Hrana Hrana kao lijek 19. svibnja 2017.

Besplatno preuzmi svoj vodič za zdrave obroke, meditaciju, bolji san i sreću!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čak i kada nisi toga svjesna, stres i pritisci svakodnevnih obaveza utječu na tvoje zdravlje. Iako je u određenoj mjeri dobar jer te potiče da se boriš i daš sve od sebe, kumulativan stres može dovesti do osjećaja tjeskobe, glavobolja, probavnih smetnji i raznih drugih simptoma. Zato je važno držati ga pod kontrolom.

Važnost uravnotežene prehrane

Tajna kvalitetnog života je u ravnoteži, a ni prehrana tu nije iznimka. Ravnoteža u prehrani itekako je bitna za zdravlje, stoga je održavaj pametnim kombiniranjem namirnica.

Prehrana je jedan od stupova zdravlja, i to onaj na koji se najmanje oslanjamo. To treba promijeniti, što nije uvijek baš jednostavno. No, lakše je kada dan organiziraš oko nekoliko obroka i uložiš malo energije u njihovo planiranje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Dan započni proteinima, koji će potaknuti tvoj metabolizam i povećati potrošnju kalorija. Ne preskači međuobroke, čak ni onda kada si sita jer oni otklanjaju glad i mogućnost da pregladniš. Kod ručka i večere razmišljaj o omjerima – obilniji doručak znači manju porciju ostalih glavnih obroka.

Zalogajčić pod pauzom

Čokolada i šećer prevrtljivi su prijatelji i teško ih se riješiti jer su svuda oko nas. Ima i drugih izbora, no zdrava pauza ne znači da čokoladu moraš sasvim zaboraviti

Kakao je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, stoga ti par kockica čokolade sa 70% ili više kakaa neće naškoditi. U popodnevnim satima odvoji vremena za čaj i neko sezonsko voće, ta nisu Englezi tek tako od toga napravili čitavu instituciju.

Jogurt, pogotovo onaj funkcionalni, s prehrambenim vlaknima i mljekarskim kulturama, zdrav je dodatak svakom jelu, a osobito je dobrodošao kao užina. Otkrij zašto je upravo SenSia zdravi izbor za užinu, gdje god bila, prijedloge za zdravi obrok pod pauzom pronađi u Savjetniku za vitalnost.

Prouči vlastiti um uz meditaciju

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Meditacija je istovremeno smirivanje uma i vježba za relaksaciju tijela. Istraži je, prouči kakvih sve vrsta ima i odaberi onu za koju misliš da ti najbolje odgovara. Pronađi svoje idealno vrijeme i mjesto za meditaciju. Mnogi kao idealno vrijeme za meditaciju preporučuju smiraj dana ili svitanje, kad je sve oko nas mirno.

Opuštenost i pravilno disanje su jako važni. Pronađi položaj koji ti najbolje odgovara i nemoj se bojati s vremenom ga mijenjati. Budi strpljiva i daj si vremena da otkriješ što ti najbolje odgovara.

Saznaj kako ti SenSia može pomoći da opustiš svoje tijelo i um uz pomoć Savjeta za vitalnost koje možeš besplatno preuzeti ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.