Anita Grofelnik iz Huma na Sutli poslala nam je svoj recept za grašak s crvenom rižom kojeg je stručni žiri Zdrave Krave i Gastro.hr-a odabrao za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu ljeta'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav i jednostavan recept s ljetnim namirnicama i otkrij svoju zdravu ljetnu tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu ljeta" potraži ovdje.
Sastojci:
- 1 šalica graška
- 1 šalica crvene riže
- pola šalice dimljenog tofua
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica naribanog đumbira
- povrtni temeljac
- sol i papar,
- začini po želji
- 1 žlica aceta balsamica
Priprema:
- Skuhaj grašak dok ne omekša.
- U posebnoj posudi poprži dimljeni tofu na maslinovom ulju.
- Na tofu dodaj rižu i malo je poprži pa zalij povrtnim temeljcem.
- Skuhaj crvenu rižu. Kada je riža kuhana i sva voda ispari, dodaj začine i đumbir pa malo poprži.
- Zatim dodaj grašak!
- Polij s jednom žlicom aceta balsamica!
Moja zdrava ljetna tajna je...
Anitina zdrava ljetna tajna je ujedino i savjet za uštedu:
'Sezonsko voće i povrće uzgojeno u mojem vrtu boljeg je okusa i veće kvalitete tako da u ovo recesijsko doba jeftinije i zdravije prolazim!'