Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
da kile se lako vracaju zato sto se ne pazi poslje dijete sta se jede nego se natrpava i misli d sad ako si skinuo mozes jest sta ti srce zazeli!!!ali to je velika varka,vlatkah kolko ti je trebalo da
…prikaži još! skines tih 20 kg???
Ja zaista mislim da je debljina u mnogih problem "kemije" i tog dolje spomenutog sugar addiction-a, a ne nekog duboko skrivenog psiholoskog problema. Za neke kompulsivne overeatere mozda ali za nas 'lagano' debele mislim da je u pitanju kombinacija faktora:
…prikaži još! stres, dugo radno vrijeme, djeca, kronicni manjak vremena za sebe, obilje brze hrane, manjak fizicke aktivnosti. Mislim da je istina da se neke kockice moraju posloziti i u glavi i neke se navike zbilja moraju promijeniti, jer bez toga smo vjecno osudjeni na yo-yo efekt. Znate onaj osjecaj kad se malo zalaufate na nekoj dijeti i pocnete gubiti kilograme .....i onda si mislite ma nikad vise necu nazad, pocnete probavati one stare komade odjece, kako je super biti mrsav bla bla ....i onda imate samo jedan mali "los" dan i pojedete cokoladu. I dan se nekako pretvori u mjesec dana i opet ste nazad na pocetku. To se meni stalno dogadja. grrrr!
Medjutim ova teta iz te knjige o sugar addiction-u kaze da je to za ovisnike normalno i polako te skida sa secera sve dok ti sam ne uspijes. Meni se to nekako cini senzibilniji pristup nego razno razne dijete. A potpora je nekad najvaznija. Mislim da onaj americki weight watchers program uspijeva samo zato sto se moraju vagati svaki tjedan jedni ispred drugih, pa onda kad znas da ces se za tjedan dana na sastanku morati izvagati ispred ekipe nekako vise pazis sta jedes preko tjedna,
Sad idem spavati da mi se ne pocne luciti onaj hormon neispavanosti, pa da ujutro odmah pojedem spek i jaja za dorucak :). Sretno svima!
Dijeta, dijeta, dijeta! Ah, bilo bi bolje bez dijete. Djevojke, žene, pokušajte zaboraviti dijete i započnite mijenjati svoje navike i svoj psihološki odnos prema sebi. Na stranicama Zdrave krave često sam vam pisala o problemima u ishrani. Razmislite i zaključite
…prikaži još! zašto vam se pojavljuje želja za hranom kada objektivno niste gladni.
Razlozi za nekontrolirano uzimanje hrane sigurno postoji. Duboko u našoj podsvijesi nešto se događa, možda postoje čvrsti „zapisi“ pohranjeni u djetinjstvu ili mladenaštvu koji sada traže da se osvijeste.
Iz svog iskustva, uvjerena sam da svaka žena može doći do optimalne težine kad se posveti svom psihičkom razvoju i počne mjenjati odnos prema sebi, a time i prema svojoj prehrani.
Pozdrav, Mara, psihoterapeut
Svaka moja dijeta završi prejedanjem, što da radim?
Komentari 43
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.