Čokoladni kolač s kokosovim brašnom i medom super je desert nakon ručka ili užitak uz kavu i društvo poslijepodne. Također zbog svojih zdravih sastojaka može biti i doručak. Kombinacija kokosa, jabuka, kakaa i bijele čokolade daje fantastičan okus koji vrijedi probati
Sastojci:
Preljev:
- 1 jušna žlica ulja
- 50 g bijele čokolade
Tijesto:
- 60 g kokosovog ulja
- 1 prašak za pecivo
- 120 ml soka od jabuke (nezaslađenog)
- 40 g tapioke
- 1 jušna žlica vanilija ekstrakta
- 40 g kokosovog brašna
- 240 ml meda
- 80 g kakaoa u prahu
- 5 jaja
- 2 prstohvata himalajske soli
Priprema:
- Kokosovo ulje rastopi i stavi sa strane da se hladi.
- Sve mokre sastojke osim kokosovog ulja dobro umuti.
- Sve suhe sastojke umiješaj te im dodaj mokre sastojke i napravi kompaktnu smjesu.
- Kada si sve umiješala dodaj ohlađeno kokosovo ulje.
- Kalup formu namaži kokosovim ulje i pospi jušnom žlicom kakaa.
- Ulij smjesu i stavi peći u zagrijanu pećnicu na 170°C od 35 do 40 minuta. Probaj čačkalicom je li gotovo.
- Izvadi da se ohladi.
- Na pari rastopi bijelu čokoladu i dodaj joj ulje. Pusti da se malo ohladi prije nego preliješ preko kolača.
- Stavi u frižider da se sve dobro ohladi prije posluživanja.
Dobar tek!
Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr. Alisu potraži i na Facebooku.