Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Dok sam citala ovaj clanak,vidjela sam sebe..Majka sam dvoje dijece,ne radim ,ne krecem se puno i uvijek trazim naki razlog radi kojega bih ponovno "dobila" dozvolu ili bolje receno nasla razlog radi kojega bih se ponovno prejela-ne prejela nego prezderala.U
…prikaži još! tim trenutcima cak ne odlazim na wc jer se stidim pogledati samu sebe u ogledalo.Vaga mi je najgori neprijatelj,kao i posjet mojoj majci,koja me vec sa vrata upita"Zar si se ponovno udebljala?ja sam mislila da si ti na dijeti?moja kilaza varira na visini od 163 cm.izmedu 80-do 55 kg.taj krug se non-stop okrece,a ja sutra krecem na dijetu jer je povoljan dan,po mjesecevim danima....Pa da vidimo koliko ce mi ovaj puta trebati da se spustim na barem 60-sada imam ponovno 78...
Vidim da svima u glavi ruju iste misli. Također imam viška kilograma, isprobala sve žive, moguće i nemoguće dijete, probala Herbalife, skinula 20 kg, sve vratila natrag.Probala UN i razne druge, skinula kile, kad god sam se vratila istoj prehrani,
…prikaži još! eto mojih kila natrag. Konačno sam došla do spoznaje da je zaista najvažnije sjesti na taj sobni bicikl ili orbitrek svaki dan barem 30 min., jer od 18 g., od faksa, pa i sad na radnom mjestu sjedim po cijele dane. Bitna je i prehrana, mislim ne mogu se trpati sa svim mogućim, ali zato nemam kod kuće nutelu ( to nikako), ne kupujemo grickalice, nemam čips, nemam coca colu, sve što bi me moglo dovesti u napast nemam u svojem frižideru. I najbitnije 3 glavna obroka, i 2 međuobroka,a kad si baš zaželim nešto, tipa čokoladu, uzmem barem 1 red, jer inače mogu tjedan dana opsesivno misliti na tu čokoladu.
Nije da sam jako uspješna, ali trudim se.
Dobro jutro , zenskice! Kako vidim otprilike sve imamo slicne probleme,ako ne i iste : ) ! Ja sam do sada toliko novaca vec dala za razlicite dijete,zadnja mi je bila metabolic balance-za koju sam dala preko 450 euro,zajedno sa
…prikaži još! krvnom analizom...Vjerujte mi sve su to ista s...a,koja vise ili manje kostaju.Najbitnija stvar je u tome svemu nase psihicko stanje,i tu nam treba podrska! Zajedno smo jace! Samopuzdanje i vjera u sebe,u svoje tijelo i da ces uspjesti ovaj puta ! Zenski rod se oduvijek brinuo da svega dovoljno ima u kuci.Dok su muskarci isli u lov mi smo skupljale plodove prirode,i nama je to u krvi.Najveci problem je sto momentano na trzistu ima vise cokoladica,keksica,umjetne hrane,fastfood.....a manje zdravih namjernica.To je ono sto deblja-u svakom gotovom proizvodu ima umjetnih aroma,i pojacivaca okusa ( cak u vegeti-montrijev glutaminat npr.).Zato okrenimo se prema nasim korijenima,jedimo onako kako su jele nase bake i prabake-pa cemo i mi biti lijepe i mrsave ! Ja sam barem mi se cini sada na pravom putu,jer vise se ne zelim stiditi za samu sebe ! Vjerujte u sebe,i krenite danas a ne sutra!
Ayurveda, ajde, molim te podijeli s nama tu prehranu. Bas me zanima. Ja sam stupila u kontakt s Blackrose76 koja će s Tajci333 krenut (ili su vec krenule) na proteinsku dijetu, ali mene ta dijeta plasi. Ja sam sa UN
…prikaži još! dijeton nakon prve trudnoce uspjesno i ne pretjerano stresno skinula 10 kg (uz istu sam svaki dan vjezbala po sat vremena) i nisu mi se vratile kile. Nakon druge trudnoce se nikako ne mogu poslozit u glavi za krenut na dijetu. U jednom naletu sam bila mjesec dana na proteinskoj dijeti i skinula sam cca 5kg u mjesec dana (također sam vježbala- inace vježbam obavezno 3xtjedno, a kada sam na dijeti najmanje 5xtj). Izmučila sam se ko pas, želudac mi se okretao pri pomisli na obrok koji moram pojesti - doslovno, nisam više mogla podnjeti proteine. Onaj čas kada sam počela jesti normalno- ode mast u propast. Koliko muke nizašto!!!!!! Pomozi sa savjetom. Znam da je sve na meni i u mojoj glavi, ali svaka pomoć je dobrodošla.
to je istina nijedna dijeta nemoze pomoc kad sve vratis,zato i je dobro u malim kolicinama ali jesti i čokoladu i sve!!!ja sam se u trudnoci udebljala 25kg i sad pokušavam vratit sve to na pocetak ali nikako da se
…prikaži još! pridrzavam probacu jos sa herbalaifom pa cemo vidit!
