Ako tražiš savršeni recept za blondies koji su svojevrsna svijetla verzija tradicionalnog čokoladnog brownieja ovo bi mogao biti taj.
Sastojci:
- 170 grama maslaca, otopljenog
- 225 grama smeđeg šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 veliko jaje
- 210 grama brašna
- 150 grama (1 šalica) bijele čokolade, komadići
- 50 grama (1/2 šalice) smrznutih malina
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C. Podmaži i obloži četvrtasti kalup za pečenje veličine 20 cm papirom za pečenje. Stavi papir i uz rub kalupa.
- U veliku posudu za miješanje dodaj otopljeni maslac i šećer i lagano muti.
- Dodaj ekstrakt vanilije i promiješaj.
- Dodaj jaje i miješaj dok se sastojci ne sjedine.
- Umiješaj brašno i bijelu čokolade.
- Dodaj maline.
- Ulij tijesto u pripremljeni lim, zagladi vrh i stavi u pećnicu.
- Peci otprilike 30 minuta ili dok rubovi ne postanu zlatni, a čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
- Ostavi u tavi da se potpuno ohladi.
- Izreži na kocke prije posluživanja.
Napomena
Kolač s ovim omjerima je jako sočan i može se činiti kao da nije dovoljno pečen u sredini, ali autorica recepta Jess s bloga Sweetest Menu upravo ga takvog najviše voli. Napomenula je da oni koji žele čvršći kolač mogu dodati još 35 grama brašna.
Jedan kolač ima 234 kalorije