Hrana 14. travnja 2022.

Cheesecake s Oreo keksima i jagodama za uskrsni stol

Foto: shuterstock Cheesecake Ilustracijska fotografija
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj cheesecake zasigurno će izmamiti osmijeh kod tvojih gostiju tijekom uskrsnih blagdana!

Cheesecake je postao klasik, a ovaj Uskrs ga možeš malo drugačije napraviti s Oreo keksima i jagodama. Za ovaj recept ti treba i neizostavno kokosovo ulje koje će pomoći da se bijela čokolada ne razbije kada dodaš boju za hranu.

Sastojci:

Za koru:

  • papir za pečenje ili namaži pleh uljem ili maslacem
  • 26 Oreo keksa
  • 4 žlice otopljenog maslaca, dodatno još za tavu
  • prstohvat soli

Za cheesecake:

  • 500 g krem sira, omekšanog na sobnu temperaturu
  • 1 šalica granuliranog šećera
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/4 šalice kiselog vrhnja
  • 2 žlice višenamjenskog brašna
  • 1/4 žličice soli

Za preljev:

  • 1 i 1/2 šalica komadića bijele čokolade
  • 1 žličica kokosovog ulje
  • narančasta boja za hranu ili pomiješaj crvenu i žutu boju
  • 10 srednje velikih jagoda
  • 1/3 šalice tučenog slatkog vrhnja
  • 1 šalica poluslatkih čokoladnih komadića
  • 1 šalica smrvljenih Oreo keksa
  • 1/2 pakiranja bombona u obliku uskršnjih jaja

Cheesecake za Uskrs | Author: Screenshot: Instagram/Delish Foto: Screenshot: Instagram/Delish Cheesecake je postao klasik, a ovaj Uskrs ga možeš malo drugačije napraviti s Oreo keksima i jagodama

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva i tepsiju namasti uljem ili maslacem
  2. U procesoru za hranu izmiješaj Oreo kekse s otopljenim maslacem i soli. Utisni dobivenu smjesu u tepsiju i ostavi sa strane dok radiš kremu.
  3. U velikoj zdjeli ručnim mikserom umuti krem ​​sir i šećer dok ne nestanu grudice. Dodaj jaja, jedno po jedno pa umiješaj vaniliju i kiselo vrhnje. Dodaj brašno i sol i miješaj dok se sve ne sjedini. Smjesu izlij preko kore.
  4. Peci oko 1 sat i 30 minuta. Izvadi ga iz pećnice i pusti da se ohladi na sobnoj temperaturi 1 sat.
  5. Pusti da se cheesecake potpuno hladi u hladnjaku najmanje 5 sati ili neka se hladi do sljedećeg dana.
  6. U mikrovalnu pećnicu stavi komadiće bijele čokolade i kokosovo ulje na jakoj temperaturi 1 minutu, miješajući svakih 20 sekundi dok smjesa ne postane glatka ili otopi na klasičan na čin na vodenoj pari. Dodaj narančastu boju za hranu dok ne dobiješ željenu boju.
  7. Jagode nježno drži za listove i umoči ih u dobivenu čokoladu. Stavi jagode na lim za pečenje i stavi ih u hladnjak dok se čokolada ne stegne, 10 do 15 minuta.
  8. U međuvremenu napravi preljev za ganache. U malom loncu na laganoj vatri zagrij vrhnje dok se oko rubova ne pojave mali mjehurići. Stavi čokoladu u zdjelu otpornu na toplinu i prelij vrućim vrhnjem. Pusti da odstoji 3 minute, a zatim miješaj dok ne postane kremasto.
  9. Prelij ganache preko cheesecakea i zagladi u ravnomjeran sloj. Na vrh stavi ravnomjeran sloj smrvljenih Oreo keksa, a zatim dodaj jagode i bombone u obliku uskršnjih jaja. Stavit u hladnjak dok se ganache ne stegne, oko 10 minuta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Delish (@delish)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.