Hrana 06. studenoga 2013.

Kako je bilo na degustaciji majoneza?

Branko
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kako je protekla degustacija majoneza u kulinarskom studiju "Majstor kuhar"kod chefa Branka Ognjenovića i što su rekli članovi stručnog žirija, saznaj u video prilogu

Naša stručna komisija degustirala je i odabrala najmajonezu među tri majoneze koje su prema glasovima čitatelja portala ušle u uži krug. Nakon degustacije je zbrajanjem glasova čitatelja i glasova stručnog žirija Najmajonezom koju preporučuje Zdrava Krava odabrana Alnatura delikatesna majoneza s jajima. Više o samom izboru i glasanju čitatelja saznaj ovdje.

Izjave stručnog žirija

'Jedna od degustiranih majoneza okusom me vratila u djetinjstvo. Svi u sebi nosimo zapise okusa iz djetinjstva i naviknuti smo na njih pa su nam slični okusi i najukusniji. Light majoneze nisu moj favorit jer nemaju tu konzistenciju i jakost okusa kao punomasne majoneze'', rekao je akademik kulinarstva chef Branko Ognjenović.

Maja Antončić-Svetina, dr. med. spec. internist kardiolog iz Poliklinike Aviva napomenula je kako bi ljudi prije kupnje trebali više pozornosti obratiti na sastojke proizvoda. ''Skeptična sam prema light majonezama jer mislim da proizvođači majoneza manjak masnoća nadomještaju konzervansom'', rekla je doktorica.

''Najbolji dizajn ambalaže ima Alnaturina majoneza jer vizualno izgleda najprivlačnije, dok bi ostale majoneze trebalo redizajnirati. Alnaturina ambalaža izgleda prirodno i svojim izgledom privlači kupca'', rekla je Tanja Pružek Šimpović, art direktorica reklamne agencije Bruketa&Žinić. ''Važno je gledati udio masnoća u majonezi''.

Količina masnoća i E vitamin

Doc. dr.sc. Darija Vranešić Bender, nutricionistica i direktorica Vitaminoteke rekla je kako kod odabira majoneza iz visokomasne skupine treba gledati udio masnoća. ''Količina masnoća jedina je razlika između light i komercijalnih majoneza. Također treba gledati sadrži li majoneza vitamin E i kolika je njezina energetska vrijednost. Nekima je važno da majoneza ima smanjeni udio masti dok drugi preferiraju majoneze napravljene od sastojaka iz organskog uzgoja'', objasnila je nutricionistica.

Koliko masnoća sadrže majoneze nove generacije doznaj ovdje.

Naša gastro blogerica i kolumnistica Kristina Grofelnik kaže kako joj se svidio način odabira najproizvoda jer se pažnja pridaje svim njegovim karakteristikama, od izgleda do okusa. ''Iako rijetko koristim majonezu u pripremi jela, kada je koristim uvijek biram onu koja sadrži sastojke iz organskog uzgoja'', rekla je Kristina.

Kako je izgledala degustacija, pogledaj u video prilogu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.