Hrana 26. studenoga 2014.

Trikovi za zdravo i cjelovito kuhanje

Uspravna_19
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pozivamo te da posjetiš prostorije Makronove (Ilica 11, 1.kat) u srijedu 3. prosinca od 17:30 do 20:00 sati kada će se održati praktična radionica vježbanja i kuhanja za čitatelje Zdrave Krave. Radionicu će voditi Jadranka Boban Pejić, a Sanja Novko će te uvesti u svijet vježbi koje unaprjeđuju vitalnost. Broj mjesta je ograničen, a svim registriranim čitateljima Zdrava Krava poklanja popust. Ispuni obrazac na dnu članka te se prijavi na radionicu!

Prijavi se i nauči pripremati brze, zdrave i jednostavne obroke

Radionica donosi niz praktičnih savjeta o tome kako kvalitetno brinuti o sebi u današnjem užurbanom poslovnom i životnom ritmu. Sastoji se od dva dijela, a odnosi se na vježbe za ublažavanje stresa te zdrave obroke koje možeš brzo i jednostavno pripremiti. Svi polaznici će dobiti materijal s receptima koji će se pripremati na radionici.

Broj mjesta je ograničen, a svim registriranim čitateljima Zdrava Krava poklanja popust od 20 posto.

Cijena radionice je 250 kuna, a samo za registrirane čitatelje Zdrave Krave osigurali smo popust i cijena iznosi 200 kuna.

Prijavi se na radionicu putem obrasca ispod članka. Obrazac je vidljiv samo registriranim i logiranim korisnicima Zdrave Krave pa ako još nisi, registriraj se ovdje. Prijave su moguće do 28. studenog 2014. Nakon prijave ćeš na mail dobiti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, a potvrdu uplate je potrebno napraviti do 1. prosinca.

Sadržaj radionice:

1. dio – Do In vježbe za vitalnost i ublažavanje stresa (30 minuta)

Voditeljica: Sanja Novko, shiatsu praktičarka i instruktorica joge

Do In je drevno umijeće samomasaže i istezanja te neiscrpan izvor uvida i saznanja kojima možemo unaprijediti svoju vitalnost. Donosi vrlo jednostavne i izuzetno učinkovite vježbe koje unaprjeđuju vitalnost, potiču protok energije i cirkulacije u tijelu, mogu nas brzo osvježiti i razbuditi, a možemo ih u kratkim blokovima i vrlo jednostavno uklopiti u pauzu na poslu. 

2.dio – Cjelovita prehrana u službi zdravlja i ublažavanja stresa (2 sata)

Voditeljica: Jadranka Boban Pejić, vodeća stručnjakinja u području prirodne i cjelovite prehrane

Jadranka će predstaviti namirnice i izbore u prehrani koji nas osnažuju i suzbijaju stres kroz pripremu nekoliko recepata koje možemo brzo i jednostavno pripremiti te ponijeti na posao. Svojim iskustvom i načinom podučavanja, Jadranka će polaznicima pružiti i veliku podršku i motivaciju za kvalitetne promjene u prehrani. Na radionici ćemo pripremiti nekoliko jela koja se vrlo jednostavno pripremaju (u okviru pola sata) te svaki obrok ima poseban cilj i 'zadatak' u povoljnom djelovanju na naš organizam. Izbor namirnica će biti prilagođen godišnjem dobu u kojem se nalazimo i optimalnom utjecaju na organizam.

Na radionici ćemo pripremati:

  • Osnažujuća večera
  • Lagano antistres jelo
  • Hranjivo jelo od zelenog povrća
  • Napitak za snagu i vitalnost

Na radionici će se koristiti isključivo ekološke namirnice biljnog podrijetla te će se degustirati pripremljena jela. Namirnice su osigurali bio&bio i Zrno.

Upoznaj voditeljice radionice

Jadranka Boban Pejić prvo je ime prirodne i cjelovite prehrane u Hrvatskoj. Gotovo trideset godina vodi različite programe edukacije u ustanovi Makronova te je autorica brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, televizijskih priloga i emisija. Autorica je i voditeljica Škole prirodne kuhinje prema makrobiotičkim načelima te koncepta cjelovito zdravlje žene u Makronovi, u sklopu kojeg je osmislila i vodila niz edukacija. Svoj put u svijet prirodne prehrane započela je 1985. godine kao studentica defektologije. Nakon završetka studija dvije je godine radila kao znanstveni asistent na Fakultetu za defektologiju u Zagrebu. U isto vrijeme, edukacijom na Kushi institutu u Bostonu, SAD, stekla je zvanje učiteljice makrobiotike. Jadranka i njezin suprug Zlatko pioniri su zdravih stilova življenja, promicanja organskog uzgoja i ekološkog pristupa u svakodnevnom življenju te su zajedno održali brojne tečajeve u svim većim gradovima u Hrvatskoj, kao i u drugim zemljama. Autorica je nekoliko knjiga - kuharica Žitarice, Alge, Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima, Prirodno i slatko, Prirodno bez glutena te priručnika Za bebe i djecu 1 i Za bebe i djecu 2 te koautorica bestselera Hrana za život.

Sanja Novko dugogodišnja je Makronovina suradnica u području shiatsua i kao voditeljica Do-in seminara. Sanja je iznimna shiatsu praktičarka s dugogodišnjim iskustvom i znanjem koje proširuje i drugim komplementarnim vještinama i tehnikama. Zanima je sve što može oplemeniti kvalitetu i iskustvo shiatsu tretmana pa pohađa Akademiju Osteopatije, edukaciju Watsu metode (shiatsu u vodi), proučava Do-In te je aktivna kao instruktorica Vinyasa joge.

Doznaj više o Makronovi

Makronova je vodeća ustanova za edukaciju u području održivih i prirodnih životnih stilova i makrobiotike. Djelovanje je započelo kao dio Društva za unaprjeđenje kvalitete življenja još 1988. godine, a od 2002. godine nastavljaju raditi kao ustanova za obrazovanje odraslih. U Makronovi možeš naučiti sve o cjelovitoj i prirodnoj prehrani od ekoloških namirnica na našim suvremenim i raznolikim radionicama kuhanja. Možeš naučiti o makrobiotičkom načinu življenja i prehrani, o drugim vještinama važnima za zdravlje i vitalnost (umijeće disanja, upravljanje stresom, cjelovit pristup zdravlju žene i sl.), možeš vježbati jogu, vježbe za kralježnicu i Do In te se možeš osposobiti za shiatsu praktičara.

Osim programa radionica kuhanja po kojima su često prepoznatljivi, Makronovini najznačajniji programi su Škola prirodne kuhinje prema makrobiotičkim načelima te izuzetno korisni seminari u Ciklusu osobne ekologije, kao i rezidencijalni seminari koji se svake godine održavaju na Risnjaku i na Hvaru. Sve o Makronovinim programima možeš naći na www.makronova.com

Ponesi udobnu pamučnu odjeću za vježbanje ili se unaprijed tako odjeni. Vidimo se na radionici!

Fill out my online form.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.