Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Juha od hladnih mrkvi Sastojci: 1/4 šalice ulja konoplje 3 žlice sjemenki konoplje 4 šalice mrkvi, fino nasjeckanih 3 šalice vode 1/4 šalice nasjeckanog bijelog luka 1/4 šalice nasjeckanog peršina 1/2 šalice špinata 1/4 šalice rajčica 2 čajne žlice suhog
…prikaži još! čajne žlice suhog origana
1 veliki avokado, oguljen i nasjeckan
1/4 šalice limunovog soka
2 čajne žlice praha od ljutog čilija (po želji)
Postupak:
Pomiješati sve sastojke osim avokadoa i sjemenki konoplje u mikseru dok se ne dobije krema. Pri serviranju dodati komadiće avokadoa i sjemenke konoplje na svakom tanjuru. Ukrasiti nasjeckanim peršinom. Ova juha se može i ugrijati prije serviranja. Ako mješavina nije dovoljno tekuća, može se dodati malo vode.
Također, konopljino ulje je odličan preparat za čišćenje lica. Ne zatvara pore čime se razlikuje od ostalih ulja, pomaže kod akni, pomlađuje kožu i daje joj svježinu. Pomaže i kod kožnih alergija i psorijaze. Najbolje je navečer prije spavanja na vaticu staviti malo ulja i premazati lice, ostaviti preko noći a ujutro samo oprati čistom vodom. Ne trebaju nikakve teške "hidratantne" kreme, a učinak je vidljiv već nakon par dana.
Konopljino ulje je univerzalni lijek za sve bolesti.
Neslužbeno, u skladu s tvrdnjama ljudi koji su se izliječili specifičnim pripravkom – uljem od konoplje - tom popisu možemo dodati i bolesti poput karcinoma, multiple skleroze, AIDS-a, dijabetesa, Kronove bolesti, astme, alergije, psorijaze i mnoge druge.
Prema službenim (i neslužbenim) istraživanjima, ulje konoplje može pomoći kod...
svih vrsta karcinoma
alergije i astme
multipla skleroze
AIDS-a
Kronove bolesti
dijabetesa
Parkinsonove bolesti
glaukoma
PTSP-a i depresije
artritisa i reume
kroničnog umora
različitih vrsta infekcija
šizofrenije
ekcema, dermatitisa i psorijaze... :)
Koristila bih ga u svemu, kao lijek na tašte ujutro za vitalnost organizma,jer teško podnosim sva ostala ulja, u kolačićima, i kao dodatak smoothijima i shakovima koje svakodnevno pravim, bio bi prava blagodat za cijeli organizam!
Kao dijabetičar već pune 22 godine, upoznata sam sa svim dobrim i lošim stranama hrane, suplemenata, vitamina, minerala... Ali još nisam probala konopljino ulje, mada sam puno istraživala o njemu - naprosto mi se teško odlučiti kojem brendu vjerovati da
…prikaži još! njihovo ulje zaista sadrži ono što ja od njega trebam, a to je upravo čistoća ulja, način njegova procesuiranja te omjer omega-3 i omega-6 nezasićenih kiselina. Što se konzumacije tiče, koristila bih ga svakodnevno u raznim salatama, obzirom da se ono ne smije termički obrađivati. No, više od svega bih voljela isprobati ovo ulje na svom licu koje je kroz godine svakakve regulacije osnovne bolesti došlo do jako lošeg stanja istanjenosti, ispucalih kapilara, akni, rozacee itd. Uvjerena sam da bi korištenjem ulja ili samostalno ili u nekoj mješavini s drugim uljem uspješno popravila stanje na svom licu, koje bezuspješno pokušavam popraviti raznoraznim kremama već dulje vrijeme!
