Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
ova preporuka je u mnogo cemu oprecna onoj koja je meni prepisana na hitnoj prosle godine kad sam imala napad zucih kamenaca i koje sma se striktno morala drzati mjesec dana pred operaciju kao i jos tri mjeseca poslje operacije.
…prikaži još! Prije svega ovdje se preporucuju namirnice koje su meni bile zabranjene: kruh i peciva sam smjela jesti iskljucivo od bijelog brasna, bez kvasca ili u vidu dvopeka (dakle nikako od cjelovitog zrna ni nitegralnog brasna i nikako svjeze). Lista dozvoljenog povrca i voca je bila dosta kratka a nikako ga nisma smjela konzumirati u svejem stanju vec iskljucivo kuhanog kao prilog maleckoj kolicini bijelog mesa ili nemasnog sira ili u juhi, a voce samo kao kopmot.Soja, grasak, grah su bili potpuno zabranjeni, a isto se odnosilo i na jaja i orasaste prozivode. Stpo se mesa tice zabranjena mi je bila svinjetina, janjetina, junetina, sunka dok sam mogla jesti samo piletinu i teletinu kuhano i u vrlo malim kolicinama. Cak ni plava riba nije bila dozvoljena vec samo malo bijele ribe, takodje kuhane.
Sad me slino zanima da li je ova dijeta ovdje mozda previse 'liberalna' ili su mene bespotrebno 'mucili' (mada, uz ceste minimalne obroke nikad nisam bila ni gladna niti sam osjecala da me ista fali, osim sto sam zudila za vocem i svjezim salatama...)
Meni su također preporučili potpuno drugačiju prehranu nego što je ovdje navedeno u ovom članku,dakle potpuno isto kao i kod tajak67. Prije svega "friško" sam operirala žuć i ne bi to nikom preporučila osim ako baš mora.Radije bi potražila nekakav
…prikaži još!v način da izbacim žućne kamence tj otopim ili sl.ako je ikako moguće.Nakon operacije žući izgubila sam osjećaj težine nakon jela ali sam dobila osjećaj težine u crijevima.Također,prije sam imala gastritis bez ikakvih posebnih simptoma a sada me želudac ubija tj.točnije imam abnormalan višak želudčane kiseline i pijem Nolpaze tablete.Što se prehrane tiče ako se mene pita to se ne može nazvat prehrana ako si gurman.Možeš uvesti proso u prehranu,meni je odličan a i musli mi je odgovarao,on me parktički održao na životu.Što se maslinovog ulja tiče,ako ga je iko trošio ja sam ga trošila pošto imam svoje domaće maslinovo ulje tako da ta tvrdnja ne drži vodu nešto...Premlada si da bi imala još i druge probleme tako da ti je moj topli savjet da prije nego se operiraš pokušaš nekom drugom metodom ali uz savjet neke stručne osobe jer izbacivanje žućnih kamenaca na svoju ruku može biti opasno...Nemaš šta izgubiti,operirat se uvijek možeš,operacija nije ništa strašno.Neki doktori ti nakon operacije savjetuju mjesec dana djete neki godinu dana,a sve je to kako na koga naletiš...Samo ti iskreno kažem da me sada više ne boli žuć jer je nemam ali me zato boli sve ostalo..Da li će to proći s vremenom...Bog zna.
Pozdrav!Zanimljiv i veoma poučan članak!Prije nekog vremena danima me boljelo s desne strane ispod rebara i bol se širila prema leđima i negdje u predjelu ispod desnog pleća tako da mislim da je to bila žučna bol.Nisam išla liječnici zbog
…prikaži još! toga što inače imam problema s gastritisom i svaki put ona mi dade recept za Nolpazu(tako je najlakše) i to je to.Jednom sam prije par godina bila na UZV gornjeg abdomena i sve je bilo u granicama normale iako me često boli upravo kako sam opisala.Ovaj Vaš savjet dr.Vranešić u vezi prehrane mi se jako sviđa i mislim da ću ga početi primjenjivati(naškoditi ne može).Imam jedno pitanje:čitala sam o prehrani u skladu s krvnom grupom i npr.meni baš nije preporučljivo jesti piletinu iako je ja jedem(ponekad dobijem proljev od piletine)itd.i zanima me koliko je to sve istina.Treba li se pridržavati prehrane u skladu s krvnom grupom?
Hvala!
Veki, a da se konzultiraš s nutricionistom? Prijateljica je imala sličan problem, i napravili su joj nekakav plan prehrane i bilo joj je bolje. Svašta nešto su je tamo pitali i ispunila je neki upitnik. sRETNO
Hvala na savjetu. Prvo bi se savjetovala sa dr.opće prakse. Pa da vidim,šta bi rekla na to. Nikako da odem sve si mislim proči će to smirit če se s vremenom,ali ništa morat ću poduzet nešto.
Pozdrav! Operirala sam žuć prije 4. god. Bila sam na žućnoj dijeti 6mj nakon operacije. Još za vrijeme dijete su počeli problemi ili bolje rečeno tegobe: grčevi bolni,koji izazovu proljev,žgaravica,nadutost,kasnije sam dobila i abmormalno puno kila gore,koje nemogu skinut kako
…prikaži još! bi željela dođem do neke kilaže i tako stoje kile. Kao da neki blokator to sve koći.. Mogu reći da prije operacije nisam imala problema sa svim time s čim sad imam. Neznam dali ima tko kakav savjet kako da se to sredi?
Jos da napomenem imam stravican gastritis i dr.me NE ZELI slati kod gastrointerologa(kao nemoram samo skini kile mi je rekla)pijem samo Spasmex po potrebi.I to je sve od moje dr.cak ni internisti ne zeli da idem,jer posto sam debela kaze
…prikaži još! skinite kile i budete zdravi.Ni plan prehrane ma nista nisam dobila tako da sam prva dva tj.od straha doslovce zivjela na juhi i caju :(
Pozdrav,meni su nedavno na uzv rekli da imam nesto mulja u zuci,malo,ali da je dosta gust,sa obzirom da imam prekomijerenu tezinu receno mi je stroga dijeta,u 3tj.sam pala 5kg.Problem je sta ja uopce nzm sta i kako jesti,koje voce8svjeze)i koje
…prikaži još! povrce.Takodjer su mi rekli u ljekarni da ima perle neke,caj i tableta(kapsula)koje bi pomogle oko razgradnje mulja.Ja se bojim da iz mulja nece nastati kamenac,jer se anicno bojim operacije.Citam da maslinovo ulje ujutro i uvece zlicicu treba popiti ja ga volim,ali sama pomisao na ulje u ustima izaziva mi gadjenje,dali da sa necim mogu kao razrijediti da bude ukusnije?
Takodjer svako jutro pola sata prije obroka pijem salicu tople vode sa zlicicom kestenovog meda,malo cimeta i sokom jednog limuna,sve to izmijesam i popijem(dali je to pametno)?
Muci me kako da si slozim obroke jer tesko mi je samo kuhano meso i povrce jest vec mi ide "van na usi" :)
Molim Vas pomoc kako pripremati obroke sa obzirom da mi je receno 4-5obroka dnevno.
Unaprijed hvala
Što smijem jesti ako imam žučne kamence?
Komentari 8
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.