Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
pozdrav svima ...probala sam marajine recepte super cu tek sam pocela sa 2.fzom a prva faza trajala je 5 dana super je zadovoljna sam .U prvoj fazi 3,5kg manje
Ja krenula jučer i evo 1,5kg već dolje, a stvarno nisam gladovala. To mi je super poticaj :-) Ne sviđa mi se što u ovom tekst piše da je "fizička aktivnost nepravedno marginalizirana" jer Duki kaže da dnevno treba prohodat
…prikaži još!at 20min i izvoditi 4 vježbe ujutro i navečer koje su opisane u njegovoj knjizi.
meni je sestra nabavilka knjigu jer nemam u blizini nijedne , danas ili sutra cu je dobiti i diem odmah probati .... jel imao jos netko posljedica kao unna79 ? mozda nije dovoljno tekucine unosila ili ?
ovo je najbolja dijeta koju sam probala...za tri mjeseca skinula čak 20 kg (2. faza)...nakon toga držala se uputa sa trećom fazom..od tada je prošla godina..još uvijek mi se nije niti gram vratio...s tim da napomenem da se nakon dijete
…prikaži još! ne smije jesti "normalno" - tipa: sve što poželim, nadalje pazim da ne miješam proteine i ugljikohidrate...samo nedjeljom si dam na volju... želim napomenuti da sam dijetu prilagodila sebi...dakle..nisam se stogo držala svega. Obzirom da sam lsavonka, jela sam i svinjetinu i suhomesnate proizvode..pa ipak..i to je meso :) doručak sam zamijenila zobenim pahzljicama.. (zbog probave)..osjećam se izvrsno...kontorlirala sam i krvnu sliku... dr mi rekao da mogu na olimpijske igre..hehe..ma hvala dukanu...savršeno se osjećam :)))
evo ja krecem od sutra s dukanom.. krenula sam vec par puta ali uvijek brzo odustanem.. nadam se da cu ovog puta uspijeti nova godina se blizi aa visak kilograma je tu! :/
prije par mjeseci bila sam na ovoj djeti i mogu reći da je izvrsna u kratkom roku izgubila sam 9 kg ali nakon toga sam pokleknula i počela stvarno sa prežderavanjem i ajme vratila..od danas krećem ponovno nadam se da
…prikaži još! ću uspjet startam sa punih 65kg.nadam se da će se spustit do idealnih 58kg..drži te mi fige
E super...danas sam probala i ok je...ali me zanima dali smijem peć palačinke,jaja i sl.na tome ulju?ili se to nesmije?P.S.dali smijemo jesti hrenovke i puding sa zaslađivačem? Hvaala :)
Draga Tejson, evo odgovora naše nutricionistice Mirje Jošić: "Dukan dijeta odskače od principa pravilne prehrane, a i stručnjaci se slažu da takva dijeta može štetno djelovati na zdravlje srca i krvnih žila te povećati rizik od gihta, osteoporoze, bolesti bubrega
…prikaži još! i konstipacije. Što se tiče spomenutih namirnica, hrenovke na 100 grama sadrže oko 2 grama ugljikohidrata te spadaju u skupinu namirnica s visokim udjelom proteina. Palačinke na 100 grama sadrže oko 30 grama ugljikohidrata i to zbog sadržaja brašna. Puding također predstavlja izvor ugljikohidrata. Kuhanje na parafinskom ulju nije preporučljivo." Pozdrav od Zdrave Krave
Željela bi smršaviti 5-6 kg na najjednostavniji mogući način. Imam 56 godina i 72 kg. A visine samo 162 cm! Ako mi možete dati jednostavan prijedlog bila bi zahvalna. A znam i to da ništa nije BAŠ jednostavno. Lijep pozdrav
…prikaži još!av iz sunčane i lijepe Dalmacije
Draga bico, najbolju dijetu koja će tebi odgovarati možeš pronaći u našoj dijetnoj tražilici: http://www.zdravakrava.24sata.hr/dijete/odabir Pozdrav od Zdrave Krave
Bome ne treba biti celeb da bi se voljela ova dijeta ... pazi samo ove fine juhice ...
