Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Važno je svakodnevno unositi svježe i zdrave namirnice. Isto tako je činjenica da večina zaposlenih ne stigne konzumirati 5 obroka, od toga 5 voća/povrća. S toga, redovito uzimanje smoothia ili svježe iscjeđenog soka od nekoliko svježih namirnica opskbiti će organizam
…prikaži još! važnim sastojcima (vitamini, minerali, vlakna....). Taj način štedi vrijeme pripreme obroka i konzumiranja istih, i vjerujem da na taj način definitivno unosimo sve što nam je potrebno za zdrav organizam i uspješan dan. Osobno sam pobornik smoothia i svježe cijeđenih sokova, i u tome mi se pridružio 4godišnji sin koji obožava smoothi pripravljen od banane, jabuke, bademogov mlijeka, mrvicu meda i jabuke... :-)
Iskreno, ne znam zašto je važno piti smoothieje, ali voljna sam probati, pa Vam povratno reći zašto. Znam da je sirova i tekuća hrana zdrava, ali neda mi se skupljati recepte po inetrnetu i onda "kemijati" kako ih piti. Ovako
…prikaži još! imam sve na jednom mjestu, pa sam mirna. A i teško mi je započeti dan, a jedan smoothie bi bio čista energija. Živjeli!
Svako od nas ima cilj da provede svoj dan što bolje i pokušava ostvariti svoje ciljeve. Moj cilj je da ujutro za doručak popijem smoothie. Jer održi me skoro cijeli dan na nogama jer ujutro sam popila zapravo čašu punu
…prikaži još! zdravlja. A poznato nam je da je doručak najvažniji dio :)..Kratko rečeno smothie nam održava raspoloženje i uljepšava dan :) A svi znamo ako nam dan krene lijepše da ništa nećemo dopustiti da nam ga pokvari.
Važno je jer daje vitalnost i energiju. Nije kuhano, znači svježe je pa se vitamini ne gube sa termićkom obradom. Moja mala obitelj to zna i od najmanjeg člana vrtićke dobi. Zato se trudim biti kreativna i pripremati sokove za
…prikaži još! sebe i prilagođavati ih ostalim ukućanima. Još kad je povrće iz mog vrta. Ma ima da pucano od zdravlja.. Sviđa mi se ova knjiga i vjerujem da bi 'my family' našli u njoj novu inspiraciju...:-)
Jer su prirodni, jer su fini i nadasve hranjivi. A okusi se lagano prilagođavaju vlastitim željama. Kod pravljenja smoothija ne postoji nemoguće.. Osobno ih obožavam, i uvijek kad sam u mogućnosti dan započinjem jednim smoothijem - najčešće je to kombinacija
…prikaži još! bananae i jabuke s ostalim sastojcima koje u tom trenutku imam kod kuće.
Piti smoothieje važno je jer uz to što su izvor esencijalnih vitamina, minerala i ostalih fitonutrijenata, nisko kalorični su, idealni su u svako doba, pogotovo ljeti, te k tome izraz naše kreativnosti i dnevnog raspoloženja. Drugim riječima, s njima nikad
…prikaži još!d ne možeš pogriješiti. Što reći o neiscrpnim mogućnostima kombiniranja okusa, boja i mirisa, samo ću reći da kad "nahranimo" sva svoja osjetila, dotakli smo sama "vrata raja" i spoznali kakvo se bogatstvo krije na našem prelijepom planetu!
Jednostavni za pripremu, ukusni, puni vitamina i minerala, idealni za svako doba dana. Iznimno su hranjivi, daju energiju, praktičan su, brz i cjelovit obrok.
Prije nekih mjesec dana kupila sam blender i počela miksati prvo različito voće (naranče, limune, kivi, jabuke, banane), a onda sam počela dodavati i povrće (ciklu, salatu, brokulu, kelj) i bila sam iznenađena da miks voća i sirovog povrća nije
…prikaži još! bio uopće loš nego vrlo ugodnog okusa. I ne samo to, nego kad jedan dan ne bi napravila nikakav miks tijelo je baš tražilo nešto zeleno i miksano, tako da sada nema dana bez nečeg miksanog i zelenog. Tijelo zna što mu treba i to traži, a vraća sa puno više energije za sve. Zanimljivo je dan završiti, a tijelo ima još energije i zdravo je :) Stoga, molim još jednu čašu zelenog miksanog voća i povrća :D
Dobitnici knjige 'Čaša puna zdravlja'!
Komentari 30
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.