Osim što je riječ o sjajnom koktelu, Bloody Mary je ujedno i sjajan lijek za mamurluk i jedini opravdan razlog da alkohol poslužiš kao prvi napitak u danu.
Iako se mnogima ne sviđa ideja ispijanja soka od rajčice s alkoholom, ovaj je napitak zapravo genijalno rješenje za mamurna jutra, a nitko ti neće zamjeriti pripremiš li ga kao prvi napitak u danu. Naime, osim manjeg postotka alkohola koji ulazi u ovaj koktel, tu je još i pravo malo bogatstvo začina koji ga čine upravo ovakvim kakav je - najpoznatijim koktelom na svijetu.
Klasičan recept za najcrveniji koktel donosimo ti u nastavku, a ti ga sama možete nadograditi dodacima poput piva, slanine, krastavaca ili čak malih zalogajčića uz koje će se složiti upravo idealno. U nekim se prilikama poslužuje i uz škamp na ražnjiću ili čak mini burgere.
Sastojke možeš ubaciti u blender te ih povezati na taj način, no dovoljno će biti tek lagano mućkanje svih sastojaka koje zatim možeš poslužiti uz kockice lede i obaveznu zelenu stabljiku celera. Naravno, ljutinu koktela prilagodi vlastitom ukusu.
Sastojci:
- Pola limuna ili limete
- 30 ml votke
- 60 ml soka od rajčice
- Malo tabasca
- 2 žličice hrena
- Sol
- Prstohvat sušenog celera
- Prstohvat dimljene paprike
- Prstohvat papra
- Stabljika celera
Priprema:
- Pomiješaj sol i celer u prahu.
- Rubove čaše u kojoj ćeš poslužiti koktel premaži komadićem limuna ili limete, a zatim u taj rub utrljaj sol od celera.
- Čašu napuni ledom, a u posebnoj čaši pomiješaj votku, sok od rajčice, tabasco, hren, dimljenu papriku i papar, ubaci i komadić limuna, pa sve dobro promiješaj.
- Prebaci u čašu s ledom, zatakni stabljiku celera i posluži.
Živjeli!