Zgrabi svoju omiljenu šalicu i napravi brze čokoladne muffine bez ugljikohidrata bogate okusom čokolade. Ovo je poslastica i za one koji izbjegavaju gluten i mliječne proizvode, a spremna je za 5 minuta.
Diet Doctor navodi ako nemaš mikrovalnu pećnicu, možeš ih ispeći u pećnici, bez ikakvih problema.
Torta od limuna i badema koju možeš jesti bez brojanja kalorija
Sastojci
- 2 žlice bademovog brašna ili brašna od lješnjaka
- 1 žlica kakao praha
- 1 žlica eritritola (opcionalno)
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice ekstrakta vanilija
- prstohvat soli
- 1 jaje
- 1 i 1/2 žlica rastopljenog kokosovog ulja ili maslaca
- 1/2 tamne čokolade bez šećera
- 1/2 žličice kokosovog ulja ili maslaca za podmazivanje šalice
Uputstva
- Suhe sastojke stavi u jednu zdjelu. Izmuti jaja i kokosovo ulje (maslac) u drugoj. Promiješaj suhe sastojke, jaja i kokosovo ulje dok smjesa ne postane glatka. Dodaj grubo nasjeckanu čokoladu.
- Smjesu podijeli u dvije dobro podmazane šalice.
- Stavi ih u mikrovalnu pećnicu na maksimalnu snagu na jednu do jedne i pol minute. Izvadi, pusti da se ohladi i spremno je za posluživanje.
Savjet: Imaj na umu da će se kolač u početku napuhnuti pa onda smanjiti. Napuni šalicu maksimalno do dvije trećine.
Uputstva za pećnicu
Ako ne želiš koristiti svoju mikrovalnu pećnicu, možeš ispeći ove čokoladne muffine u pećnici. U stvari, ako imaš vremena, zapravo to i preporučujemo. Mikrovalovi se razlikuju po kapacitetu i rezultati ovise i o veličini tvoje šalice.
- Zagrij pećnicu na 175 ºC, pripremi tijesto prema gore navedenim uputama.
- Stavi košarice za muffine u tepsiju za kolače i napuni ih do pola.
- Peci oko 18 minuta ili provjeri čačkalicom jesu li ispečeni.
Nutritivne vrijednosti za jedan muffin
- Ukupno ugljikohidrata: 4% (2g)
- Vlakna: 2g
- Masti: 86% (21 g)
- Kcal: 230
Domaća čokolada s kikirikijem i minimalnim udjelom ugljikohidrata