Frittata, sarmice, okruglice pa i pizza - sve to s blitvom! Vrijedi pogledati... Viškom blanširane blitve možeš nadjenuti pizzu. Tijesto najprije zapeci da dobije boju pa dodaj ocijeđenu blitvu, mozzarellu i šunku ili kobasicu pa ispeci.
Od ostataka listova blitve možeš napraviti i povrtne sarmice. Nadjeni ih kuhanim prosom (rižom ili ječmom), prženim gljivama, češnjakom i paprikom, a od viška listova sljedeće jutro za doručak možeš napraviti slasnu frittatu. Uz blitvu upotrijebi crvenu papriku, luk, jaja, malo mlijeka i ricottu. Pomiješaj sve sastojke i poprži na ulju, a posluži uz kiselo vrhnje.
Okruglice sa špinatom
Jednako jednostavno jelo od blitve su okruglice sa špinatom. Potrebni su luk, češnjak, začini, krušne mrvice, špinat, blitva i parmezan. Preprži luk, špinat i češnjak pa dodaj mrvice, blitvu i parmezan. Napravi okruglice i peci u pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije boju.
Dobar tek!