Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Evo recimo kolači. Da bi se napravio dobar biskvit, glavni sastojci koji mu daju specifičnu aromu i teksturu su šećer i maslac/margarin. Masnoću možeš uzeti praktički koju god hoćeš, ali šećer se ne može zamijeniti. Uzmi na primjer da u
…prikaži još! kolač ide 200g šećera, ti umjesto toga uzmeš steviju ili drugi zaslađivač. Eh, kolaču će jednostavno faliti tih 200g nečega jer ćeš staviti niti 10g nečeg drugog. To jako utječe na strukturu, dobit ćeš spužvasti kolač bez posebne teksture. Znam jer sam na sve moguće načine pokušala izbaciti i šećer i bijelo brašno itd. Zaključak: brašno se da zamijeniti punozrnatim, masnoću uzmeš bilo koju (ja koristim ghee), ali od šećera ne možeš pobjeći. Staviš ga manje, dodaš nešto stevije, ali ne možeš ga maknuti u potpunosti...
Stevija ipak ne može zamijeniti šećer
Komentari 2
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.