Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
svjesni smo mi osluškivanja svoga tijela,problem je sto nas ima nestrpljivih!!ja sam uspjesno sa proteinskom dijetom skinula u 17 dana 10 kg,ali sam se pridrzavala striktno!!ja od sutra opet krecem na proteinsku to mi je najbrze,a imam neku svadbu sada!!to
…prikaži još! nije bas zdrava dijeta,ali eto svaki put obecam sama sebi da necu vise,mi svi spadamo u grupu emocijonalnih izjelica,nazalost se uhvatimo hrane,dečko mi je rekao svaki put kad navališ jest ajde na biciklu pa ces vidit kako ces bit lipa!!ima pravo čovjek!!!!a što se tiče herbalife meni ga je susjeda pila i bila je jako zadovoljna,on nadomješta potrebe organizmu,ali kad ga prestanes pi to ti je isto sranje samo drugo pakovanje!!!
Tajci333, pisi mi odmah kako ide ta proteinska dijeta-da i ja mogu od sutra na nju-------MOLIM TE !!!!!!! Sto se tice EMOCIJONALNIH IZJELICA,u pravu si ! Cijeli problem si prikazala,i objasnila u dvije rijeci-svaka cast ! Javi mi se,bilo bi mi drago!
emocionalno prejedanje nećete riješit dijetom, a najmanje proteinskom koja je šok za organizam-za bubrege i žuč pogotovo, a osijećat ćete se ko prebijene mačke. čim prestanete-hop -kile će vam se vratit. vjerujte mi ,puno znam o tome!
Ne znam ni sama tajci333¨! Da probamo putem e-maila,sta mislis? Moj adresa je - n.juric@bluewin.ch...Pisi mi-Pozdrav,razumijem te zasto se ne zelis ovdje dopisivati.....
Drage moje djevojke, jako mi je drago da ste međusobno našle podršku da usvojite zdravije navike i postignete svoju željenu težinu :)
Ja sam uvijek tu uz vas, osluškujem vaše potrebe i nastojat ću vam još više pomoći svojim savjetima :)
Cure bok ! Nova sam u svemu ovome, ali kada čitam i vidim da se borite i mučite sa skidanjem kila, morala sam vam napisati da sam i ja do nedavno bila jedna od "nas". Od kada sam prešla na
…prikaži još! ayurvedsku prehranu ( jedem normalnu hranu ) , skinula sam 12 kg ( u 3 mjeseca ) nisam gladna, imam energije i previše, a klopam 5 puta na dan ( i uopće nije problem ). Jednostavno treba napraviti "klik" u glavi i sama sebi postaviti cilj, i naravno nemojte slušati društvo oko sebe, jer će svi biti protiv vas.....ja sam super i sretna.....a da ne kažem koliki su mi zavidni sada na mojoj liniji ( i cure i dečki ) :-).
Cure, samo se odlučite i puno sreće ! Ako trebate koji savjet, pišite.....
Ayurveda, ajde, molim te podijeli s nama tu prehranu. Bas me zanima. Ja sam stupila u kontakt s Blackrose76 koja će s Tajci333 krenut (ili su vec krenule) na proteinsku dijetu, ali mene ta dijeta plasi. Ja sam sa UN
…prikaži još! dijeton nakon prve trudnoce uspjesno i ne pretjerano stresno skinula 10 kg (uz istu sam svaki dan vjezbala po sat vremena) i nisu mi se vratile kile. Nakon druge trudnoce se nikako ne mogu poslozit u glavi za krenut na dijetu. U jednom naletu sam bila mjesec dana na proteinskoj dijeti i skinula sam cca 5kg u mjesec dana (također sam vježbala- inace vježbam obavezno 3xtjedno, a kada sam na dijeti najmanje 5xtj). Izmučila sam se ko pas, želudac mi se okretao pri pomisli na obrok koji moram pojesti - doslovno, nisam više mogla podnjeti proteine. Onaj čas kada sam počela jesti normalno- ode mast u propast. Koliko muke nizašto!!!!!! Pomozi sa savjetom. Znam da je sve na meni i u mojoj glavi, ali svaka pomoć je dobrodošla.
mene muči isti problem već godinama. . . i sve je to neki glupi začarani krug nad kojim uopće nemam kontrole. najteže je zapravo ušutkat taj glupi glas koji te navodi na prejedanje i onda uspostaviti normalnu prehranu. iskreno, nikad
…prikaži još! se nisam hranila kako treba i ne znam kako da skupim dovoljno volje i snage, da ''izglancam'' karakter da se počnem normalno hraniti. . . ne vrijede čak ni one motivacijske ''to je za zdravlje'' i slično. . .
Curke bok ! Jučer sam odgovorila, ali ne znam zašto se moj odgovor ne vidi. :-( Ukratko, mogu vam na privatan mail poslati restrikcije i plan prehrane ( uopće nije teško - uglavnom bazira se ne ovome što je napisala/napisao
…prikaži još!o vkorent.) - ima relativno dosta toga .
Mislila sam da neću moći 5 puta na dan klopati, ali bez problema ( nosim posudice na posao jer je restoran na poslu koma ) se može klopati 5 puta na dan, popiti cca 2 litre vode ( iako si onda stalno na WC-u ).
I ono što je najvažnije nikada se ne najesti do sitosti.
Od drugog tjedna počinjem i lagano vježbati, jer moram učvrstiti tijelo da u proljeće zablistam :-) ( i vi ćete isto tako ). Pišite i sretno !
Evo da se i ja pridruzim ....Moj cilj je izgubiti 15 kg do 1. 7. 2011. Danas imam oko 80 kila i iako sigurno necu biti fotomodel sa 65 bio bi to veliki korak naprijed. I DA SE NE VRATE!
…prikaži još!! Ova moja knjiga pise da ovo jedenje 5 obroka (3 velika i dva snacka) nije dobro za nas ljude sa sugar addiction-om jer sto vise jedemo vise nam se jede. Zato ona kaze da mi moramo nauciti nase tijelo da stane. Ona kaze ...(9:00 dorucak, 1:00 rucak, 5-6 vecera ,...pauza i onda krumpir (prije spavanja 1 sat oko 8:00). Ima neki test da vidis jesi li zbilja sugar addict.
Jeste li pokusali kontrolirati svoju potrosnju slatkisa ?
Jeste li se ikad naljutili kad vam je netko pojeo zadnji komad torte ili nesto tako?
Ako ne jedete slatko, kavu, kolu itd osjecate li se lose?
Jeste li ikad lagali o tome koliko slatkog jedete?
Jeste li se ikada prejeli slatkog ili kruha, paste, peciva itd?
Nemoguce vam je reci ne slatkoj hrani?
Ako imas dva ili vise odgovora Da onda si sugar addict. Meni su svi bili da. Cini mi se da je kljucno ovo upisivanje u dnevnik (barem za mene) jer onda je tu na papiru i nekako vise mislim o tome sto mi ide u usta.
PS. I ja svoju djecu hranim povrcem i vocem, cjelovitim zitaricama i onda se sakrijem i jedem cokse sto nam ljudi donesu u goste. uzas!
pozdrav drage moje! ja od kad znam za sebe,imam po 20kg,gore ili dole! stalno se "šokiram" znam jako dobro o čemu pričate,i to je stvarno muka! kod mene je to sve povezano sa psihičkim stanjem,dijagnosticiran mi je bipolarni,i sve se
…prikaži još! poklapa! godinama se mučim,ali sad točno kužim,da,u kojoj sam psihičkoj fazi tako i jedem! momentalno imam 20kg manje nego lani. često se i prežderem,onda osječam gađenje prema sebi,pa povratim. momentalno sam u nešto povoljnijoj fazi,pa se kontroliram,ali 100% sam uvjerena da je sve u glavi! želim vam svu sreću,i jedan mali savjet: slušajte svoje tijelo,pokušajte pratiti svoje ponašanje,upoznajte sami sebe. sretno i pozdrav,Renata!
Dobro jutro , zenskice! Kako vidim otprilike sve imamo slicne probleme,ako ne i iste : ) ! Ja sam do sada toliko novaca vec dala za razlicite dijete,zadnja mi je bila metabolic balance-za koju sam dala preko 450 euro,zajedno sa
…prikaži još! krvnom analizom...Vjerujte mi sve su to ista s...a,koja vise ili manje kostaju.Najbitnija stvar je u tome svemu nase psihicko stanje,i tu nam treba podrska! Zajedno smo jace! Samopuzdanje i vjera u sebe,u svoje tijelo i da ces uspjesti ovaj puta ! Zenski rod se oduvijek brinuo da svega dovoljno ima u kuci.Dok su muskarci isli u lov mi smo skupljale plodove prirode,i nama je to u krvi.Najveci problem je sto momentano na trzistu ima vise cokoladica,keksica,umjetne hrane,fastfood.....a manje zdravih namjernica.To je ono sto deblja-u svakom gotovom proizvodu ima umjetnih aroma,i pojacivaca okusa ( cak u vegeti-montrijev glutaminat npr.).Zato okrenimo se prema nasim korijenima,jedimo onako kako su jele nase bake i prabake-pa cemo i mi biti lijepe i mrsave ! Ja sam barem mi se cini sada na pravom putu,jer vise se ne zelim stiditi za samu sebe ! Vjerujte u sebe,i krenite danas a ne sutra!
Dijeta, dijeta, dijeta! Ah, bilo bi bolje bez dijete. Djevojke, žene, pokušajte zaboraviti dijete i započnite mijenjati svoje navike i svoj psihološki odnos prema sebi. Na stranicama Zdrave krave često sam vam pisala o problemima u ishrani. Razmislite i zaključite
…prikaži još! zašto vam se pojavljuje želja za hranom kada objektivno niste gladni.
Razlozi za nekontrolirano uzimanje hrane sigurno postoji. Duboko u našoj podsvijesi nešto se događa, možda postoje čvrsti „zapisi“ pohranjeni u djetinjstvu ili mladenaštvu koji sada traže da se osvijeste.
Iz svog iskustva, uvjerena sam da svaka žena može doći do optimalne težine kad se posveti svom psihičkom razvoju i počne mjenjati odnos prema sebi, a time i prema svojoj prehrani.
Pozdrav, Mara, psihoterapeut
Ja zaista mislim da je debljina u mnogih problem "kemije" i tog dolje spomenutog sugar addiction-a, a ne nekog duboko skrivenog psiholoskog problema. Za neke kompulsivne overeatere mozda ali za nas 'lagano' debele mislim da je u pitanju kombinacija faktora:
…prikaži još! stres, dugo radno vrijeme, djeca, kronicni manjak vremena za sebe, obilje brze hrane, manjak fizicke aktivnosti. Mislim da je istina da se neke kockice moraju posloziti i u glavi i neke se navike zbilja moraju promijeniti, jer bez toga smo vjecno osudjeni na yo-yo efekt. Znate onaj osjecaj kad se malo zalaufate na nekoj dijeti i pocnete gubiti kilograme .....i onda si mislite ma nikad vise necu nazad, pocnete probavati one stare komade odjece, kako je super biti mrsav bla bla ....i onda imate samo jedan mali "los" dan i pojedete cokoladu. I dan se nekako pretvori u mjesec dana i opet ste nazad na pocetku. To se meni stalno dogadja. grrrr!
Medjutim ova teta iz te knjige o sugar addiction-u kaze da je to za ovisnike normalno i polako te skida sa secera sve dok ti sam ne uspijes. Meni se to nekako cini senzibilniji pristup nego razno razne dijete. A potpora je nekad najvaznija. Mislim da onaj americki weight watchers program uspijeva samo zato sto se moraju vagati svaki tjedan jedni ispred drugih, pa onda kad znas da ces se za tjedan dana na sastanku morati izvagati ispred ekipe nekako vise pazis sta jedes preko tjedna,
Sad idem spavati da mi se ne pocne luciti onaj hormon neispavanosti, pa da ujutro odmah pojedem spek i jaja za dorucak :). Sretno svima!
Svaka moja dijeta završi prejedanjem, što da radim?
Komentari 43
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.