Eko Eko dom 21. studenoga 2017.

Novi američki zakon: Tko ostavi psa vani na hladnoći, mogao bi završiti iza rešetaka!

Foto: Guliver/Shutterstock Horoskop za pse
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Novi zakon u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji, koji želi pružiti ultimativnu zaštitu pasa od hladnoće cilja prema tome da neodgovorni vlasnici, zbog ostavljanja životinja u uvjetima opasnima za život, završe u zatvoru zbog nemara.

Prema portalu američkog portala abc27 News novi zakon propisuje novčane i zatvorske kazne za one koji ostave svoga psa vani na velikim hladnoćama

Možda te zanima... Konačno - odsada je zakonski zabranjeno ubijati životinje u skloništima! Eko

Kazne bi iznosile od 50 do 750 dolara (od 320 do 5000 kuna), ili do 90 dana u zatvoru. Za počinjeno kriminalno djelo trećeg stupnja, te kazne bi se mogle popeti i do 15 000 američkih dolara ili 7 godina iza rešetaka.

Kako bi trebala izgledati njihova kućica

Zakon određuje i stanje kućice za pse, koja treba biti sasvim suha i pružiti mu potpunu zaštitu od nevremena.

U slučaju kiše ili snijega, mora mu se omogućiti siguran put do svoje kućice, tako da bude zaštićen od kapi i pahulja, a mogla bi ga u takvim situacijama ostaviti i dnevnom boravku, bar dok nevrijeme ne prođe. Preporučuje se i da ga poneseš do kućice ako je udaljena. 

Brojni su lokalci obaviješteni da obavezno jave vide li kojeg peseka u nevolji

Možda te zanima... Svojem psu možeš reći sve... osim zbogom Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.