Čokoladni kolač s tikvicama je neobična kombinacija povrća i čokolade koju vrijedi probati. Za pripremu ovog deserta potrebno je oko sat vremena, a dobit ćeš 25 kocki. Biskvit ti može biti klasičan ili po želji možeš dodati šaku ili dvije oraha, žličicu cimeta ili nekog drugog začina te sitno narezanu čokoladu, grožđice, brusnice
Recept je osmislila blogerica portala Gastro.hr, Sanja Štrbac.
Sastojci:
- 125 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 100 g oštrog brašna
- 60 g glatkog brašna
- 20 g tamnog kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 1 manja tikvica
- Po želji orasi, začini, čokolada, mak, grožđice, brusnice
Priprema:
Pećnicu upali na 180 C i ostavite da se grije. U manjem loncu otopi maslac, maknite ga s vatre, dodaj šećer i mlijeko i dobro promiješaj. U veću posudu stavi smjesu maslaca, šećera i mlijeka, te dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo i jaja. Tikvicu operi i naribaj na sitno. Mikserom sve dobro izmiksaj. Po želji u biskvit možeš dodati šaku ili dvije oraha, žličicu cimeta ili nekog drugog začina po želji, 100 g sitno narezane čokolade, grožđice, brusnice.
Tepsiju ili kalup za pečenje namasti i pobrašni ili obloži masnim papirom za pečenje. Smjesu izlij u tepsiju i stavi peći oko 40 do 45 minuta. Kolač možeš preliti čokoladnom glazurom koju lako možeš pripremiti tako da u manjem lončiću otopiš 40 g maslaca, makneš s vatre i u maslac dodaš 100 g natrgane čokolade. Miješaj dok se sve ne otopi pa prelij preko ohlađenog kolača.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr