Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
evo da prvi iskomentiram jer ionako sam stalno na Vašim stranicama. Nesanice se najbolje riješiti slušajući naše političare kako obećavaju bolji prosperitet :) ma šalim se-nesanica je veliki problem,barem meni jer sam već u godinama kad se ionako manje spava
…prikaži još!va (čitaj:starac) pa je problem jer previše onda razmišljaš o računima koje ne znaš kako platiti,o tome kakva budućnost čeka moju djecu i unuka,o vlastitim bolestima,o promjeni klime ....,ali moram priznati da šalica toplog mlijeka zna pomoći kao i pozitivne misli,zamračena soba,negledanje televizora, a vjerujem da mi pomogao i ovaj Vaš proizvod.Lijep pozdrav
ja sam nažalost već godinama u začaranom krugu nesanice.sve sam probala od brojanja ovaca,tople kupke,izbjegavanje kave....ali moje najduže noćno spavanje iznosi 5 sati.uredno se budim oko 3 ujutro i tada riješavam križaljke jer ne želim buditi ostale nikakvom drugom aktivnošću
…prikaži još! i vid mi je sve lošiji,a tokom dana sam užasno iscrpljena i jedva čekam da prođe dnevnik i da legnem ,a onda opet oči preumorne,tijelo umorno,a san nikako da dođe na oči.pomozite
Borim se tako što se ne borim. Prihvatim činjenicu da ne mogu zaspati i onda razmišljam sve dok..ne zaspim. Međutim, moja mama ima opasnih problema s nesanicom i bila bih presretna ukoliko bi joj mogla pokloniti Lecitone Magnezij!
Zdravstveni sam radnik i radim u smjenama, u prosjeku tri ili četiri noćne tjedno. Zbog takvog načina rada moj prirodni bioritam je totalno narušen tako da i kad sam kod kuće - ne mogu spavati ili se budim na svaki
…prikaži još! šum. Godinama već koristim Helex po savjetu liječnice ali želim prestati - bojim se da se ne navučem.
Moja sestra ima problema sa nesanicom.Noćima ne može spavati.Pije neke lijekove za spavanje ali ja znam da to nije zdravo.Nema šta sve nije probala:čajeve,toplo mlijeko, izbjegavanje kafe itd.Mislim da bi joj vaš preparat dobro došao.Također mislim da, općenito, ne uzimamo
…prikaži još! dovoljno magnezijuma i vitamina e ishranom i da nedostatak moramo nadomijestiti.
Od kako sam u menopauzi počele su i moje nesanice.Od liječnika sam dobila tablete ali ih nastojim što manje koristiti da se "ne navučem". Zato isprobavam svakakve stvari. Jedno vrijeme mi je pomagalo kad pojedem jabuku. Isprobala sam i jastuk
…prikaži još! napunjen lišćem bujadi.Pa stavljanje eteričnog ulja lavande na jastuk. Najnoviji savjet koji sam isprobala je stavljanje žličice šećera pomiješane s malo soli pod jezik. Sve to djeluje nekoliko puta , a onda se ipak vratim na tablete ili poslušam "pametan" savjet muža: "ustani i peglaj"!
Već godinama patim od nesanice i nakraju sam na nju nekako navikla nažalost.Dok svi spavaju ja operem suđe koje se nagomila taj dan, stavim veš u vešmašinu, pogledam nekakav film na televiziji. Nažalost do sad nisam našla odgovarđajući lijek protiv
…prikaži još!v nesanice. Probala sam razne biljne tablete ali nisu djelovale na mene, te sam od njih na kraju odustala. Često si znam pustit na slušalice zvukove valova i mora, na mene djeluju opuštajuće i uz njh nekako utonem u san.napokon...
Nesanica i ja ahh već smo prijatelji postali tajni.Svake večeri ista prića meni san na oći neče pa me nesanica prati kao ljubavnik svaki.Okrečem se u krevetu ,ovčice brojim al mi san na oći neče .Po danu se želim što
…prikaži još! više umoriti da lako zaspem ali ne nemogu.Kupke i opuštanja ni to ne pomaže .Dugo se ja i nesanica družimo a kada zaspem spavam kao top i nemože me ništa probuditi hahah .
Prije tri godine u moju kuću je došla teška bolest, došla je tiho, ali brzo nam uništila sakodnevnicu i san... Nije bolest došla sama, sa sobom je dovela još puno problema i loših događaja. Sve se promijenilo, ništa više nije
…prikaži još!je bilo isto. Smijali bi se samo kada bi došli dobri i obećavajući nalazi, a skrivenih suza bilo je jako puno. I kada je došla noć san mi nikako nije dolazio na oči. Svi strahovi i strepnje odjednom su se skupili i nisu mi dali da spavam i da se moje tijelo barem malo odmori. A sutra je trebalo odraditi sve ono što netko ne bi odradio ni za tjedan dana. Počela sam piti tablete koje su mi pomogle da zaspim, ali od njih sam bila omamljena i strašno umorna i teško bi drugi dan funkcionirala. Probala sam svašta, ali sna je bilo sve manje. Nakon tri godine mi smo pobijedili zlu bolest (nadam se da jesmo), ali ja još uvijek ne spavam. Brojim ovčice, pokušavam razmišljati o ljepšoj budućnosti koja nas (nadam se) čeka, ali opuštanja i sna još uvijek nema...