Cure bok ! Nova sam u svemu ovome, ali kada čitam i vidim da se borite i mučite sa skidanjem kila, morala sam vam napisati da sam i ja do nedavno bila jedna od "nas". Od kada sam prešla na
…prikaži još! ayurvedsku prehranu ( jedem normalnu hranu ) , skinula sam 12 kg ( u 3 mjeseca ) nisam gladna, imam energije i previše, a klopam 5 puta na dan ( i uopće nije problem ). Jednostavno treba napraviti "klik" u glavi i sama sebi postaviti cilj, i naravno nemojte slušati društvo oko sebe, jer će svi biti protiv vas.....ja sam super i sretna.....a da ne kažem koliki su mi zavidni sada na mojoj liniji ( i cure i dečki ) :-).
Cure, samo se odlučite i puno sreće ! Ako trebate koji savjet, pišite.....
mene muči isti problem već godinama. . . i sve je to neki glupi začarani krug nad kojim uopće nemam kontrole. najteže je zapravo ušutkat taj glupi glas koji te navodi na prejedanje i onda uspostaviti normalnu prehranu. iskreno, nikad
…prikaži još! se nisam hranila kako treba i ne znam kako da skupim dovoljno volje i snage, da ''izglancam'' karakter da se počnem normalno hraniti. . . ne vrijede čak ni one motivacijske ''to je za zdravlje'' i slično. . .
ja svaki dan pokušavam...nema šanse,znam da je sve u glavi..a tako mi se teško pokrenuti..znam da ako sam sebi neces pomoci da onda nema sanse..ja sam visoka 1.65 a imam 81kg to je prestrasno,cak me i koljena bole..dajte neki savjet
Mislim da nije toliko bitan uzrok koliko je bitno ono sada, jer epizode prejedanja ili anoreksija i bulimija mogu trajati godinama, sto znaci da se skroz iskrivi slika prehrambenih navika. Vazno je razumjeti dugoročan cilj i bit zdravog života. Takoder
…prikaži još! je vazno educirati se o vrijednostima hrane koju unosimo u nas organizam i zasto je ona bitna. raznolikom prehranom treba unjeti sve vazne sastojke za nase tjelo, znaci ugljikohidrate, bjelancevine, masti, vitamine i minerale. Prejedanja se dogadaju kada naviknemo organizam kroz neka razdoblja na nepravilnu prehranu. ona mogu trajati jedan dan ali isto tako i godinama. sto duze traju to se teze mozgu i tjelu priviknuti i vratiti starim zdravim navikama.
ako prejedanja traju odredeno razdoblje, prvo i najbitnije je uvesti 5 obroka na dan. Dorucak, meduobrok, rucak, meduobrok, vecera, sa razmacima od 2 do 3 sata. Treba paziti da kroz tih 5 obroka opskrbimo nas organizam sa ugljikohidratima, bjelancevinama, mastima i vitaminima. Ovakav nacin prehrane pomoci ce nam da (ako prejedanja traju duze) kroz neko vrijeme (ukoliko unosimo ono sto treba) nase tjelo bude zadovoljeno, te nas mozak ne misli na hranu.
takoder treba birati hranu(ugljikohidrate) sa nizim glikemijskim indeksom iz razloga sto namirnice koje imaju nizi GI se sporo razgraduju u krv, te luče manje i umjerene kolicine inzulina, odnosno oslobadaju secer u krv sto nam omogucuje osjecaj sitosti. dok namirnice sa visokim GI brze oslobadaju secer, brze se razgraduju i javlja se osjecaj gladi.
znaci uvesti 5 zdravih obroka, jesti puno voca i povrca i biti strpljiv. :)
Curke bok ! Jučer sam odgovorila, ali ne znam zašto se moj odgovor ne vidi. :-( Ukratko, mogu vam na privatan mail poslati restrikcije i plan prehrane ( uopće nije teško - uglavnom bazira se ne ovome što je napisala/napisao
…prikaži još!o vkorent.) - ima relativno dosta toga .
Mislila sam da neću moći 5 puta na dan klopati, ali bez problema ( nosim posudice na posao jer je restoran na poslu koma ) se može klopati 5 puta na dan, popiti cca 2 litre vode ( iako si onda stalno na WC-u ).
I ono što je najvažnije nikada se ne najesti do sitosti.
