Osvoji knjigu "Eterična ulja"!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kosee
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 13:57

Zapravo nemam pojma o eteričnim uljima. Moja mama ih proučava i nabavlja, često mi je znala reći neka probam neko od njih, a ja sam odmahivala rukom. Na kraju, kad sam ju odlučila poslušati, rješila je moje probleme s komarcima (koji me napokon počinju izbjegavati jer nanosim 'pravo ulje'), s peruti jer umasiravam 'pravo ulje', nedavno sam se u rekordnom roku rješila afte na usnoj šupljini zahvaljujući njenoj preporuci. Mislim da bi ju ova knjiga jako veselila, a i meni bi donijela neposrednu korist jer već sad sam svjesna koliko mogu poboljšati kvalitetu života i olakšati mi život uz minimum truda a maksimum užitka (jer uistinu prekrasno mirišu).

• Default avatar -
    gzeba

Obozavam etericna ulja i kao i vecina ih koristim za stvaranje ugodne tj.mirisne atmosfere u kuci. Neznam koliko ih imam al slaba sam na njih :-). Bilo bi zaista lijepo nauciti i stogod vise i kako si mozda pomoci u pojedinim situacijama.
    Mi smo evo u "poslu" (kako dobiti bebu) pa mozda ima pomoci i za to, barem poticajna ;-)). U svakom slucaju drzim velike fige za knjigicu.

• Default avatar -
    tom8jerry

timijan i kajeput po kap nakapamo na maramicu i stavimo u sobu,lakše se diše :)
    a teta u ljekarni nam je pomješala u bademovom ulju par kapi,timijana,kajeputa i čajevca da možemo djetetu mazati na prsa i leđa ako kašlje

• Default avatar -
    Lily016

Obozavam etericna ulja i ljekovita bilja. npr. Eukaliptus ulje mi je pomoglo kod razlicitih tegoba,a kod kuce imam uvijek Jasminovo ulje u lampici .dali netko zna gdje ima Arganovo ulje za kupit?

• Default avatar -
    melismed

Ima li nešto bolje za sklad osijećaja i divnog MIRISA na koži od eteričnih ulja.Ja eterična ulja koristim za izradu krema i mogu vam reci da su odlicne,nema takve kreme koja moze toliko pomoci kao etericn oulje ruzmarina,kamfora ili mandarine nama zenama.Stoga knjigu u ruke list po list okrečući vidjeti ćete kako je zabavno imati svoj pripravak koji djeluje.Pozdrav svim ljudima dobre volje:)

• Default avatar -
    anitaa124

Etericno ulje pomaze. Meni je najdraze ulje mente, koje me smiri nakon teska dana, uhvatim se bocice, kapnem kapi i miris mente ocisti zrak i odvede me u toplije vrijeme, u proljece i onda meditiram. Nema boljeg od mirisa etericna ulja mente. Udahnem li taj svjez zrak mogu raditi bolje. Bez etericnog ulja, kojem se nadam svaki dan ne bi mogla nista. Volim knjige i svakako bi htjela nauciti vise o etericnim uljima.

• Default avatar -
    jasna460

Etericna ulja - hvala Bogu sto postoji. Od pamtivijeka se prepoznavala njegova ljekovitost i blagotvornost za zdravlje. Tako se i ja svakodnevno uvjeravam u njegovu korisnost. Kada mi je zacepljen nos kapnem dvije tri kapi eukaliptusa u vodu i duboko udisem blagotvorni miris i odmah se osjecam bolje. Kada sam umorna pomijesam etericna ulja narancu i limun i kapnem u kupku, obozavam i mirise lavande i vanilije. Tek sam pocetnik u koristenju eterecnih ulja i voljela bih znati puno vise o njima. Nadam se da ce te mi pokloniti primjerak ove knjige. Jako bih to cijenila i bila vam jako zahvalna.

idic

joj super bi mi ova knjiga došla,završila sam školu za aroma masera i znam ponešto o eteričnim uljima,koja su prirodno blagotvorno sredstvo za razne boljke.
    Najviše volim koristiti limun travu u aroma lampi kao repelent i osvježavanje zraka i podizanje duha.
    eukaliptus za prehladu,lavanda za masažu moje curice,čajevac za akne i glivice,trenutno sam u fazi proučavanja revensare jer sam čitala da je to najjače protu gljivično,antibakterijsko i antivirusno ulje,a još nježnije od lavande,eterična ulja su super:))

• Default avatar -
    nina0407

Eterična ulja su jako ljekovita,pomažu kod mnogih zdravstvenih problema,imaju svoju primjenu u njezi kože,u kupkama a jako dobro stimuliraju naš um. Naravno da treba znati njihovu primjenu jer nepravilnom upotrebom mogu postati i otrovi. Bitno je znati ih dozirati kao i razlikovati po učincima. Upravo stoga je poželjno imati vodič kroz svijet eteričnih ulja pa ja zbog toga priželjkujem ovu knjigu.

