Vrijeme je da unaprijedite svoj recept za pripremu mladog kukuruza. Nikako nemojte propustiti ovu sezonu mladog kukuruza. Barem jednu večer provedite s najdražima na balkonu ili na dvorištu i bacite na žar nekoliko klipova.
- Prvo kukuruz prelijte s malo maslinovog ulja, posolite i popaprite, a zatim pecite na roštilju 15 minuta sa svake strane. Pola sata mu je potrebno i u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Nakon što se ispeče, lako možete eksperimentirati s dodacima. Za pripremu prve verzije pečenog kukuruza, premažite ga mješavinom otopljenog maslaca i režnja usitnjenog češnjaka i završite s ribanim parmezanom.
- Za nešto ljuću verziju već spomenutoj bazi od maslinovog ulja, soli i papra dodajte majonezu, a zatim i mješavinu mljevenog čilija i kajenskog papra.
- Treći način pripreme ponovno uključuje premazivanje pečenog kukuruza s maslacem. Dodajte i malo meda, a zatim i nasjeckani peršin, timijan i vlasac.
- Za posljednju verziju pomiješajte majonezu s ljutim sriracha umakom. Nakon što dobro premažete pečeni kukuruz, pospite nasjeckani mladi luk i sezam.
Kukuruz ima malo kalorija, a liječi gastritis?