Od drugog tjedna počinjem i lagano vježbati, jer moram učvrstiti tijelo da u proljeće zablistam :-) ( i vi ćete isto tako ). Pišite i sretno !
cure vidim da sve djelimo iste muke suosjecavam se sa vama i ja imam veliki problem sa kilazom od kad sam rodila nikako nemogu skinuti kg,pocela sam od jucer piti herbalif znam da ima puno misljena o tome ali ja
…prikaži još! sam ocajna i zelim sve pokusati pa cak i to!!! bilo bi ljepo da si budemo moralna podrška i da se izorimo za svoj cilj!!! jel mozda o još pije herbalaif???
MVOO, Blackrose76, Tajci333 i svi ostali dobrovoljci mozemo se dopisivati i davati si međusobnu podrsku. Ovo je moj mail: sibilacs@gmail.com
Pisite!
35 je dob kad konačno imaš sređenu glavu, ali onda ti tijelo počne ići kvragu.
Caryn Leschen
Hej Blackrose76, a na koju dijetu ideš? Daj šalji i meni!!! Ja ih imam (dijeta) barem 100 pa se trenutno ne mogu odlučiti a dok si se opisivala kao da si opisivala mene. Pošalji mi "svoju" dijetu pa si možemo
…prikaži još! biti međusobno potpora?! Pozdrav iz Solina!
ajmo blackrose76!!!bas bi to bilo dobro!!!drago mi je zbog 2kg!!!samo tako nastavi!!!!ja od ponedjeljka krecem na dijetu zato sto sam se taman vratila s puta pa moram sve sredit da se skoncentriram!!!ajde nekako da se dogovorimo!!!!!!!!!!1
Drage moje djevojke, jako mi je drago da ste međusobno našle podršku da usvojite zdravije navike i postignete svoju željenu težinu :)
Ja sam uvijek tu uz vas, osluškujem vaše potrebe i nastojat ću vam još više pomoći svojim savjetima :)
Ne znam ni sama tajci333¨! Da probamo putem e-maila,sta mislis? Moj adresa je - n.juric@bluewin.ch...Pisi mi-Pozdrav,razumijem te zasto se ne zelis ovdje dopisivati.....
Trebalo mi je punih godinu dana, doduše bilo je to pred 7 godina, nakon faksa. Ono konačno sam imala vremena upravljati sa samom sobom i svojim vremenom. Paziti nahranu, osobito na početku, kasnije ne toliko. No, imala sam vremena svakodnevno
…prikaži još! se kretati.Tada sam probala UN dijetu. No, eto me 7 godina poslije, ponovo 20 kg teža ( treutno 18kg ), ponovo na istom.Također sam na dijetama od puberteta. Zapravo, stalno sam na dijeti, više od polovice svojeg života. Zato, sada kad sam isprobala sve, odlučila sam jesti sve ( i čokoladu, makar ju sad nisam taknula punih 16 dana), ali u umjerenoj količini. I čvrsto sam odlučila, ako mi se koji dan bude sviđalo pojesti, pa makar i cijelu čokoladu, neću imati grižnju savjesti.
pozdrav drage moje! ja od kad znam za sebe,imam po 20kg,gore ili dole! stalno se "šokiram" znam jako dobro o čemu pričate,i to je stvarno muka! kod mene je to sve povezano sa psihičkim stanjem,dijagnosticiran mi je bipolarni,i sve se
…prikaži još! poklapa! godinama se mučim,ali sad točno kužim,da,u kojoj sam psihičkoj fazi tako i jedem! momentalno imam 20kg manje nego lani. često se i prežderem,onda osječam gađenje prema sebi,pa povratim. momentalno sam u nešto povoljnijoj fazi,pa se kontroliram,ali 100% sam uvjerena da je sve u glavi! želim vam svu sreću,i jedan mali savjet: slušajte svoje tijelo,pokušajte pratiti svoje ponašanje,upoznajte sami sebe. sretno i pozdrav,Renata!
Bog, Sibila! Zaista mi je drago sto si mi se javila.Ja sam krenula na un-dijetu,ali sam ju malo obradila po svojoj krvnoj grupi...Voljela bih da si budemo medusobna potpora,ali ne znam kako da stupim u kontakt sa tobom a da
…prikaži još! drugi ne vide sto si pisemo : ) .Ako si i dalje zainteresirana javi mi se,i objasni mi kako funktionira dopisivanje....Hvala,i pozdrav iz Svicarske.....Oprosti mi na mom losem hrvatskom ali vec 20 godina sam u svicarskoj i ne pisem gotovo nikada hrvatski...
Svaka moja dijeta završi prejedanjem, što da radim?
Komentari 43
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.