Moram priznati da nikada nisam niti imala prilike iskušati neka eterična ulja. Tako da bi mi knjiga dobro došla :) Ako ju zbilja i osvojim nekim čudom,onda ću sigurno iskušati,pa ću vam javiti da li sam otkrila išta novo i korisno :)
Jako želim osvojiti ovu knjigu jer me zanima sve o eteričnim uljima pošto nikada dosada nisam koristila ni probala eterična ulja. Pohađala sam predavanja iz eko poljoprivrede na imanju Željka Mavrovića u Sloboštini i jedna od tema predavanja su bile ljekovite biljke i eterična ulja koja su me jako zainteresirala i mislim da bi mi ova knjiga pomogla da krenem koristiti a možda i praviti eterična ulja :)
Ova knjiga je došla ko grom iz vedra neba. Zadnje dane intenzivno čitam na internetu o njima. Želja mi je da pomoću njih ojačam imunitet svoje djece kao i ostalih članova obitelji. Odčepiti nos i olakšati disanje bez kapi koje oštećuju sluznicu nosa mojih mališana za sada je samo san. Možda mi knjiga "Eterična ulja" pomogne...
Pravi sam obožavatelj eteričnih ulja, a upravo ylang-ylang je moje najdraže eterično ulje, ali za njega samo znam da je za ljepotu. Koristim eterična ulja u borbi protiv depresije, za raspoloženje i pozitivan duh. Ponekad čista ulja, a ponekad gotove mješavine. Nažalost znam samo osnovno o eteričnim uljima, zato bi me ova knjiga jako razveselila. Hvala Vam Zdrava Krava.
Obožavam eterična ulja! Koristim ih pri usisavanju s vodenim usisavačem. Stan mi se pretvori u mirisnu oazu. Preko zime, svaki dan ih koristim u svijećnjaku s vodom. Također, ekspanzija mirisa! Pri upali mokraćnih kanala obavezno koristim čajevac koji mi svaki puta pomogne. Skinula sam celulit s dvije različite kombinacije eteričnih ulja. Kao što vidite, kod mene su eterična ulja u upotrebi na svakom koraku. Informacije nalazim na internetu ili usmenom predajom. Zbilja bi h voljela imati knjigu da napokon imam nešto svoje o eteričnim uljima! :)
Imam kod kuće nekoliko eteričnih ulja koje najviše koristim u mirisnoj lampi,čak sam jednom napravila i parfem, a i nije bio tako loš.Od svih ulja ipak najčešće i najviše koristim lavandu zato što je to JEDINO ulje koje se izravno bez razrjeđivanja može stavljati na kožu.Koristim ga uglavnom za lice jer imam masnu kožu i za eventualne opekline i ubode komaraca.Najmirisnije ulje mi je jasmin koje najviše koristim u mirisnoj lampi.
Imam više različitih eteričnik ulja kući. Prilikom učenja, za uklanjanje nervoze i napetosti. Provjereno, jako dobro djeluje kada dođu ispitni rokovi. Eterično ulje jasmina za miris kuće, tako ugodno miriše cijela kuća. Eterično ulje ružmarina za cirkulaciju, par kapi u vodu prilikom kupanja. Eterično ulje mente prilikom glavobolje. Obožavam eterična ulja! :)
Budući da sam kući radi maske za lice i tijelo,redovito koristim razna eterična ulja. Npr. za lice pravim masku od zelene gline s eteričnim uljem lavande. Protiv celulita pravim mješavinu s baznim uljem bršljana i eteričnim uljima limuna i naranče. Voljela bih dobiti ovu knjigu da naučim još nešto novo
O eteričnim uljima znam ponešto, a počela sam ih intenzivnije koristiti nakon što sam saznala kako su umjetni mirisi štetni. Često koristim et. ulje naranče, mandarine i limuna za osvježivanje prostora, čajevac za dezinsekciju, lavandu kao miris u ormaru ili dodatak šamponu, mix et. ulja protiv komaraca, atlaski cedar za masažu. Jednom sam se opekla vrućim uljem i spasila me je lavanda - stavljala sam je direktno na opeklinu i koža mi se jako brzo oporavila. Jednom sam napravila i sapun s uljem crvene naranče, i bio je sasvim OK za moj prvi sapun :). Plan mi je u skoroj budućnosti naučiti koristiti ulja u njezi malih beba (čula sam da je eukaliptus dobar kao osvježivač za vrijeme prehlade?)...i u vlastitoj njezi, bez straha od pogrešaka. Iako nije eterično ulje, kantarion je jedini u samo nekoliko sati uklonio bebi pelenski osip! Ukratko, u kućanstvu polako mijenjam sve što mogu eteričnim uljima, od čišćenja preko mirisa pa sve do njege jer vjerujem da je to najbolje za mene i moju obitelj!
Moja obitelj oduvijek koristi etericna ulja za poboljsavanje kvalitete zivota,od onih malenih do velikih,voljeli bismo nauciti nesto novo i prosiriti svoja znanja,unaprijed hvala!
