Donosimo ti recept za hrskavo-voćnu kombinaciju s breskvama i slatkim vrhnjem koja čini savršen ljetni desert. Za pripremu ovog recepta potrebno je sat i trideset minuta, a recept prenosimo s portala Gastro.hr
Sastojci
Za tijesto:
- 1 dl hladne vode
- 250 g brašna
- prstohvat soli
- 170 g maslaca
Za nadjev:
- 3-4 breskve
- 2 žlice smeđeg šećera
- tučeno slatko vrhnje
Priprema
- Pomiješaj brašno sa soli, vilicom utisni maslac u brašno i postepeno dodaj vodu. Trebaš dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotaj je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisni da bi kasnije lakše razvaljala tijesto. Ostavi 30 minuta u hladnjaku.
- U zdjeli pomiješaj breskve narezane na ploške sa šećerom.
- Tijesto razvaljaj na veličinu lima u kojem ćeš peći pitu, dno na par mjesta izbockaj vilicom pa na tijesto posloži breskve.
- Peci u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
- Pitu ukrasi s tučenim slatkim vrhnjem
Recept je preuzet s portala Gastro.hr