Ljeti obožavam jesti salate, a najčesće su to zelena salata, krastavci i rajčica pa bi konopljino ulje za početak rado dodavala u salate. Isprobala bi ga čak i u voćnoj salati u kojoj također uživam, zašto ne. Ali osim u
…prikaži još!u prehrani pokušala bih ga koristiti i za njegu kože i kose jer su prirodna ulja jako dobra i za takvu uporabu pa smatram da bih se svakako i konopljino ulje dalo iskoristiti na taj način.
Počela sam konzumirati konopljino ulje i oduševljena sam - kapam ga po salatama, aromatiziram tople juhe, variva, umake, a u zadnje vrijeme i sve vrste namaza (pašteta) obogatim uljem. Recept koji preporučam jest konopljin pesto(300 g svježeg bosiljka, 100 g
…prikaži još!00 g sjemenki suncokreta, 3 jušne žlice konopljinog ulja,
100 g ribanog parmezana, 2 češnja češnjaka, sol i papar po okusu)
Sve sastojke stavite u blender i miksajte sve dok smjesa na postane jednolična. U slast!
Jedna žličica razmazana na dvopeku rješava probleme zgrušavanja krvi kod osoba koje imaju problema s venama. Provjerila moja majka kojoj se krvna slika općenito poboljšala od kad koristi konopljino ulje.
Koristila bih ga u prehrani ( recimo salate, dresinge, za palačinke i tako svugdje gdje bi bio dobro spojiv s ostalim namirnicama). Također pomaže i kao lijek. Ulje koje riješava sve probleme i još je dobro ga konzumirati u hrani. :)
Iskreno, još ga nisam jela, pa ni ne znam kakav okus ima. Znam da se s njim ne smije kuhati ni peći, pa bi ga najvjeorajtnije stavljala u jogurt, salatu, u svježi kravlji sir i rižoto.
Bas sam prije nekoliko dana guglala o ulju konoplje jer sam cula da su uz njega uspjeli izljeciti rak i druge bolesti pa sam trazila vise informacija. Vidjela sam da pomaze i kod Parkinsonove bolesti pa sam se malo vise
…prikaži još! zainteresirala. Tata mi vec 6-7 godina boluje od parkinsa, jos uvijek je to neka pocetna faza ali se pogorsava s godinama. Svakodnevno pije lijekove i redovno ide na kontrole. Godinu dana odlazio je na refleksnu masazu stopala, 3 puta tjedno, ali ni to nije popravilo stvar...Svi ovi lijekovi lose djeluju na zeludac i jetru pa stalno pokusava neke prirodne lijekove i metode. Jos nije imao prilike probati ulje konoplje pa bi bilo odlicno osvojiti ga! U svakom slucaju stavljam ga na popis za sljedecu kupnju :)
Svaki dan bi pojela jednu žlicu čistog ulja jer se tako najbolje apsorbira u organizam i po meni je najzdraviji način konzumiranja. Još bi ga stavljala u razne salate od sezonskog povrća. Uglavnom što manje mješanja i kombiniranja daje njegove
…prikaži još! optimalne rezultate. Što jednostavnija to bolja uporaba ovog zdravog i kvalitetnog ulja.
Ja sam ga nedavno počela piti, 2 žlice dnevno, tako da učinak još nemam, a u prehranu ga posebno nisam uvrstila. Najvjerojatnije ću ga staviti u salatu, sezona je finih salatica i povrća.
Konopljino ulje koristim gotovo na sve načine, volim ga u salatama, sjajno ide uz povrće kuhano na pari, svako jutro 1 žlicu konopljina ulja mučkam u ustima 20 min što mi jako pomaže u uravnotežavanju hormona, zdravlju zubiju i desni
…prikaži još! a i akne su mi nestale zbog toga, a nedavno sam ga počela nanositi na vlažno lice, dovoljne su samo 4 kapi, odlično je za sve tipove kože, daje zdravi sjaj licu bez osjećaja masnoće!
