Kefir od kokosove vode s cimetom može poslužiti kao odlično osvježenje, ali i može pomoći u normalizaciji glukoze i pri probavnim problemima. Ovaj odlično fermentirano osvježenje je bogato korisnim mikrobima, kemikalijama, vitaminima i mineralima koji su ključni za zdravu probavu i jak imunološki sustav. Ovo piće se ne naziva kefirom jer se u njega dodaju zrnca kefira, a vrlo lako se može napraviti i kod kuće
Kokosova voda sadrži visoki postotak kalija pa se ovaj kefir može konzumirati i nakon treninga kako bi se nadoknadio kalij koji gubimo znojenjem. Za pripremu kefira potreban je cijeli kokos, a kojeg je potrebno otvoriti te iz njega izdvojiti jezgru koja se miksa u blenderu u koji smo dolijali 2 velike šalice obične vode. Nakon što procijediš kokosovu vodu, u nju dodaješ sljedeće sastojke:
- 3 žlice zrnaca kefira
- 4 manje šalice kokosove vode
- 1 štapić cejlonskog cimeta
Sve zajedno stavi u staklenu posudu s poklopcem i drži poklopljeno 24 sata. Sljedeći dan izvadi štapić cimeta iz posude i možeš konzumirati svoj zdravi kefir.
Saznaj kako možeš mršavjeti uz med i cimet!