Hrana 26. studenoga 2014.

Biskvit s kestenima i javorovim sirupom

Pire2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Posljednjih nekoliko tjedana doslovno živim na jelima od bundeve pa sam mislila da bi bilo vrijeme da to promijenim. Jednu sam jesensku namirnicu previše zapostavila, a njezine nutritivne značajke ne bi trebale biti zanemarene. Taj plod je kesten, mirisan i ukusan dodatak našoj jesenskoj kuhinji. Osim biskvita koji ćeš pronaći u ovom receptu, kesten se može ukomponirati i u slana jela

Ako te zanima kako da kesten iskoristiš i za slana jela posjeti moj blog

Sastojci (za 4 košarice):

  • 2 jaja
  • 4 žlice pirea od kestena (želiš li pripremiti domaći kesten pire, postupak provjeri na mom blogu)
  • 4 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 šalica pirovog brašna
  • 1 šalica običnog brašna
  • prstohvat soli
  • cimet,vanilija
  • suho voće

Priprema:

  1. Jaja pomiješaj s javorovim sirupom i uljem. Miješajući dodaj kesten pire. 
  2. U posebnoj zdjeli pomiješaj obje vrste brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli, cimet i vaniliju
  3. Suhe sastojke polako umješavaj u tekuće dok ne dobiješ konzistentnu smjesu. Na kraju umiješaj suho voće. 
  4. Male kalupiće premaži uljem te u svaki stavi smjesu do 3/4 njegove visine. 
  5. Biskvit peci 15-20 minuta na 150 stupnjeva.

Preporuka: Ove biskvitiće posluži s jabukama pirjanima u crnom vinu i cimetu za božićni ugođaj.

Dobar tek!

Više recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.