Hrana Hrana kao lijek 24. studenoga 2016.

Blitva na nekoliko potpuno novih i neočekivanih načina

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Frittata, sarmice, okruglice pa i pizza - sve to s blitvom! Vrijedi pogledati... Viškom blanširane blitve možeš nadjenuti pizzu. Tijesto najprije zapeci da dobije boju pa dodaj ocijeđenu blitvu, mozzarellu i šunku ili kobasicu pa ispeci.

Od ostataka listova blitve možeš napraviti i povrtne sarmice. Nadjeni ih kuhanim prosom (rižom ili ječmom), prženim gljivama, češnjakom i paprikom, a od viška listova sljedeće jutro za doručak možeš napraviti slasnu frittatu. Uz blitvu upotrijebi crvenu papriku, luk, jaja, malo mlijeka i ricottu. Pomiješaj sve sastojke i poprži na ulju, a posluži uz kiselo vrhnje.

Okruglice sa špinatom

 

Jednako jednostavno jelo od blitve su okruglice sa špinatom. Potrebni su luk, češnjak, začini, krušne mrvice, špinat, blitva i parmezan. Preprži luk, špinat i češnjak pa dodaj mrvice, blitvu i parmezan. Napravi okruglice i peci u pećnici oko 15 minuta na 180 stupnjeva dok ne dobije boju.

Dobar tek!

Evo zašto trebaš što češće jesti blitvu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.