http://metro-portal.hr/vijesti/lifestyle/metro-gastro/dukan-dijeta-recepti-za-juhe
Dukan dijeta recepti za 1.fazu, to sam prevela sa njegove stranice,nisu svi ovi su se meni svidjeli: MAJONEZA: 3žlice svježeg sira+1žlica senfa+1 bjelanjak+papar+peršin ZOBENI MUFFINI: 1 žlica praška za pecivo+1 jaje+3 žlice zobenih+2-3 žlice jogurta+1žlica zaslađivača(može i kakao)-peći oko 15
…prikaži još!đivača(može i kakao)-peći oko 15 min na 180
MUFFINI OD SIRA: 220g svježeg sira+5jaja+1dclzaslađivača+sok od pola limuna
-izmiksati i peći 30 min na 175
na vrh dodati 220g zaslađenog kiselog vrhnja(mileram) i peći još 5-7 min
ZOBENI KEKSI: cimet+2žlice zobenih+1žlica jogurta+2žlice zaslađivača-peći 15min na 180(može i kakao)
KAVA SHAKE: 1žlica kakaa+instant kava+1dcl mlijeka +2žlice zaslađivača -u shaker
KAKAO SHAKE:1žlica kakaa+1žlica proteinskog praha od vanilije+1dcl mlijeka+1dcl vode
ČOKOLADNI SHAKE: jogurt,led,mlijeko,zaslađivač,kakao prah,ekstrakt vanilije u shaker
TORTA OD SIRA:umiksati 1 žlicu cimeta,2jaja,rikota ili kozji sir,1dcl zaslađivača,1žlica ekstrakta vanilije,
sok od pola limuna, 150grama jogurta(vanilija),pola dcl mlijeka,
1žlica proteinskog praha od vanilije-peći 50-60min na 180,ohladiti preko noći
ĐUMBIR PURETINA: marinada-đumbir,češnjak,senf,papar i jogurt
CURRY PURETINA: marinada-curry,peći sa lukom par minuta ,dodati jogurt s curryjem peći do kraja
PUREĆE PLJESKAVICE: papar+100g svježeg sira+1žlica senfa+origano+peršin+1jaje
+2režnja češnjaka+4žlice zobenih+1 luk+500g mljevene puretine
-peći 40min na 180(20min svaka strana)
SLANE PALAČINKE: 1 jaje+2žlice svježeg sira+2žlice zobenih+1žlice pšeničnih
SLATKE PALAČINKE: pola žlice cimeta+1 jaje+3žlice zobenih+2žlice zaslađivača
+2žlice jogurta od vanilije
Od zasađivača koristim javorov i agavin sirup i tekući zaslađivač iz DM-a. Moram priznati da mi je dijeta super jer nisam napuhana,kile odlaze asita sam uvijek,može se jesti koliko se želi bitno da su to proteini. Kad sam prešla na dijetu počela sam u dućanu gledati postotak mliječne masti u našim proizvodima i rezultat je poražavajući, jedino posni sir odgovara i jogurti sa 0,1%mm i 0,9%mm kojih je slab izbor...kozji sir ima 55%mm a da ne napominjem mozzarellu koja se promovira kao zdraviji sir. Namirnice koje koristim su: od mesa jedem samo puretinu jer me samo to ne napuhava i odgovara mi po krvnoj grupi, pureća prsa od PURISA koja imaju 1% masnoća, tuna bez ulja RIO MARE, mlijeko 0,9%mm, jogurti ZBREGOV 0,1%mm i 0,9%mm , posni sir od DUKATA, surimi štapići LEDO ,jaja, dimljeni losos,pureće hrenovke VINDON...nadalje od začina koristim senf,crni papar,curry,peršin,origano,čili,crvena paprika,češnjak,luk u prahu,sok od limuna,kakao,ekstrakt vanilije i čokolade...
U fazi 2. iam par varijanti kao npr. jedan dan se jedu samo proteini, znači kao u fazi 1. a drugi dan proteini i povrće, od povrća se može jesti:BROKULA,KUPUS,CVJETAČA,KRASTAVCI,LUK,RADIČ,SALATA,RAJČICA,PATLIĐAN,TIKVICE...
a evo i par recepata za deserte u fazi 2.
KOKOS- JOGURT+KOKOS+2 ŽLICE ZASLAĐIVAČA+EKSTRAKT ČOKOLADE
TIRAMISU-
SMEĐA SMJESA: POLA DCL KAVE+3-4 ŽLICE ZOBENIH+EKSTRAKT VANILIJE I
NARANČE
BIJELA SMJESA:5 ŽLICA SIRA+3ŽLICE MLJEČNOG NAMAZA+EKSTRAKT
VANILIJE+2 ŽLICE ZASLAĐIVAČA
- U ČAŠU SE SLAŽE RED SMEĐE RED BIJELE SMJESE,POSIPATI KAKAOM I OHLADITI U FRIŽIDERU
i recept za kruh koji se jede u danu kad se jede povrće:
KRUH:
1 ŽLICA PRAŠKA ZA PECIVO+2 ŽLICE GUSTINA+4 JAJA+6 ŽLICA ZOBENIH+SOL+1DCL MLIJEKA+ZAČINI+ČETVRTINA ŽLICE ZASLAĐIVAČA+1 ŽLICA KVASCA
- IZMJEŠATI SUHE SASTOJKE
- IZMJEŠATI SNIJEG OD BJELANJAKA I DODATI ŽUTANJKE I SUHE SASTOJKE ŽLICU PO ŽLICU
- PEĆI 25 MIN NA 180
i za kraj evo ukratko pravila za fazu 3.
FAZA 3
1. 1 VOĆKA NA DAN- SVE OSIM BANANE,TREŠNJI I SUHOG VOĆA
2. 2 KRIŠKE CJELOVITOG KRUHA NA DAN
3. 40G SIRA – GAUDA I SLIČNO
4. INTEGRALNA RIŽA I TJESTENINA 2 PUTA TJEDNO PORCIJA DO 220G
5. 2 OBROKA TJEDNO PO ŽELJI
6. 1 DAN U TJEDNU SAMO PROTEINI
pozdrav svima, nadam se da će vam ovo bar malo pomoći, ovo sam ja sa njegove stranice prevela i prilagodila sebi tako da možete slobodno kombinirati što vama više paše!
Slavni vole Dukan dijetu
Komentari 50
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.