Hrana 17. srpnja 2011.

Bruschette - idealan brzi zalogaj

Mia-Bruscete
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Talijanske bruschette - prepečene šnite kruha s raznim povrćem, začinima i maslinovim uljem - brzo su gotove, a ukusne su, hranjive i lagane. Idealne za ljeto! Kuharica Mia Šoškić preporučuje ti tri sjajna recepta za bruschette s rajčicama, gljivama i tikvicama

Bruschetta je originalno talijansko predjelo, koje se u današnje doba sve češće konzumira i kao brzi zalogaj, odnosno užina. Zbog toga se originalni recept, koji podrazumijeva pečeni kruh s češnjakom, maslinovim uljem, solju i paprom, obogaćuje raznim drugim sastojcima: rajčicama, sirom, bosiljkom, patlidžanima, tikvicama...

Bruschette sa rajčicama i maslinama

Sastojci:

  • 8 šnita integralnog kruha
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • 5 rajčica sitno narezanih
  • 1/2 šalice maslina narezanih na sitno
  • bosiljak
  • origano
  • sol
  • papar

Priprema:

Šnite kruha tostiramo u pećnici pod grillom na 220 stupnjeva Celzijusa i dok su vruće pokapamo maslinovim uljem u koji smo dodali narezani češnjak. Rajčice i masline pomiješamo sa začinima i stavimo na sredinu bruschette. Serviramo dok je toplo.

Bruchette s tikvicama

Sastojci:

  • 8 šnita integralnog kruha
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • 1 veći patlidžan narezan na kriške i posoljen
  • 1 veća tikvica narezana ne kriške i malo posoljena
  • sol
  • papar
  • origano
  • bosiljak

Priprema:

Kruh tostiramo u pećnici pod grillom na 220 stupnjeva Celzijusa i dok su vruće pokapamo maslinovim uljem u koji smo dodali narezani češnjak.

Patlidžane i tikvice grillamo s jedne i druge strane na grill tavi dok malo ne omekšaju. Narežemo na dasci za rezanje.

Začinimo, promiješamo i stavimo na sredinu vrućih bruschette. Serviramo toplo.

Bruschette s gljivama i tofuom

Sastojci:

  • 8 šnita integralnog kruha
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • 300 gr gljiva sitno narezanih
  • sol
  • papar
  • 100 gr dimljenog tofu sira 

Priprema:

Šnite kruha tostiramo u pećnici pod grillom na 220 stupnjeva Celzijusa i dok su vruće pokapamo maslinovim uljem u koji smo dodali narezani češnjak.

Gljive na malo maslinovog ulja dinstamo na grill tavi (ili u loncu s debljim dnom) 10-ak minuta s dodatkom soli.

Na vruće bruschette u sredinu stavimo gljive, a po gljivama naribamo dimljeni tofu sir. Ukrasimo peršinom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.