Hrana 22. srpnja 2015.

Hrskavi domaći kikiriki kolač

Kik-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odličan hladan, pomalo hrskavi desert ili snack koji obiluje proteinima od kikirikija, zdravih masnoća, vlakana od zobenih pahuljica te ugljikohidrata od meda. Brza i jednostavna priprema, savršena je za vruće ljetne dane

Sastojci:

  • 150 g oguljenog sirovog kikirikija
  • 185 g sitnih zobenih pahuljica
  • 225 g kikiriki maslaca
  • 120 g meda
  • malo vode po potrebi

Priprema:

  1. Oguljeni sirovi kikiriki lagano zapeci na tavici bez masnoća. Ostavi kikiriki sa strane da se malo ohladei te nasjeckaj nožem na grubo ili stavi u blender kako bi si olakšala taj proces.
  2. Zobene pahuljice također dodatno usitni, gotovo u brašno, zatim i njih zapeci na tavici minutu-dvije.
  3. Pahuljicama dodaj kikiriki maslac te med konstantno miješajući. Možeš dodati i žlicu-dvije vode kako bi lakše spojila sastojke. Odmah dodaj i zapečeni kikiriki te dobro promiješaj. Nakon što si sjedinila sve sastojke ugasi vatru. Cijeli proces traje vrlo kratko, najviše dvije minute. 
  4. Smjesu prebaci na manji lim obložen masnim papirom te mokrim rukama utisni vrh i rubove. Ostavi malo na sobnoj temperaturi da se blago ohladi, te prebaci u zamrzivač da se smjesa stisne. Izvadi, nasjeckaj i posluži!

Pločice čuvaj u zamrzivaču ili hladnjaku.

Pročitaj kako napraviti Schwarzwald tortu bez brašna i dodanih sladila.

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.