Još nisam upoznao osobu koja ne voli banane, pa samim tim i ovaj recept za banana kruh je nešto što će se svakome svidjeti. Sve je gotovo za 60 minuta i odlična je alternativa kupovnim kolačima punim kemije i šećera. Cijela obitelj će zasigurno uživati u ovom prefinom kruhu – kolaču.
Sastojci:
- 225 gr brašna po želji (ja sam koristio kombinaciju pirovo i heljdino)
- 125 gr maslaca, ghee ili kokos maslaca
- 50 gr lješnjak ili bademovog brašna
- 4 jaja
- 4 srednje što zrelije banane
- 2 jušne žlice sirovog kakaa
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 jušna žlica praška za pecivo
- prstohvat soli
- sladilo po želji (ja sam stavio 4 jušne žlice meda)
Priprema:
- Ostavi maslac par sati vani da se malo otopi.
- U zdjeli istuci 4 jaja. Imaš opciju da izgnječiš banane ili ih skupa s maslacem i jajima nakratko ubaciš u blender (to sam ja učinio).
- U drugoj posudi pomiješaj suhe sastojke te u nju prebaci izmiksane banane, jaja i maslac i sve dobro promiješaj.
- Prebaci smjesu u kalup obložen s papirom za pečenje te peci u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
- Provjeri s čačkalicom je li do kraja pečen.
- Pričekaj da se malo ohladi prije nego što počneš uživati u ovom prefinom kruhu – kolaču.
Dobar tek ti želim!
Tvoj Dalibor