Imam 72 godine, puno životnog iskustva iza sebe, ali u zadnje vrijeme imam jedan problem koji ne mogu riješiti. Ne mogu spavati. Živim usamljeničkim i mirnim životom. Tijekom dana puno čitam, šetam i uglavnom radim stvari koje volim. Kada dođe
…prikaži još! noć ne mogu se smiriti i zaspati kao nekad. Svaku večer popijem šalicu kamilice, ali ni taj napitak me ne smiri. Ujutro ustajem umorna i nervozna, sve me boli i nesretna sam. Željela bi ostatak života provesti mirno i zadovoljno i trenutno mi fali samo malo zdravog i mirnog sna. Pozdrav svima od bake Dragice.
Ne patim baš od nesanice, nego imam problem jako laganog sna. Svaki, ama i baš najmanji šum, pokret, zvuk, disanje,.... sve me probudi i budi i nema više sna cijele noći. Ujutro se dižem umorna, s podočnjacima, kao da stižem
…prikaži još! iz rudnika. Ima li pomoći za moj slučaj?
nesanice se teško rješavam, vjerujte, na razne načine pokušavam. Umiriti se i čekati da zaspim, već se pokazalo kao način glupim i samo se još više razbudim. Gledam TV do duboko u noć, evo to se dogodilo baš sinoć. Ne
…prikaži još!oć.
Ne pomaže ni čaša mlijeka,
pitam se ima li za moju nesanicu lijeka?
Jedino što je učinkovito,
jest to da prije spavanja slušam glazbu pretežito.
Umirim se i u uši stavim slušalice,
tad nema od mene veće spavalice!
Glazba me uspavljuje
i moj život pojednostavljuje!
Godinama se borim s nesanicom, a nekako sve to pripisujem užurbanom tempu života. Naime cijeli svoj radni vijek sam ustajala malo prije 4 ujutra da bih prvim busom stigla na posao u 6. Već do 12 sati bila sam kao
…prikaži još! zombi od pospanosti, ali s vremenom se naučiš nositi s tim. Kao i svaka žena i majka kad sam stigla kući imala sam posla preko glave. Pospanost je minula, bacila sam se na kućanske poslove, pa igra i briga oko djece i navečer bi već bilo puno sati dok bih išla spavati i dok bih zaspala, za par sati sna opet sve ispočetka.
Danas kad sam u mirovini kad bih mogla spavati, to mi je nekako postala nemoguća misija. Zaspem po sat najviše dva i onda sam budna i naspavana kao da je podne. Naravno da me ta noć izluđuje, jel san nikako na oči neće pa mi je doktorica dala tablete. Nerado ih pijem, ne svaku noć, a i ne djeluju uvijek. Voljela bih isprobati nešto novo, nešto što ne stvara ovisnost a rješava problem nespavanja.
Iscrpim se do krajnjih granica, tako da ne čujem ništa. Inače, imam lagani san, i čujem svaki šum. Do sada nisam ništa pila jer me strah ovisnosti, ali ovo je prirodno, pa bi voljela probati.
Trenutno se odvikavam od antidepresiva i spavanje mi je nikako.Htjela bih se rijesiti tableta i pokusati s necim prirodnim,nesto sto ne izaziva ovisnost.U potrazi sam za rijesenjem..mozda je to to sto trazim..Inace popodne odvjezbam jogu,a prije spavanja radim tehniku opustanja
…prikaži još! na nacin da dio po dio tijela napnem pa opustim,naravno, uz duboko disanje.Prozor sirom otvorim da ude sto vise svjezeg zraka i da,slusam laganu muziku,Deuter,Dan Gibson i sl..Sve to malo pomogne ali ipak treba jos nesto.....
Moja majka zbog gubitka voljene osobe već godinama ne spava, pokušala je mnoge prirodne preparate, ali bezuspješno. Ne voli noć, jer jedva čeka jutro. Fizički je dobro, kao da je spavala cijelu noć. Rado bih da proba "Lecitone"!
Mužev problem s nesanicom budi sve nas KAd ja odem spavati on se dize gleda tv čita zuji cijelu noć a danju je umoran s troje djece njegova nesanica postala je moj problem on je jedini koji danju odmara pokusali
…prikaži još!sali smo razne vrste uspavljivanja topla kupka, čaj , toplo mlijeko ali nekako ne pomazu mozda bi ovo pomoglo . Vrijedi pokušati.
Za problem nesanice (a to je stvarno ozbiljan zdravstveni problem) koristim "trikove" koje sam naučio još od svoje bake. Prvi od njih je da provjetravam spavaću sobu netom prije spavanja (ako vremenske prilike to dopuste), zatim stavljam vlažne krpe na
…prikaži još! radijatore i napunim posudu s vodom i stavim je pokraj radijatora. U tu istu posudu s vodom nakapam nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina i lavande. Ako je kronična nesanica u pitanju dobar je recept navečer prije spavanja popiti šalicu toplog mlijeka sa žlicom meda. Uz to bilo bi dobro kada u spavaćoj sobi ne bi bilo izvora elektromagnetskog zračenja (kompjutor, televizor, mobitel), no ako to nije slučaj sve te uređaje bi trebalo isključiti iz struje, a mobitel ugasiti kako nam ne bi remetili miran san. Uz to dobro je zamračiti sobu kako nam svijetlosno onečišćenje (pogotovo u gradu) ne bi ometalo pri uspavljivanju i ujutro pri izlasku sunca (ako je naš prozor okrenut na istočnu stranu).
e moja zrava krava-objavite pravila pa ih se ne pridržavate.objava dobitnika 11.3.tijekom dana,a evo već 13.3,a ništa.pa zar zaista držite vaše čitatelje za budale ili vas veseli ovako vrijeđati ljude koji se nadaju nagradi ?!?????? p.s. ja ni nisam igrala
…prikaži još!ala samo vas pratim he he
Dobitnici prirodno lijek protiv nesanice
Komentari 24
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.