Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Kao kronični bolesnik koji gotovo da i nema imunitet, od najveće su mi važnosti 2 voćke koje konzumiram ovisno o godišnjem dobu: ARONIJA u toplim mjesecima (živjeli grmovi u vrtu!!) i LIMUN u hladnim mjesecima kojeg iscjedim i popijem kao
…prikaži još! limunadu. U slučaju nedostatka voća ili moje lijenosti :) kupi C vitamin kao suplement. :)
Proljeće je prigoda za smoothie od svježih jagoda;
Ljeto je prilika za salatu od crvenih paprika;
Jesen čim zaživi, vrijeme je za svježi kivi;
Zima je zato pravo doba da se Biotta sok proba!
sook sokić ja tebi kažem bokić :)
rado bih te pila svakoga dana
bit ćeš uz lisnato povrće i naranđe moja svakodnevna hrana :)
sadržiš sve što meni boležljivoj treba
zahvaljivat ću zdravog kravi svaki dan
ako treba :)
Svaki dan jedem raznovrsnu i zdravu hranu a ponajviše sljedeće namirnice: kivi, naranče, limun, mandarine, šipak, višnje, crni ribizl, dinju, kupus, krumpir, papriku, brokulu, peršin, šparoge, feferone, kamenice, mlijeko, a od mesa – janjeći mozak te svinjsku, goveđu i pileću jetricu.
u svim salatama koje svakodnevno jedem obavezno je prisutna svježa paprika koja obiluje C-vitaminom. Također u zimskim mjesecima jedem kiseli kupus nekoliko puta tjedno a u toplijim mjesecima obavezno jedem svježu kupusnu salatu. Pijem puno soka od bobičastog voća (borovnice,
…prikaži još! ribizl, šumsko voće, brusnice i slično). Pijem limunadu svako jutro i jedem naranče.
U zadnjih pet godina kako sam prešao na vegetarijansku odnosno pescetariansku prehranu nemam apsolutno nikakvih problema sa imunitetom,što ranije nije bio slučaj.Riba dva puta tjedno,raznoliko povrće i voće koje sami uzgajamo pošto živimo na selu,tako da ni preko zime nemam
…prikaži još! problema što se namirnica tiće.Ako ništa drugo barem nam je špajza uvijek puna raznog ukiseljenog povrča i salata,sataraša... a tek pekmezi i džemovi od šljiva,kupina,aronije,sokovi od višanja,bazge...mislim da je vrijeme da prestanem sa nabrajanjem,ako me netko traži,ja sam u špajzi.
Tijekom cijele godine trudim se jesti dovoljno sezonskog voće i povrća, a osobito ljeti kada obožavam praviti shakeove i smoothieje od raznih vrsta voća: ribizla, malina, naranči, višanja i kupusnjača koje su pune vitamina C. Okus je odličan a to
…prikaži još!o je jedini način da unesem toliku dozu vitamina C kroz povrće i voće. Zato, samo prirodno i zdravo!
Tijekom hladnijih mjeseci svakodnevno si radim voćne salete sa mojim najdražim voćnim prijateljem kivijem tu se nađe i naranča, mandarina, ananas, i banana. U proljeće ubacujem jagode a po ljeti borovnice, kupine i maline. Važno mi je da salata bude
…prikaži još! izdašna i što šarenija.
VITAMIN C ILI ASKOROBINSKA KISELINA, IMA GA U VOĆU I POVRĆU, A JESTI TO JE MILINA. ZA DORUČAK U BLENDERU SMIKSAM KIVI, NARANČE ILI ŠIPAK ZA ZDRAV OBROK SE TREBA POTRUDTI IPAK. ZA RUČAK VOLIM BROKULU I PEČENA JETRICA, VITAMINI
…prikaži još!
VITAMINI I MINERALI SU POTREBNI ZA ZDRAVO FUNKCIONIRANJE ORGANIZMA-TO JE ČINJENICA.
VITAMIN C POTIČE RAD IMUNOLOŠKOG SUSTAVA,
TE BROJNE VIRUSNE INFEKCIJE SPREČAVA.
VEČERA JE SAVRŠENA UZ CRVENI RIBIZL IZ VRTA I JAGODE,
UZ VITAMIN C BORIMO SE PROTIV PREHLADE.
NAKON SVOG TOG JELA,
BAŠ SAM OŽEDNILA.
BIOTTA SOK ZA DJECU I ODRASLE S PULPOM ACEROLE.
SVI ŽELIMO ŽIVJETI DULJE I KVALITETNIJE
MI ŽENE BITI LIJEPE I MLADE, TE VITKE LINIJE.
Budući da sam student sa poprilično skromnim budžetom mislim da svom tijelu definitvno ne osiguravam dovoljno ovog dragocjenog vitamina. Trudim se jesto što je moguće više voća i povrća, ali zbog fakultetskih obaveza rijetko kada stignem nešto i skuhatai pa
…prikaži još! većinom pojedem nešto brzo i nedovoljno hranjivo.
Crveno svjetlo u vidu herpesa na usni, znak je da mi je imunitet značajno pao i da pod hitno treba nešto poduzeti da ojača. A onda počinjem sa pojačanim unosom svježeg voća i povrća (favoriti su mi bobičasto voće i
…prikaži još! zelje (pogotovo kiselo), prirodnih sokova, pripravaka za jačanje imuniteta i sl...I začas sve opet bude po starom.
