Hrana Hrana kao lijek 25. travnja 2017.

Dobra vijest za pivoljupce: Pivo jača i izgrađuje mišiće

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Svi ljubitelji piva od sada imaju još jedan dobar razlog da uživaju u omiljenom piću. Naime, tim japanskih znanstvenika nedavno je dokazao da pivo povoljno utječe na snagu mišića. Naravno, u svakoj sjajnoj informaciji postoji i neka kvaka, a u ovom slučaju riječ je o količini piva koju bi trebala popiti.

Naime, da bi se vidio potpuni učinak, trebala bi popiti 154 pinte piva dnevno, što je ekvivalent 72 litre.

Znanstvenici sa Sveučilišta Tokushima dokazali su da flavonoidni sastojka piva, poznat kao 8-PN, značajno smanjuje atrofiju mišića kod laboratorijskih štakora. Sjajna je to vijest, ali pred znanstvenicima je sada dug put otkrivanja način na koji bi se 8-PN mogao unijeti u ljudski organizam, ali bez alkoholnog trovanja zbog potrebne količine. Dakle, izolirano od piva, prenosi muscleandfitness.com.

10 razloga zbog kojih trebaš piti pivo

Brojne mogućnosti

Na taj način bi se pomoglo mnogima, posebice osobama starije životne dobi, astronautima čiji mišići mogu atrofirati dok su u svemiru, a rađa se nada i za pomoć osobama s paralizom.

Joga uz pivo

Do tada, vrijedi upamtiti da pivo već sada donosi brojne zdravstvene prednosti, posebice crno pivo, koje je bogato brojnim vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.