Konopljino ulje za mene je bilo pravo otkriće, senzacija. Preporučila mi ga je prijateljica, pogotovo s obzirom na to da zna da bolujem od dijabetesa tipa I. i da sam joj rekao da imam povećane trigliceride u krvi. Od tada
…prikaži još! koristim svakodnevno konopljino ulje, pijem ga poslije doručka po jednu jušnu žlicu. Posebno me raduje činjenica da je Encian u svoju ponudu uvrstio konopljino ulje, jer Encianovi proizvodi su jamac kvalitete (potvrđeno dugotrajnom uporabom njihovog lanenog ulja, artičoke u tabletama...). Konopljino ulje upravo zbog svojeg blagog, aromatičnog i ugodnog okusa je zahvalno za začinjavanje mnogih hladno pripremljenih jela (kako bi se maksimalno očuvala njena hranjiva svojstva, idealan omjer omega3 i omega6 masnih kiselina i dragocjenog vitamina E, nije preporučljivo zagrijavati ga), poput raznih salata, jer im ulje daje pun i zaokružen okus! Također je svoju učinkovitost pokazalo u tretiranju osjetljive i izrazito suhe kože kakvu ja imam. Konopljino ulje hrani kožu i čini je glatkom na dodir i čini je sjajnijom i vlažnijom!
voljela bih isprobati konopljino ulje u izradi pesta s raznim travama ali mislim da bi najviše pomoglo mojoj kćerki koja boluje od jedne vrste reumatske bolesti kod koje dolazi do crvenila i ljuštenja kože . Isprobala je jednu kremu pripremljenu
…prikaži još!u na bazi konopljinog ulja i vrlo brzo došlo je do smirivanja crvenila i bolova u zglobovima.Vjerujem da bi mazanje i oralno korištenje ulja povoljno djelovalo na njenu bolest.
Pošto je došlo ljeto a i moj je vrt došao u puni sjaj,konopljino ulje bi najčešće pripremala sa raznovrsnim salatama.Povrće bih ubrala iz svog vrta i ovo ljeto hranili bi se zdravo.Rajčice su već rodile,za koji dan će i mahune
…prikaži još! zelene i žute biti za branje,paprike cvjetaju tako da ću imati pune ruke posla.
Kako? Pa oralno. ;D Ma mislim da bih svakodnevno konzumirala jednu žlicu samog ulja kako bi djelovanje kao bilo uspješnije. No naravno koristila bih ga u različitim napicima i hrani. Ujutro bih ga malo stavila u žitarice koje doručkujem, za
…prikaži još!a ručak bih ga stavljala preko salate, sira ili nekakvog drugog priloga i naravno poslije treninga shake s konopljinim uljem. Prelijepo da bi trajalao, potrošila bih očito to u lje u samo par dana.
Encian Bio konopljino ulje koristila bih u kozmetici, prehrani i kao lijek. Prvenstveno bih koristila zbog idealnog omjera omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina zbog viška triglicerida kojih imam u krvi te niskog tlaka, što je vrlo dobro za krvne
…prikaži još! žile i srce. Svako jutro popila bih jednu žličicu ulja ili bih stavila žličicu ulja u jutarnji prirodni sok. Koristila bih ga u raznim voćnim salatama, salatama s povrćem, na primjer avokado salata s 3 krastavca, 3 avokada, 2 žličice ulja, rajčica i kuhano jaje. Također bih ga koristila u umacima, tjesteninama, riži… Svakako bih isprobala sve moguće shakeove od konopljinog ulja, recimo shake od indijskih oraščića, banane, kruške, 2 žličice ulja uz dodatak malo cimeta. Ili shake od banane, 2 žličice ulja, meda i mlijeka. Konopljino ulje također bih koristila za suhu kožu i kosu i nokte koji se listaju, jer obnavlja stanice, čini kožu i kosu mekšom, te ublažava upale zglobova, što je učestalo kod osoba koji se bave sportom.
Dobitnici konopljinog ulja
Komentari 22
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.