Komentari 30

Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
Prikaži sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    kjuuu
    Svakom od nas je potreban u velikoj mjeri vitamin c radi zdravlja kože i kose te jačanja imuniteta.Ja ga nastojim nadoknaditi uzimanjem limuna, te voća koje sadrži vitamin c. Unaprijed se zahvaljujem.
  • Default avatar -
    Izi73
    Najbogatiji izvor vitamina c su raznoliko voće i povrće. To su prije svega agrumi (naranče, mandarine, limun), šipak, višnja, crni ribiz, lisnato povrće, kupus, krumpir, paprika i dr. Ja sve to jedem ali uvijek imam nedostatak vitamina C. Probala sam …prikaži još!
  • Default avatar -
    royal27
    Pošto živim na selu, imamo vlastiti vrt u kojem ima raznog povrća i voća. A što je zdravije, sočnije i bogatije vitaminima od plodova iz vlastitog uzgoja? Nema nikakvih kemikalija, dodataka i svih onih štetnih i sumnjivih supstanci o kojima …prikaži još!
  • Default avatar -
    teich22
    Budući da sam student sa poprilično skromnim budžetom mislim da svom tijelu definitvno ne osiguravam dovoljno ovog dragocjenog vitamina. Trudim se jesto što je moguće više voća i povrća, ali zbog fakultetskih obaveza rijetko kada stignem nešto i skuhatai pa …prikaži još!
  • Avatar eleja
    eleja
    Tijekom cijele godine trudim se jesti dovoljno sezonskog voće i povrća, a osobito ljeti kada obožavam praviti shakeove i smoothieje od raznih vrsta voća: ribizla, malina, naranči, višanja i kupusnjača koje su pune vitamina C. Okus je odličan a to …prikaži još!
  • Default avatar -
    Ecume
    Proljeće je prigoda za smoothie od svježih jagoda; Ljeto je prilika za salatu od crvenih paprika; Jesen čim zaživi, vrijeme je za svježi kivi; Zima je zato pravo doba da se Biotta sok proba!
  • Default avatar -
    inas
    zimi uvijek kisli kupus jedem kao salatu, a čim je toplije jednu limunadu dnevno za osveženje i energiju.
  • Default avatar -
    ildiko
    Svako jutro kad se ustanem,popijem čašu vode sa pola limuna.Sama uzgajam povrće pa imam salate,luka,rotkve,paradajza,krastavica itd i ništa nije prskano.Imam i nešto voća.Trudim se jesti sezonsko voće i povrće i izbjegavam šećer.Kad je sezona borovnica idem u šumu i berem borovnice.
  • Default avatar -
    nescho
    Svakodnevno ujutro popijem čašu mlake vode sa sokom pola limuna i žličicom-dvije meda. Osim toga vrlo često kao (među)obrok konzumiram smoothie s bananom i šumskim voćem, kad je sezona - ubacim i kivi. Zimi, kad je imunitet ugroženiji, dodatno jedem …prikaži još!
  • Default avatar -
    Manja72
    Voće, voće, voće ....izvrstan je izvor vitamina C. Ali ponekad u užurbanom načinu života sokovi, poput proizvoda tvrtke Biota mogu uvelike doprinjeti osiguravanje dovoljne koliične vitamina C jer su lako dostupni a ujedno i zdrava su zamjena prirodnom voću (onom …prikaži još!
  • Default avatar -
    Monikak
    Ljubitelj sam zelenih sokova.U blender stavim sirovo zeleno povrće (list kelja,zelje,brokula,špinat) ,dodam sezonsko voće,malo đumbira,žlicu agavinog sirupa ,vode ...i to je to.Vitaminska bomba.Međuobrok mi je obavezno neko voće....uglavnom se držim toga da jedem sezonsko voće i povrće.
  • Avatar Cupanka
    Cupanka
    Svako jutro jednog limuna na sve bolesti ja sam imuna. Narančicu za poslije podne da od mene virus ode. A uveće to se zna voća puna zdjelica.
  • Default avatar -
    reanica
    VITAMIN C ILI ASKOROBINSKA KISELINA, IMA GA U VOĆU I POVRĆU, A JESTI TO JE MILINA. ZA DORUČAK U BLENDERU SMIKSAM KIVI, NARANČE ILI ŠIPAK ZA ZDRAV OBROK SE TREBA POTRUDTI IPAK. ZA RUČAK VOLIM BROKULU I PEČENA JETRICA, VITAMINI …prikaži još!
  • Default avatar -
    reanica
    VITAMIN C ILI ASKOROBINSKA KISELINA, IMA GA U VOĆU I POVRĆU, A JESTI TO JE MILINA. ZA DORUČAK U BLENDERU SMIKSAM KIVI, NARANČE ILI ŠIPAK ZA ZDRAV OBROK SE TREBA POTRUDTI IPAK. ZA RUČAK VOLIM BROKULU I PEČENA JETRICA, VITAMINI …prikaži još!
  • Default avatar -
    Sprig
    Mi imamo baku na selu, zbog koje svakodnevno imamo voće i povrće sa vitaminom C na stolu!Paprike, višnje, jagode,brokula i zelena salata..u sezoni svježe netom iz vrta ,a kad zahladi spremna zimnica nas čeka. Vrijedne ruke naše bake brinu da …prikaži još!
  • Avatar blossom84
    blossom84
    Kao kronični bolesnik koji gotovo da i nema imunitet, od najveće su mi važnosti 2 voćke koje konzumiram ovisno o godišnjem dobu: ARONIJA u toplim mjesecima (živjeli grmovi u vrtu!!) i LIMUN u hladnim mjesecima kojeg iscjedim i popijem kao …prikaži još!
  • Default avatar -
    ZAKS
    u svim salatama koje svakodnevno jedem obavezno je prisutna svježa paprika koja obiluje C-vitaminom. Također u zimskim mjesecima jedem kiseli kupus nekoliko puta tjedno a u toplijim mjesecima obavezno jedem svježu kupusnu salatu. Pijem puno soka od bobičastog voća (borovnice, …prikaži još!
  • Default avatar -
    CIKO
    Svaki dan jedem raznovrsnu i zdravu hranu a ponajviše sljedeće namirnice: kivi, naranče, limun, mandarine, šipak, višnje, crni ribizl, dinju, kupus, krumpir, papriku, brokulu, peršin, šparoge, feferone, kamenice, mlijeko, a od mesa – janjeći mozak te svinjsku, goveđu i pileću jetricu.
  • Default avatar -
    pupanena
    Nakon terapije kortikosteroidima koji su mi totalno uništili imunitet, morala sam sama nešto poduzeti da ga ojačam i vratim na "staro". Prije svega promijenila sam način prehrane! Dnevno u organizam unesem barem kilogram sezonskog voća i povrća te obavezno šaku …prikaži još!
  • Default avatar -
    damac
    Prirodno sam anemična, ali mislim da se moj organizam naviknuo na to. Savršeno nas dva funkcioniramo. A kako bi ga ujutro potaknula na to, dam mu šumeći vitamin C rastopljen u 2 dcl mlake vode ( to mi je ostalo …prikaži još!
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.