Dijeta Dijetni savjeti 27. lipnja 2017.

Kalorije u koktelima - koji su najpogubniji, a koji najprihvatljiviji?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako imamo na umu da su deserti prijetnja liniji i da ih trebamo umjereno jesti, često zaboravaljamo da su popularni kokteli tekuća inačica deserta. Alkohol sam po sebi može biti prilično kaloričan, a kada mu se dodaju sokovi i vrhnje, eto prave kalorijske bombe!

Znamo da bi bilo nerealno očekivati da se odrekneš koktela niti ih se mi planiramo odreći. Ono što možeš učiniti je birati koje koktele ćeš piti jer kalorije itekako variraju od kombinacije do kombinacije.

Muče te peludna alergija ili astma? Tamna pića zamijeni gin tonicom

3 najpogubnije varijante

Na prvom mjestu nalazi se kombinacija vodke, tequile, ruma, gina, likera od naranče, posebne kombinacije soka od limuna i sirupa te Coca - Cole, poznata pod nazivom Long Island Ice tea. Jedna ovakav koktel sadrži vrtoglavih 780 kalorija.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Kombinacijom tequile, Triple Sec-a i soka od limete nastaje Margarita, koja sadrži čak 530 kalorija po čaši.

Mnogima slasna Pina colada dobiva se miješanjem bijelog ruma, kokosove kreme i soka od ananasa. Osim što osigurava 410 kalorija po čaši, sadrži i obilje jednostavnih šećera.

3 najprihvatljivija koktela

Koktel popularan među ženama, Cosmopolitan, radi se od vodke, Triple Sec-a, limete i soka od borovnice. Ova ukusna i lagana kombinacija sadrži 150 kalorija po čaši.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Svi ljubitelji ruma, okrenite se Mojitu! Ova kombinacija bijelog ruma, smeđeg šećera, limete, tonika i svježe metvice osvježava i uveseljava sa svega 168 kalorija.

Na trećem mjestu nalazi se još jedna kombinacija s vodkom. Miješanjem vodke, soka od rajčice, soka od limuna, par kapi Worcestershire Saucea i Tabasco umaka te malo soli i papra nastaje Bloody Mary. Jedna čaša ovog koktela prosječno sadrži 180 kalorija.

10 razloga zašto je zdravo piti pivo

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.