• Default avatar -
    trnje

Eterična ulja sadrže najbolje od biljke i koncentrat su čistog zdravlja,ali s njima treba biti oprezan.Važno je da je ulje prirodno i da se koristi po principu manje je više.Osobno obožavam ulje lavande i koristim ga za umirenje,za bolji san,kao prirodno sredstvo protiv komaraca,protiv moljaca,protiv glavobolje,kod manjih kuhinjskih opeklina itd i jednostavno ga uvijek imam u kući.

gregori

Volim eterična ulja zbog njihove lijekovitosti i prekrasnog mirisa.
    Ne znam puno o njima pa bih voljela pročitati ovu knjigu.

• Default avatar -
    dunja_vk

ulje lavande mi je pomoglo kod kronične glavobolje. lagano sam ga umasirala u vrat i sljepoočnice i ostavila da djeluje. u vrlo kratkom vremenu, za nekih 5minuta, sam osjetila kako djeluje, i da me glavobolja popušta :)

• Default avatar -
    Ivanasz

Eterična ulja koristim vec duze vrijeme i mogu ih preporuciti svima. Tako je odlican geranij protiv prosirenih kapilara, vetiver protiv bora, kupka s čajevcem protiv prehlade ili gripe, a lovorova kupka smanjuje bol u misicima. Probajte, necete pogrijesiti :)

• Default avatar -
    ateljs

Ulje mente, ružmarina i eukaliptusa koristim za finu stimulirajuću masažu, a ulje lavande mi pomaže kod glavobolje, tada malo ulja utrljam u sljepoočnice i za tren mi je puno bolje.
    Voljela bih imati ovu knjigu i naučiti se služiti i ostalim vrstama ulja osobito u ljekovite svrhe.

Neda83

Ne koristim eterično ulje jer ne znam kako.... Imam par bočica koje sam dobila na poklon i to ulje lavande i ruže,čekaju da ih pravilno isprobam...

• Default avatar -
    Shoubi_dubi

Meni osobno jako odgovaraju citrusna eterična ulja, pa tako volim koristiti ulje kore mandarine, kore grejpa i ružina drveta. Koristim ih gotovo svaki dan i služe mi prvenstveno za podizanje energije.

jedna_zd

završila sam tečaj za medicinskog masera. na tom putu izobrazbe, najmanje smo se dotakli eteričnih ulja. spominjani su samo omjeri određenih ulja koji se koriste kao finalni proizvod za masažu. znam da je uz njih vezano puno više priča, zato bih i voljela popuniti prazninu u znanju koja nosi njihovo ime, a u tome bi mi u mnogome pomogla ova knjiga.

• Default avatar -
    doroteica

Eterična ulja su moja svakodnevnica. Obožavam miris citrusa i koristima ga za ugodan miris u kući. U kući imam osobu oboljelu od karcinoma, pa mi eterična ulja pomažu kod tegoba izazvanim kemoterapijama i zračenjima. Ulje lavande je savršeno za glavobolje i nesanicu, ulje citrusa protiv mučnina, ulje mente za smirenje, ulje ruže za energiju. Kombinacija tih ulja pomogla je, kemoterapije su pri kraju, a mi smo i ostalim bolesnicima preporučili za nas spasonosna ulja i oni su bili zadovoljni.

• Default avatar -
    dadoitea

Prije nisam koristila eterična ulja, ali sam jedan dan imala tako jaku glavobolju, pa nisam išla na posao. Ostala sam u krevetu i mislila da ću umrijeti od bolova. Susjeda mi je donesla lavandino ulje, umasirala sam par kapi ulja i uskoro zaspala. Probudila sam se i imala osjećaj kao da sam se ponovo rodila, jer su bolovi nestali. Sada bočica lavandinog ulja ima počasno mjesto u mojoj kupaonici, a i u torbici nosim jednu bočicu (za "svaki slučaj")

• Default avatar -
    Faint

Najviše koristim eterično ulje cimeta jer mi pomaže u borbi protiv celulita. Obožavam i naranču koju koristim za ispunjavanje stana prekrasnim mirisom. Sa samim ljekovitim svojstvima drugih eteričnih ulja i nisam baš upoznata, ali planiram se uskoro detaljno informirati kako bih što više iskoristila ono što nam je priroda dala. :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani