Dora Dukić nam je poslala recept za čokoladnu tortu s kestenima kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu
Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 3 žlice šećera (smeđeg)
- 3 žlice brašna
- 1,5 žlica kakaa
- malo praška za pecivo
Krema:
- 250 g kesten pirea
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 kremfiks
- rebro ribane čokolade
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
Karamelizirani kesteni:
- 10 kestena
- pola šalice šećera (smeđeg)
- malo vode
- malo vrhnja za šlag
Glazura:
- 100 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
- dobro pomiješaj sve sastojke i izli ih u kalup
- peci na 180° oko 10 min
- izvadi i ohladi
Krema:
- pomiješaj kesten pire s vanilin šećerom i rumom
- umiješaj šlag s kremfiksom i polako dodaji u kesten pire
- na kraju dodaj izribanu čokoladu
Karamelizirani kesteni:
- otopi šećer s vodom
- kada se počnu stvarati mjehurići dodaj zagrijano vrhnje
- nakon što karamel dobije lijepu boju makni s vatre i umiješaj usitnjene kestene (ne pire, već sitne komadiće)
- ostavi da se hladi
Slaganje:
- biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj)
- ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu
- pospi karameliziranim kestenima
- prelij ostatkom glazure i ostavi u frižideru na par sati
Moja zdrava jesenska tajna je...
Dora nam je otkrila da uživa u hrani, ali najviše je veseli kada je u prilici svoje obroke spravljati od sezonskog voća i povrća.