Topli dani idealni su za lagane, kremaste i osvježavajuće deserte jer obilje sezonskog voća treba iskoristiti na najbolji način. Jagode i trešnje dolaze među prvima i mnogima su omiljene pa ti Tončika Cukrov donosi hladni desert za koji umjesto želatine možeš upotrijebiti agar agar u listićima. Priprema je brza i jednostavna, a desert je neodoljiv
Sastojci:
Kanten od jagoda:
- 2 šalice jagoda
- 2 žlice agar agara
- 2 dcl jabučnog soka
- prstohvat soli
Kanten od trešanja:
- ½ kg trešanja
- 2,5 žlice agar agara u listićima
- 2 dcl jabučnog soka
- prstohvat soli
Krema:
- 150 g indijskih oraščića / badema
- 2/3 šlag-kreme od soje
Priprema:
Sastojke za kremu izmiksaj.
Napravi odvojeno kanten od jagoda i kanten od trešanja na sljedeći način: Zagrij jabučni sok do vrenja pa dodaj listiće alge agar agar i kuhaj 5 do 6 minuta, dok se ne rastope. Prelij preko jagoda/trešanja, ohladi ih i zdrobi/izmiksaj.
Serviraj u čaši ili staklenoj zdjelici tako da na dno staviš kanten od jagoda, zatim stavi sloj već pripremljene kreme, potom kanten od trešanja. Ukrasi po želji i ohladi.