Hrana 931 prikaza 03. travnja 2015.

Uskrsna čoko rolada od banana i vanilije

Coko-Uspr_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosim ti fini uskrsni čokoladni recept. Kombinacija kremastog namaza i banana oduševit će cijelu obitelj, a za mene nema veće sreće ako uistinu nekoga razveselim. Količinu slatkoće u receptu prilagodi sebi, možeš smanjiti količina meda, zamijeniti ga stevijom ili većom količinom suhog voća

Sastojci za koru:

  • 200 gr natopljenih i dehidriranih badema
  • 150 gr natopljenih i dehidriranih oraha
  • 6 žlica kokos ljuskica
  • 10 suhih smokava + voda u kojoj ste natapali smokve
  • 1 žlica rastopljenog kokosova ulja
  • 5 žlica meda (može i manje, ali onda povećaj količinu suhog voća)

Priprema:

Bademe stavi u blender i samelji ih do mrvica, ali ne presitno. Smjesu prebaci u zdjelu i isto napravi s orasima. Nakon što si usitnila orašaste plodove u blender stavi suhe smokve i pomiješaj s vodom do fine smjese. Smjesu dodaj smjesi orašastih plodova. Dodajte sve sastojke, smjesu dobro pomiješaj, uzmi prianjajuću foliju i na nju ravnomjerno nanesi koru.

Sastojci za domaći čoko namaz:

  • 100 gr lješnjaka 
  • 2 žlice kakao praha 
  • 2 žlice rast.kakao maslaca ili kokosova ulja 
  • 3 žlice meda

Priprema: Za čokoladni namaz u multipraktiku samelji lješnjake, dodaj rastopljeni maslac, dobro miješaj i dodaj med.

Sastojci za filu:

  • 200 gr natopljenih i dehidriranih indijskih oraščića
  • 3 smrznute banane
  • 3 žlice domaćeg čoko namaza
  • 10 suhih smokvi
  • 3 žlice rastopljenog kakao maslaca
  • 5 žlice kakao praha ili rogača
  • 1 žličica vanilije
  • 5 žlica meda ili zamijeniti sa više suhog voća po želji

Priprema: Za punjenje samelji indijske oraščiće, usitni ih, dodaj malo vode, miješaj do kremaste smjese pa dodaj smrznute banane i miješaj, dodaj kakao maslac i med, smjesu suhih smokvi+voda, sve dobro miješaj do kremaste smjese. Ostat će ti viška kreme, koju možeš iskoristiti za ukrašavanje ili kao čokoladni mousse. Smjesu nanesi na rolat pa na početak smjese stavi 2 banane i zarolaj. Stavi u zamrzivač na nekoliko sati i prije posluživanja pažljivo odvoji foliju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.