Tek sam nedavno otkrila moć eteričnih ulja. I evo jedan isproban recept za glavobolju: eterično ulje ružmarina lagano umasirati u sljepoočnice te nekoliko minuta ostati u mračnoj i tihoj prostoriji. Djeluje-isprobajte!
Nedavno sam na jednoj nagradnoj igri osvojila eterično ulje čajevca iz Australije...moram priznati da mi je to bio prvi susret sa eteričnim uljem...odmah sam na netu počela istraživati o tome kako se sve koristi, u kojim količinama, njegova svojstva...i vidim da je jako učinkovito...uvijek mi je ljepše neku knjigu listati i iz nje učiti,pa se stoga nadam da ću imati priliku i osvojiti ovu nagradu kako bi obogatila svoje znanje,a i počela primjenjivati i druga eterična ulja. :)
Obozavam etericna ulja,opsjednuta sam razo raznim mirisima.To me cini nekako potpuno sretnom.Volim da mi stan uvjek mirisi...Bas bih bila presretna kada bih osvojila ulje...U naprijed hvala!:)
Ulja koristim u sve svrhe, a najviše volim natopiti komadić drvca (a ponekad i samo komadić vate) uljem od metvice ili ružmarina, ponekad samo ulje citronele, i to stavim u auto na policu kraj volana, opojni miris ispunjava auto, miriše danima, a kako puno vremena provodim u vožnji, uvijek me miris razbudi, opusti, smiruje....
Onaj tko nije nek zakorači u svijet eteričnih ulja u kojem se raznoraznim kombinacijama može poboljšati kvaliteta života. Bilo da isprobate mješavine u ugodnim masažama, paljenjem aroma svijetiljke u dnevnoj sobi, kapanjem ulja na prirodne materijale u spavaćaj sobi ili da par kapi dodate u zadnje ispiranje u perilici...izbor, kombinacije i mogućnosti su doista velike, a što je najvažnije zdrave i prirodne. Pozdravljam vas i prepuštam se mirisima cimeta i bergamota koji se šire iz moje prekrasne aroma svijetiljke....
Uživam u eteričnim uljima i ne mogu zamisliti da ne upalim aroma lampu čim dođem s posla.
Obožavam miris naranče i metvice, kao i ylang-ylang.
Volim uvijek kombinirati dvije vrste i nekako mi se čini da uvijek pogodim super kombinaciju.
Protiv glavobolje obavezno koristim ulje metice (utrljam u sljepoočnice i malo legnem).Poslije sam kao nova..
Na tržištu postoji jako puno eteričnih ulja i proizvođača (jako puno loših,na žalost) pa bi voljela dobiti knjigu kako bi još više naučila, pa i sama napravila neko eterično ulje..hvala
Moja pokojna mama uvijek se bojala da ću biti osjetljiva kao i ona. Muče me mnoge zdravstvene tegobe. Tek kada sam otkrila svijet eteričnih ulja moje su se tegobe bitno smanjile. Tijelo mi je zdravije, a misli sretnije. Želim o njima što više naučiti tako da bih bila jako sretna kada bih osvojila ovu knjigu.
Obožavam eterična ulja,čak sam se upustila u improviziranu prozvodnju eteričnih ulja nevena,lavande i gospine trave,ali naravno voljela bih znati malo više o tome.Prije spavanja upalim aroma lampicu sa lavandom.Moram priznat da su se moje česte i jake glavobolje smanjile trostruko,gotovo da ih i nema više,a najviše me iznenadila kombinacija 6 vrsta eteričnih ulja(ružmarin,cedar,čempres,borovica,kadulja i eukaliptus limunski)u ulju lješnjaka koja je uklonila moj tvrdokorni celulit,savršeno!Nakon godina i godina eksperimentiranja s raznoraznim kremama koje bi pomogle mojoj suhoj i perutavoj koži lica i tijela pronašla sam savršenu kombinaciju eteričnog ulja palmarose i geranija pomiješano sa baznim uljem avokada.Koža je sad glatka poput bebine!!
Imam jako dobra iskustva sa eteričnim uljima. Koristim ih u aroma lampicama na poslu, kako bih više uživala u radnom danu. Koristim ih kod kuće, isto u aroma lampici, ali i kada imam prehladu, nakapljem na maramicu malo eukaliptusa, pa stavim ispod jastuka.Također, koristila sam eterična ulja za tretiranje suhe problematične kože i to vrlo uspješno. Moje najdraže kombinacije su limun, mandarina, naranča, eukaliptus, lavanda, bergamot,grejp i tamjan::)))
Da budem iskren, nikada nisam koristio eterična ulja niti znam nešto mnogo o njima. Zadnja sam godina srednje škole te me čeka državna matura i puno puno stresa i živciranja. Ova knjiga bi mi mogla pomoći da pronađem rješenja za moju nadolazeću depresiju i psihičko mučenje, a možda i popravi moj seksualni život, tko zna. = )
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji