Hrana 20. travnja 2016.

Domaća granola s kikiriki maslacem

Granola
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Recept za prefinu domaću granolu s kikiriki maslacem, agavinim sirupom, zobenim pahuljicama, bademima i kikirikijem, donosi gastro blogerica Marija Cossi. Pripremi super ukusan doručak u kojem će uživati cijela tvoja obitelj

Sastojci:

  • 200 g sitnih zobenih pahuljica
  • 130 g maslaca od kikirikija
  • 25 g ghee maslaca
  • 55-60 ml agavina sirupa
  • 115 g oljuštena sirova kikirikija
  • 60 g badema
  • tamna čokolada. barem 70 % kakaa

Postupak:

Ghee maslac otopi s kikiriki maslacem u lončiću na laganoj vatri. Dodaj i agavin sirup. Miješaj na vatri dok se sastojci ne počnu topiti i sjedinjavati. Postupak će trajati nekoliko minuta.  Zobene pahuljice stavi u posebnu zdjelu sa kikirikijem te s grubo nasjeckanim bademima.

Otopljenu smjesu postepeno prelij preko zobenih i orašida. Miješaj kako bi sve sastojke dobro sjedinio. Smjesa ne mora biti mokra, gusta ni tečna. Smjesu raspodijeli na širok pleh obložen masnim papirom te peci na 170 C stupnjeva cca 6 minuta, te smanji na 155 C stupnjeva i peci još 7-8 minuta. Kontroliraj svako toliko pećnicu kako granola ne bi zagorjela; otvori pećnicu te promiješaj sastojke kako bi se ravnomjerno zapekla. Kada poprimi zlatno-smeđu boju izvadi te sa podlogom masnog papira prebaci na hladan pleh. Nakon minutu-dvije dodaj i tamnu čokoladu koju si prethodno nasjeckao na male kockice te ih rukama rasporedi po granoli. Ostavi barem 30 minuta da se ohladi i stvrdne.

Čuvaj u zatvorenoj staklenoj posudi i uživaj u super ukusnom doručku!

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.

Klikni za prefini ledeni desert za doručak.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.