Hrana 14. rujna 2011.

Gusta juha od paprika i lignji

Juha
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako voliš jesti povrće, obavezno probaj gustu juhu od slatkih paprika. Iako je topla, ova juha će te osvježiti, a uz dodatak prženih lignji dobit ćeš zanimljiv i ukusan brzi ručak

Ovo je jedna od rijetkih toplih juha koje jedem ljeti. Možda nije ništa novo ni revolucionarno, ali je zato vrlo jednostavan i meni jako drag recept.

Juha je neobično osvježavajuća, iako je topla. Ako voliš paprike nećeš joj moći odoljeti, a uz malo prženih lignji i komad kruha brzo ćeš dobiti zanimljiv ručak.

Isprobaj recept za juhu od rog paprika i lignji!

Sastojci za 4 osobe

  • 6 crvenih paprika rog
  • 2 zeleno-žute rog paprike
  • 2 crvena luka
  • 500 g lignji
  • 2 krumpira
  • maslinovo ulje
  • sok od pola limuna
  • sol, svježe mljeveni papar

Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti juhu od rog paprika i lignji!

Priprema s guštom

  1. Očisti lignje i operi ih. Ostavi ih da se posuše.
  2. Raspolovi paprike i izvadi im sjemenke. Nasjeckaj paprike na sitne kockice. (napomena: gore navedene paprike nisu ljute već slatke paprike).
  3. Luk nasjeckaj na sitne kockice.
  4. Oguli krumpir i nasjeckaj na sitne kockice kao i paprike.
  5. Zagrij maslinovo ulje u većoj posudi. Na laganoj vatri poprži kratko luk dok se ne zacakli. Zatim dodaj nasjeckanu papriku i prijaj par minuta.
  6. Dodaj nasjeckani krumpir.
  7. Dodaj vode dovoljno da prekriješ paprike i krumpir u posudi (da bude 2 cm više od paprike i krumpira).
  8. Pokrij poklopcem i kuhaj oko 15 minuta. Kuhaj na laganoj vatri, povremeno miješajući. Kad su paprike i krumpir omekšali skini s vatre.
  9. U međuvremenu nasjeckaj lignje na kolutiće i uvaljaj ih u brašno.
  10. Juhu miksaj dok ne dobiješ glatku kompaktnu smjesu. Dodaj soli i papra po želji.
  11. Stavi grijati maslinovo ulje. Kad je dovoljno vruće poprži lignje kratko i pazi da ne postanu gumene. Izvadi ih na kuhinjski papir da se malo cijede od ulja. Posoli i dodaj malo limunovog soka na njih.
  12. Pažljivo, da se ne opečeš, uz pomoć vilice ih naguraj na štapić od ražnjića. Ako ti se ovo ne da raditi, možeš ih poslužiti u maloj posudici do juhe. Ovako na štapiću je naravno dekorativnije.
  13. Miksanu juhu ulij u tanjur i ukrasi ražnjićima od lignji. Posluži vruće. Dobar tek!

Zdravo guštaj!

Tvoja Marinela

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.