Hrana Zdravi recepti 05. siječnja 2017.

Idealne za osjetljive na gluten: Palačinke od heljdina brašna

Palacinke
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Heljda je vrlo bogata dijetalnim vlaknima, ne sadrži gluten, smanjuje visoki tlak i kolesterol te regulira razinu šećera u krvi. Bogata je mineralima, flavonoidima i esencijalnim aminokiselinama.

Sastojci:

  • 100 g heljdina brašna
  • 100 g rižina brašna
  • 25 g šećera (ili zamjene za šećer)
  • 1/2 čajne žlice sode bikarbone
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 25 g maslaca
  • 350 ml mlijeka ili vode

Priprema: U jednoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke, a u drugoj mlijeko ili masla. Potom spoji sve zajedno i ponovno dobro promiješaj. ostavi da stoji 30 minuta. ako je tijesto pregusto, dodaj još mlijeka (tijesto treba biti iste gustoće kao i obično tijesto za palačinke). Peci ih kao i obične palačinke. Posluži s medom ili javorovim sirupom.

Promijene koje su mi se dogodile od kad ne jedem gluten.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mmedverec

      Pogledaj ovaj članak: http://zdravakrava.24sata.hr/dijeta/dijeta-za-debljanje-372 Pozdrav

    • Default avatar -
      Deleted user

      Dobar dan, imam 16 godina i na programu sam za gojenje. Uz užinu stalno imam neki sok ili čaj pa me zanima da li moram da čekam neko vreme pre nego što to popijem kao uz veći obrok ili mogu odmah?

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.