Komentari 40

Popularni
  • Popularni
  • Najstariji
  • Najnoviji
Prikaži sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    matejahranjec
    Najviše za zimnicu volim pripremati marmeladu od šljiva, višnja, trešnji i marelica mmmm :) sve fino slatko i tako dobro... a sve domaće iz vrta.. te ajvar i kiselu crvenu papriku.. Zajedno ja i moja mama uživamo kad pripremamo ovu …prikaži još!
  • Default avatar -
    majadee
    teško je odlučiti volim li više pripremati džemove od domaćeg voća koji ispunjavaju kuću svojim slatkim mirisom punim lijepih uspomena. ili promatrati kako se razina krastavaca u preši za kiseljenje smanjuje, a količina vode raste, i znati da sam spremna …prikaži još!
    giana
    Otkad sam prije tri godine počela živjeti s dečkom, počela sam se, u početku zbog potrebe, mama nije bila blizu da pomogne :/ pa sve više i iz ljubavi baviti kuhanjem. Najviše mi je u tome pomogao Mr. Google, iako …prikaži još!
    zeky26
    Tek sam početnik u spremanju zimnice i do sad sam probala samo džem od kiwia i ispao je savršeno, doma ga svi obožvaju. Sada bi htjela na što prirodniji način pripremiti zimnicu (slatku i slanu) svojoj obitelji (djeci koja obožavaju …prikaži još!
  • Default avatar -
    smokvica
    toliko jos uvijek predivnog povrca ima na pijaci,a da imam ovu kuharicu-zimnicu znala bih barem dio te divote spremiti u moje teglice koje zjape prazne u smocnici....kako su samo tuzne tako prazne :(
  • Default avatar -
    jelena990
    Iako mi je tek 20 godina obožavam raditi zimnice, a najviše znanja i iskustva sam stekla od svojih baka. Najviše volim raditi razne vrste marmelada, a definitivno mi je najdraža marmelada od šljiva i jabuka. Obavezno volim dodati i razne …prikaži još!
  • Default avatar -
    inas
    Obožavam zimnicu, mama je sperema svake godine, pa bi njoj htjela pokloniti knjigu. Najčešće sprema kisele krastavce, ciklu, papriku narezanu, papriku u komadu, nekad ajvar, turšiju... Uglavnom ne mogu zamisliti zimu bez zimnice.
    Renifil
    Mirisi domaće zimnice.... Period kasnog ljeta,u našem domu rezerviran je za pravljenje domaće zimnice..A spremamo je nečete vjerovati..ja i moj 8-godišnji sinčić :)Svi ti prekrasni mirisi,ukuhanog povrća,octa,začina koji se šire posvuda, stvaraju mi poseban osjećaj topline,..iako je podosta posla oko …prikaži još!
  • Default avatar -
    truli
    Bilo bi lijepo kad bismo obilje ljetnih plodova mogli koristiti cijelu godinu. Nažalost, to nije baš uvijek moguće. Dio toga moguće je ipak sačuvati spremajući zimnicu. Ja najviše volim raditi slatku zimnicu, pekmeze od raznih vrsta voća i povrća, ali …prikaži još!
  • Default avatar -
    katichh
    moj omiljena zimnica je turšija jer obiluje svim i svačim gotovo svi je voole papati također nisu za odbaciti ni paprike punjene kupusom u ulju mmmmm :) i marmelada od breskvica (sitnijih) i malo lošijih...to je dokaz da se sve …prikaži još!
    pilki
    poslje bogatog i plodnog ljeta trudimo se da nam takva i zima bude! tako se cijela obitelj skupi i počinje priprema zimnice. nađe se tu svega od slatkog,slanog do kiselog :). a najviše od svega volimo pripremati slastice,moj najdraži pekmez …prikaži još!
  • Default avatar -
    mbirtic
    Moram priznati da je dosadasnjih godina moje spremanje zimnice ostajalo samo u planiranju...uvijek bi mi nesto iskrsnulo...do ove godine...kupila sam od bake na trznici domace pomidore, sljivarice, izabrala sam one najsitnije i najzrelije...izrezala sam ih na pola, posolila s krupnom …prikaži još!
    Josipa_K
    Još uvijek ne pravim sama zimnicu ali uskočim kada treba pomoći mami koja svake godine nešto pripremi. Ove godine je spremila ciklu i skuhala puno rajčice. Obično kiseli i krastavce ali ih ove godine nismo imali puno u vrtu.
  • Default avatar -
    nzeleznjak
    Probala sam pekmez od šljiva iz ove kuharice i definitivno je naaajbolji koji sam ikad jela (ni bakin nije na toj razini;) jedan veliki mljac!
  • Default avatar -
    mira
    voljela bih da imam puno više vremena za zimnicu....ovog ljeta sam zajedno s mamom spravila džem i kompot od jagoda, višanja (kad je bila sezona jagoda i višanja), zatim smo napravile ciklu, salatu od kupusa, i kisele krastavce, i da …prikaži još!
  • Default avatar -
    tina55
    Evo priče kako je nastala moja najfinija zimnica, sastojci su puno muke, dogodovština, zabave i druženja, malo šečera, dunja i jabuka! Jesenje veče. Šećem poljskim putem sa svojom princezom u nosiljci. Uživamo. Na rubu jednog polja zapazim staru dunju i …prikaži još!
    imeime
    Jako cijenim plodove razne što priroda nam pruža,i zato se trudim uvijek imati raznoliku zimnicu od povrća i voća.I kada nije sezona nekih vrsta povrća i voća , ja ih puno imam u svojoj smočnici. Uživam spravljati zimnicu koju voli …prikaži još!
  • Default avatar -
    suziqu
    Najbitnije mi je da nema konzervansa i dodanog šečera jer moje dijete ne smije šečer, pa najviše volim sama napraviti zimnicu doma, jest da ima kraći rok trajanja od industrijskih ali je zdravije. Radim manje količine ali češće ovisno što …prikaži još!
    Emina34
    Mmmmmm...zimnica.....svake godine spremanje povrća iz vlastitog vrta,krastavci,cikla,luk kozjak,mrkva,peršun,rajčice,paprika,tikvice.....svega,ali i voća,znači ne spremam zimnicu samo u jesen već krećem od ljeta kad dozriju prve trešnje pa dalje. Ima tu svega raznih kompota,džemova,želea...od povrća ima turšije,raznih mješanih salata,ajvara kuhanog i pečenog,svega..malo je …prikaži još!
  • Default avatar -
    dunjasita
    Vlasac, peršin, kopar, bosiljak. namazi od začinskog bilja, maslinovog ulja i češnjaka, pekmezi sa breskvama i mentom, šljiva, kruška, marelica . kisela paprika, krastavčići. pečena paprika i patlidžan malo se pomješa i evo ajvara. mmm kiseli vrganji i lisičice:), male …prikaži još!
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.