Hrana 12. studenoga 2012.

Čokoladna torta s kestenima

Kesten_Torta630X420
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Dora Dukić nam je poslala recept za čokoladnu tortu s kestenima kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu jeseni'', pošalji nam svoj omiljeni, zdrav recept s jesenskim namirnicama i otkrij svoju zdravu jesensku tajnu

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu jeseni" potraži ovdje.

Sastojci:

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera (smeđeg)
  • 3 žlice brašna
  • 1,5 žlica kakaa
  • malo praška za pecivo

Krema:

  • 250 g kesten pirea
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 1 kremfiks
  • rebro ribane čokolade
  • 1 vanilin šećer
  • malo ruma

Karamelizirani kesteni:

  • 10 kestena
  • pola šalice šećera (smeđeg)
  • malo vode
  • malo vrhnja za šlag

Glazura:

Priprema:

Biskvit:

  1. dobro pomiješaj sve sastojke i izli ih u kalup
  2. peci na 180° oko  10 min
  3. izvadi i ohladi

Krema:

  1. pomiješaj kesten pire s vanilin šećerom i rumom
  2. umiješaj šlag s kremfiksom i polako dodaji u kesten pire
  3. na kraju dodaj izribanu čokoladu

Karamelizirani kesteni:

  1. otopi šećer s vodom
  2. kada se počnu stvarati mjehurići dodaj zagrijano vrhnje
  3. nakon što karamel dobije lijepu boju makni s vatre i umiješaj usitnjene kestene (ne pire, već sitne komadiće)
  4. ostavi da se hladi

Slaganje:

  1. biskvit prelij tankim slojem glazure (tako da većina ostane za kraj)
  2. ostavi da se malo ohladi pa na to stavi kremu
  3. pospi karameliziranim kestenima
  4. prelij ostatkom glazure i ostavi u frižideru na par sati 

Moja zdrava jesenska tajna je...

Dora nam je otkrila da uživa u hrani, ali najviše je veseli kada je u prilici svoje obroke spravljati od sezonskog voća i povrća.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.