Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
i dijete i prežderavanje su oblici teroriziranja vlastitog tijela, ono što je ključno za zdravlje i sreću je osluškivanje vlastitog tijela i njegovih potreba. to je taj fini osjećaj za balans kojeg posjeduje svaki čovjek, međutim, neki ljudi iz nekog
…prikaži još! razloga su izgubili tu ravnotežu. kao tinejdžerka sam stalno isprobavala dijete, skupljala tablice s kalorijama, vagala se redovito i mučila samu sebe. prije 7 godina sve sam to odbacila, ušla duboko u sebe da shvatim zašto jedem više nego što mi treba i malo pomalo uhvatila ravnotežu. sada imam 26 god, jedem sve i koliko želim-tj koliko mi osjećaj nalaže i nikad nisam izgledala i osijećala se bolje. ljudi-najvažnije je da shvatite što je uzrok tome da jedete i nakon što se podrignete, i nakon što morate otpustiti remen na hlačama, i nakon što vas već boli trbuh od pojedene količine hrane...kad počnete poštivati taj osjećaj koji kaže-sad mi je dosta, znači da ste počeli poštivati same sebe...
Ja sam isto nakon druge trudnoce imala problema (jos nisu gotovi) sa viskom kilograma. Cak i prije trudnoca sam se jedva kontrolirala sto se tice slatkog ali sam trenirala kosarku pa uopce nisam mislila da imam problem. Kada sam zbog
…prikaži još!g djece, manjka vremena prestala trenirati ........buuuuuum pa 30 kila viska. Da vam pravo kazem ja sam uvijek mislila da se oni ljudi sto pojedu jednu kockicu cokolade i ostave drugo za sutra pretvaraju ali izgleda da zaista ima ljudi koji nemaju potrebu da pojedu cijelu tablu. Znam i meni je to bio totalni sok. Da skratim pricu nasla sam knjigu na Amazon-u zove se The Sugar Addict's Total Recovery Program i napisala ju je zena koja je magistrirala na pomaganju ovisnicima. Jer navodno zbog toga sto su nam receptori raznih hormona drugaciji od onih u 'normalnih' mi ne mozemo reci ne slatkoj hrani (u to spada pecivo,kroasani i ostalo). Uglavnom, zena predlaze oporavak u sedam koraka. 1. Jedi dorucak sa proteinima (integralni tost sa kikiriki maslom) 2. Pisi sto jedes i kako se osjecas 3. Jedi tri obroka dnevno s proteinom + povrce voce 4. pocni jesti smedje umjesto bijelog (kruh, pasta) 5. Svaku noc prije spavanja treba pojesti pola ili jedan krumpir (pecen, kuhan nema veze) ali sa korom jer to regulira neke te hormone koji nas poticu na prejedanje
6. kad sve ove korake polako savladas onda mozes poceti polako vjezbati ili raditi nesto sto vas veseli
Ja sam ovo probala i dobro mi je islo ali sam onda prestala pisati i dosao je Bozic i......sad sam opet na pocetku......Neke dobre promjene sam primjetila ....iako mi se uzasno cinilo da jedem kikiriki maslo moram priznati da dorucak (bio i bio kikiriki maslo i mlinar 2 integralna toasta) me drzi bez problema do 12-1 i onda ne jedem kao vuk za rucak .....sto je fina promjena ..............Ne znam, valjda je ovo neki put prema pametnijoj prehrani jer vise na dijete ne idem..........izgubis, vratis , izgubis, vratis. Zelim biti dobar primjer svojoj djeci. Svima sve najbolje i postaj te i dalje.
