Hrana Hrana kao lijek 13. rujna 2016.

Četiri začina koja smanjuju tek, a hranu čine ukusnijom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pravilna prehrana i fitness režim mogu ti pomoći da se riješiš viška kilograma. Jesi li znala da postoji nekoliko namirnica koje mogu sagorijevati masti u tvom tijelu?

  • Crvena paprika - pikantna crvena paprika sadrži kapsaicin, spoj koji ubrzava metabolizam. Ovaj spoj povećava tjelesnu toplinu koja pak sagorijeva masne naslage. Ovaj zdravi začin kontrolira apetit i želju za slanom, slatkom i masnom hranom.
  • Češnjak - ovaj zdravi začin potiskuje apetit jer šalje signal u mozak da je želudac pun. Uz pomoć češnjaka, osjećat ćeš se punije i sagorijevati kalorije. Češnjak je također dobar za srčane bolesnike, jer sprječava stvaranje krvnih ugrušaka i povećava cirkulaciju krvi.
  • Čili - je jedan od zdravih začina koji može kontrolirati apetit tako što ćeš se osjećati punije. Štoviše, čili se smatra začinom koji spaljuje masnoće.
  • Cimet - to je jedan zdrav začin koji sagorijeva masne naslage u tijelu, a također kontrolira glad. Cimet također ubrzava metabolizam, smanjuje loš kolesterol i čisti arterije.

Pročitaj kako cimet doprinosi jačanju imuniteta.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.