Za tebe sam odlučila pripremiti verziju svoje domaće zdrave čokolade. S obzirom da je čokolada omiljen desert djece, ali i odraslih, željela sam ti pokazati koliko je bolje napraviti svoju čokoladu za razliku od kupovne koja sadrži puno aditiva i konzervansa
Domaća čokolada bogata aminokiselinama
Za ovaj recept potrebno je samo malo volje, a kao rezultat nastaje jedna savršena čokolada koja će oduševiti tvoje najmilije koji će zdravu čokoladu jesti bez osjećaja krivnje. Puno je zasitnija nego kupovna, a što se tiče sastojaka ja volim eksperimentirati i upravo iz tog eksperimentiranja nastala je fina čokolada. Jesi li znala da od davnina čokoladu nazivaju 'darom s neba punom ljubavi' s kojom umanjujemo stres, upravo zahvaljujući dragocjenom sastojku, sirovom kakau koji obiluje aminokiselinama serotoninom, triptofanom kao i feniletilaminom te mineralima magnezijem, cinkom, bakrom, manganom.
Sastojci:
- 250 gr sirovog kakao maslaca
- 1/2 šalice plus 3 žlice sirovog kakao praha
- 3 žlice kokos maslaca
- 3/4 šalice kokos šećera
- 1 žličica vanilije, prstohvat cimeta
- 4-5 žlica domaćeg svježeg soka od naranči
- 1 žlica naribane neprskane narančine korice
Priprema:
- Po želji u čokoladu možeš dodati sjeckane orašaste plodove, goji bobice, maca prah, sušeno voće po želji ili kokos.
- Na vodenoj kupelji otopi kakao maslac i kokos maslac, dobro miješaj.
- U blenderu usitni kokos šećer do fine smjese praha pa dodaj ostale sastojke mješavini na vodenoj kupelji i miješaj dok se sve fino ne otopi.
- Nakon što se otopilo, kako bi bila sigurna da su se svi sastojci lijepo spojili, smjesu stavi u blender i još dobro smiksaj.
- Dobivenom smjesom puni kalupe za čokoladu i stavi na kratko u zamrzivač da se stisne.
- Nakon što se čokolada stisla prebaci smjesu u frižider.
Dobar tek!