Dijana Kovačević iz Zagreba poslala nam je svoj recept za gustu juhu od slanutka kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela
Provjeri kako sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime''!
Sastojci:
- 200 g slanutka
- 1 glavica luka
- 2 mrkve
- pola male glavice kelja
- sol, papar, mješavina začina, peršin
Priprema:
- Slanutak ostavi da se namače u vodi preko noći.
- Stavi kuhati slanutak, mrkvu, luk, kelj te začine. Kuhaj oko sat vremena dok slanutak ne omekša.
- Štapnim mikserom sve izmiksaj te prokuhaj još malo.
- Ukrasi peršinom i s nekoliko cijelih zrna slanutka.
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Dijana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Dijanu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.
Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Dijani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.