Svakodnevno ujutro popijem čašu mlake vode sa sokom pola limuna i žličicom-dvije meda. Osim toga vrlo često kao (među)obrok konzumiram smoothie s bananom i šumskim voćem, kad je sezona - ubacim i kivi. Zimi, kad je imunitet ugroženiji, dodatno jedem
…prikaži još!dem naranče, mandarine i nar. Nije dobro ni konzumirati previše citrusa jer će s vremenom teško sjesti na želudac, a i mogu prezakiseliti mokraću te stvoriti tegobe kod osoba osjetljivih moraćnih puteva. Također, kiselina iz citrusa nije baš najblagotvornija za zubnu caklinu.
Umjerenost je ključ svega, pa tako vrijedi i za konzumaciju citrusa bogatih C vitaminom.
I gotovo nikad ne konzumiram vitamine u obliku tableta - preferiram prirodni put.
Pošto živim na selu, imamo vlastiti vrt u kojem ima raznog povrća i voća. A što je zdravije, sočnije i bogatije vitaminima od plodova iz vlastitog uzgoja? Nema nikakvih kemikalija, dodataka i svih onih štetnih i sumnjivih supstanci o kojima
…prikaži još! možemo čitati po dnevnom tisku. Ja obožavam svo voće i povrće, svaki dan pojedem barem jednu voćku, a u sezoni pravimo sokove i pekmeze od onoga što nam priroda da. Tijelo pamti i kako mu daš, istom mjerom će ti vratiti. Preko ljeta se treba napucati vitaminom C, tako da naš imunitet bude spreman za zimu i da nas može obraniti od prehlada i viroza.
Svoj imunitet shvaćam jako ozbiljno, te ga jačam kombinacijom zdrave prehrane,redovitog vježbanja i dovoljno sna, te ponekad ubacim dodatke prehrani, ovisno o sezoni. To je jedini i pravi način da bi imunitet ostao jak dugoročno, što je jako važno ako
…prikaži još! želimo ostati zdravi i sretni! :)Pošto je vitamin C jako važan za jak imunitet, osiguravam ga svakodnevno kroz voće i povrće kao što su mandarine, naranče, paprika, kupus, zelena salata, nar, kivi itd.
Dragocjenih izvora vitamina C možemo pronaći u sezonskom povrću poput paprike, kupusa, brokule i češnjaka (koji k tome ima i čitav niz drugih aktivnih sastojaka za antibakterijsko djelovanje), sezonskom voću poput kupine, borovnice, maline... (tzv. bobičasto voće), neizostavnog limuna i
…prikaži još! drugih agruma. Načelno to su i moje smjernice i principi. No, pravo je pitanje, što konzumirati zimi kada se broj svježeg voća i povrća svede na minimum. Tada najbolje uskaču prirodni voćni BIOTTA sokovi, koji nude optimalan izvor vitamina C kao "obrambenog vitamina" za jačanje prirodnog imuniteta. Problem je i u tome što čak i ljeti ponekad ne možete biti sigurni da je kupljeno voće i povrće (u supermarketima i na tržnicama) posve svježe i uzgojeno na ekološki prihvatljiv način. Znamo da nepravilnim i/ili (pre)dugim skladištenjem takve namirnice mogu izgubiti veliki dio vitamina i drugih hranjivih sastojaka. Zato mi nikada nije bilo teško dnevno popiti makar čašu BIOTTA soka, jer ta je čaša uvijek bila i ostala svojevrsni "osigurač" optimalnog unosa vitamina C i drugih hranjivih tvari u moj organizam. Tada i vrućinu, te sparinu lakše podnosim!
Najbogatiji izvor vitamina c su raznoliko voće i povrće. To su prije svega agrumi (naranče, mandarine, limun), šipak, višnja, crni ribiz, lisnato povrće, kupus, krumpir, paprika i dr. Ja sve to jedem ali uvijek imam nedostatak vitamina C. Probala sam
…prikaži još! i šumeće tablete ali ni to mi nije dovoljno bilo. Imala sam neke operacije pa sada pravim razno razne sokove od voća i povrća, kuhinja uvijek zamazana sa svim tim korama ali mora se. Biotta sok bi baš voljela probati.
inače se trudim sebi i svojoj obitelji osigurati dovoljan unos vitamina c.Kroz zimu pijemo prirodan sok od narance i limuna,a u ljeti isto s sezonskim vocem i povrcem.Bilo bi super probati Biotta sokove te vidjeti kako oni djeluju na organizam :)
Svako jutro kad se ustanem,popijem čašu vode sa pola limuna.Sama uzgajam povrće pa imam salate,luka,rotkve,paradajza,krastavica itd i ništa nije prskano.Imam i nešto voća.Trudim se jesti sezonsko voće i povrće i izbjegavam šećer.Kad je sezona borovnica idem u šumu i berem borovnice.
Kad imunitet padne, pa svakakvi virusi napadnu organizam, onda je najbolje piti ovakve prirodne sokove. Kad bih ga dobila moji problemi sa imunitetom bi se riješili, a simptomi alergija bi bili slabiji te bi ja mogla normalno funkcionirati, zato će
…prikaži još! meni Zdrava krava u tome pomoći :)
Dobitnici sokova za jačanje imuniteta!
Komentari 30
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.