i serviraj u šalicama.

Savjet

Uz ovaj topli napitak možeš poslužiti medenjake.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.