Zašto ne mogu prestati jesti?? Pa jednostavno je :obožavam jeessttiii!!Još kao dijete sam uživala u raznim kombinacijama namirnica i sa uživanjem ih tovarila u sebe ,Iz početka pomalo a onda sve više...jedino o čemu sam razmiišljala je bila hrana ,do
…prikaži još! nedavno.Naravno takav poremećaj prehrane doveo je i do poremećaja u zdravlju.Sad imam dijbetes( još se mirim s tim) i ne mogu obuzdati svoj šećer iako sam na dijabetičkoj dijeti.Zapravo to nije dijeta nego zdrav način prehrane koji se preporuča svakome.Pa svi koji imate sličnih problema pokušajte.U par mjeseci smršavila sam desetak kilograma.Znam svi bi ,kao i ja nešto brzinski bez muke a s dugoročnim učinkom,no stara dobra kaže bez muke nema nauke.Naravno da vježbam,više se krećem ,vozim bicikl.Ide..polako ali nadam se ovaj put i uspješno.Sretno svima koji muku muče sa kilogramima!!!
Tajci333, pisi mi odmah kako ide ta proteinska dijeta-da i ja mogu od sutra na nju-------MOLIM TE !!!!!!! Sto se tice EMOCIJONALNIH IZJELICA,u pravu si ! Cijeli problem si prikazala,i objasnila u dvije rijeci-svaka cast ! Javi mi se,bilo bi mi drago!
Bog,zenskice! Ajdemo si pomoci zajednickom podrskom,pisimo si,krenimo od danas a ne od sutra-zajedno smo jace! Sta mislite da osnujemo nekakav novi forum ili barem mijesto za diskusije-ako to vec i ne postoji u zdravoj kravi ili negdje drugdje....! Javite se-bilo
…prikaži još! bi mi drago...! Vec sam izgubila 2 kg(znam da je to voda,ali motiviranija sam,za nastavak dijete),cak vozim ponovno bicikli po pola sata svako jutro.....Jucer mi je bilo gadno,mislila sam cijeli dan kako da odolim pomfritu sto su klinci imali za rucak-ali uspijela sam,a o cokoladi sam sanjala cijelu noc,sto su oni sinoc poslje vecere uz igranje -covjece ne ljuti se,smazali uz slast !A-i same znate kako su ukusne Svicarske cokoladice,praline. Nisam se naljutila,nego sam bila bijesna-jer nisam ju ni okusala!
Imam isti problem kao i sve ove ženskice. Do prije desetak godina sam mogla s lakoćom skinuti 5-6kg. Sada sam valja u godinama kad je to mnogo teže, a i jednostavno sad kad počmem jesti ne mogu prestat. Onda me
…prikaži još! uhvati grižnja savjesti i depresija, te se ponovno uhvatim hrane, to postajer začarani krug. Stvarno ne znam kako si pomoći!
emocionalno prejedanje nećete riješit dijetom, a najmanje proteinskom koja je šok za organizam-za bubrege i žuč pogotovo, a osijećat ćete se ko prebijene mačke. čim prestanete-hop -kile će vam se vratit. vjerujte mi ,puno znam o tome!
mislim da je psiholog bolji sto se tice ovog podrucja. ima odlična psihologica u Nemetovoj, prof.Bučević. Ja idem već 2 mjeseca i mogu reći da se vidi veliki napredak, samo moras biti odlučna
Imam upravo opisani poremečaj hranjenja i 36 godina. Znam sve moguće teorije o zdravoj prehrani. Bila sam i kod dr. nutricionista koja me vodila neko vrijeme. Pokušavam se zdravo hraniti (i užasno strogo- možda i prestrogo inzistiram ta istom principu
…prikaži još! hranjenja kod svoje djece) ali kad dođe kriza ja jedem SKRIVEČKI!!!! Ponekda me dijete pita da di je čokolada ili Nutela..... (Ja ju pomlatim sa jušnom žlicom između zdravih obroka- SKRIVEČKI!)
Imate li nekog dobrog psihijatra ili je za mene (pre)kasno?
Bog,Ayurveda! Momentano se nalazim na proteinskoj dijeti i osjecam se dobro,ali bi voljela nesto vise saznati o "tvom "nacinu prehrane,molim te da mi posaljes mail na moju Adresu---n.juric@bluewin.ch . Hvala unaprijed ! Pozdrav iz Svicarske !
svjesni smo mi osluškivanja svoga tijela,problem je sto nas ima nestrpljivih!!ja sam uspjesno sa proteinskom dijetom skinula u 17 dana 10 kg,ali sam se pridrzavala striktno!!ja od sutra opet krecem na proteinsku to mi je najbrze,a imam neku svadbu sada!!to
…prikaži još! nije bas zdrava dijeta,ali eto svaki put obecam sama sebi da necu vise,mi svi spadamo u grupu emocijonalnih izjelica,nazalost se uhvatimo hrane,dečko mi je rekao svaki put kad navališ jest ajde na biciklu pa ces vidit kako ces bit lipa!!ima pravo čovjek!!!!a što se tiče herbalife meni ga je susjeda pila i bila je jako zadovoljna,on nadomješta potrebe organizmu,ali kad ga prestanes pi to ti je isto sranje samo drugo pakovanje!!!
mislim da je i ključna potpora okoline, bar jedne osobe. lako je reći i imati ciljeve, al treba netko da vaš 'brod' tu i tamo pogurne. meni je cilj najmanje 5 kg izgubiti, ali nakon što padne 1kg, nađem se
…prikaži još!se u okolnostim di nemogu odbit kolač, sendvič, il nešto drugo.
nekako mi se uvik u glavi mota rečenica : 'Ovo mi sad trenutno netreba..Kolač (ili šta god) neće nahraniti tvoje mišiće. I uglavnom se pokušavam voditi mišlju da jedem ciljano, da biram hranu sa smislom/funkcijom, meso, sir kao proteini, žitarice kao energija, voće isl..
ali uvijek pokleknem u tim depresivnim danima, koji traju par dana, onda opet sve ispočetka.
zato imam prijateljicu kojoj se znam požalit na svoj neuspjeh, i ona me trge. Oštrim kritikama, istinom ponajprije. i to mi je najveća motivacija.
Evo da se i ja pridruzim ....Moj cilj je izgubiti 15 kg do 1. 7. 2011. Danas imam oko 80 kila i iako sigurno necu biti fotomodel sa 65 bio bi to veliki korak naprijed. I DA SE NE VRATE!
…prikaži još!! Ova moja knjiga pise da ovo jedenje 5 obroka (3 velika i dva snacka) nije dobro za nas ljude sa sugar addiction-om jer sto vise jedemo vise nam se jede. Zato ona kaze da mi moramo nauciti nase tijelo da stane. Ona kaze ...(9:00 dorucak, 1:00 rucak, 5-6 vecera ,...pauza i onda krumpir (prije spavanja 1 sat oko 8:00). Ima neki test da vidis jesi li zbilja sugar addict.
Jeste li pokusali kontrolirati svoju potrosnju slatkisa ?
Jeste li se ikad naljutili kad vam je netko pojeo zadnji komad torte ili nesto tako?
Ako ne jedete slatko, kavu, kolu itd osjecate li se lose?
Jeste li ikad lagali o tome koliko slatkog jedete?
Jeste li se ikada prejeli slatkog ili kruha, paste, peciva itd?
Nemoguce vam je reci ne slatkoj hrani?
Ako imas dva ili vise odgovora Da onda si sugar addict. Meni su svi bili da. Cini mi se da je kljucno ovo upisivanje u dnevnik (barem za mene) jer onda je tu na papiru i nekako vise mislim o tome sto mi ide u usta.
PS. I ja svoju djecu hranim povrcem i vocem, cjelovitim zitaricama i onda se sakrijem i jedem cokse sto nam ljudi donesu u goste. uzas!
Svaka moja dijeta završi prejedanjem, što da radim?
Komentari 43
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.