Hrana Zdravi recepti 13. rujna 2022.

Imamo recept za najtraženiji vege burger sa Zagreb Burger Festivala

Foto: Maja Bučić, vlasnica brenda Flying Pig
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon godina 'kaljenja' u Jelsi na Hvaru – a otvoriti gourmet burgeraj na otoku doista iziskuje posebnost i hrabrost - Maja Bučić i njezin Flying Pig prvi put gostuju na Zagreb Burger Festivalu. Pored savršenih mesnih burgera i domaćih French Fries s parmezanom i drniškom pancetom, posjetitelji posebno traže i vegetarijanski burger.

O Maji Bučić i njezinom popularnom hvarskom burger baru Flying Pig ne postoji puno promo tekstova u medijima, no zato se 'dobar glas ipak daleko čuje', a posebno kada se dijeli na TripAdviseru. Nakon godina 'kaljenja' u Jelsi na Hvaru konačno smo je dočekali i na Burger Festivalu.

3 fantastična top of the pops! burgera i najfinije french fries

Ekipa iz Zagreb Burger Festivala boravila je u Jelsi i bili su često naši gosti, toliko su im se svidjeli burgeri pa su nas pozvali da budemo gosti na Festivalu. Trebali smo gostovati već prošle godine, ali zbog gužve nismo uspjeli. Ove godine smo se ekipirali i predstavljamo naše najbolje burgere. Nadamo se da će se posjetiteljima svidjeti, jer u njihovu pripremu ulažemo jako puno truda, a svi sastojci su domaći i vrlo kvalitetni”, s ponosom nam objašnjava Maja Bučić.

Za festival je pripremila tri fantastična top of the pops! burgera i najfinije french fries. Barbie Q sastoji se od drniške pancete, domaćeg BBQ dimljenog umaka i Zenfa by Mirena Škarić te marmelade od luka. Zatim nude i Fatty Supreme s kremom od parmezana, luka, Delikates kiselih krastavaca i pomidora te Hot Honey koji se radi od pesta od meda i chillija s bademima, svježih krastavaca i kapule. French Friese, pak, rade s kremom od parmezana i mrvljenom drniškom pancetom. 

Premda se Flying Pig predstavlja s mesnim burgerima, njihova partnerska tvrtka Plant Punk za poklon im je pripremila vegetarijansku verziju burgera kojom su svi koji su je probali oduševljeni. Ne moramo stoga posebno isticati kako nas je zagolicala pomisao da se i sami iskušamo u njegovoj pripremi. Stoga nam je Maja velikodušno prepustila ‘tajnu’ recepturu.

 | Author: SLAVKO MIDŽOR (PIXSELL) Foto: SLAVKO MIDŽOR (PIXSELL) Zagreb Burger Festival

Vegetarijanski burger by Plant Punk!

Sastojci:

  • 100 g luka
  • 100 g korijena peršina
  • 100 g celera
  • 100 g cvjetače
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 300 g slanutka
  • 2 jaja

Priprema:

  • U multipraktiku izmiksaj luk, celer, cvjetaču, peršin i češnjak te ih stavi peći na 170 stupnjeva, a kada se mješavina ohladi dodaj slanutak i 2 jaja.
  • Začiniti solju, paprom po ukusu, oblikuj pljeskavice od 100  do 150 grama (ovisi koliko želiš i trebaš izvući za porcije) te peci na back papiru na 220 stupnjeva po 15 min (jedna i druga strana). Voila!
     

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.