Upijanje sunca kad god je moguce,priroda,tjelovježba,opušten stav,biljna prehrana,od pica samo voda i dikod caj,ne piti tablete...i glazba i ples bilo kad bilo gdje :)
Svako jutro popijem toplu vodu sa limunom,đumbirom i sirupom od šipka.Koristim spirulinu,macu,moringu,ječmenu travu,chlorellu,psyllium,kurkumu,kakao i druge supernamirnice koje čudotvorno djeluju na organizam.Obožavam ulje od kima jer je odlično za imunitet,te pijem dosta zelenog čaja i vode dnevno kako bih dodatno isčistila organizam od toksina.Svaki trenutak provodim sa svojim macama i psima koji me pune energijom i odlobađaju stresa, a to je najbolji recept za ostati zdrav duhom i tijelom.
Moje vrijedne pčelice savršeno brinu o mom zdravlju! Pa tako jutro započinje sa šalicom mlake vode u kojoj otopim žlicu meda od kadulje, uz dodatak soka od limuna. Uz doručak uzmem žličicu peluda i popijem sok od mrkve. Umjesto bombona, na kocku šećera nakapam 15 kapi propolisa te polako otapam u ustima. U slučaju da ipak osjetim početak prehlade, sve dodatno pojačam još jednom ljekarijom – žlica meda, pola limuna i 10 kapi propolisa.
Zahvalnost na početku dana ... punooo zabave i smjeha... . dodate 2-3 voća...povrća i punooooo vode..uz to uživajte u ljepoti i blagodatima prirode i zdrav imunitet je tu !
Za imunitet koristim samo med i limun. I volim mješavine meda s propolisom. Kod jakih grlobolja pijem maslinovo ulje, med i limun. To mi super pomogne. Jako volim prirodno liječenje! Cijenim ulje crnog kima. Pijem ga u proljeće za ublažavanje alergija na pelud. Odlično pomaže!
Za imunitet čini sve što mogu između ostalog vježanje, vodu u nenormalnim količinama, voće jesti u svakoj prilici, popiti čaj s limunom i druženje s prijateljima koji mi napune energiju i nema toga što mi može to zamjeniti. :)
Mislim da čovjek kada nema briga oko zdravlja često ne misli o organizmu i ne čini za njega baš ništa sve dok ga ne pritisne. Osobno imam velike probleme sa psorijazom koja zaista izludi čovijeka, pa sam silom prilika počela raditi i na organizmu i to na način da sam izbacila sve loše iz prehrane, pijem puno zelenog čaja, jedem med i đumbir, pijem jako puno vode, i puno domaće hrane na mom je jelovniku :)
Moj jutarnji ritual je zeleni čaj s limunom, medom i Citrofitom. Zatim propolis sa pola žličice meda. Betaglukan i Spirulina moji su saveznici tijekom cijele zime. Za detoksikaciju pijem čaj od breze koji kombiniram s prahom neema. Pijem cca 2l vode dnevno, a vitamine i minerale dobivam iz svježeg voća i povrća. Spavam dnevno cca 6 sati (malo, znam). Izbjegavam alkohol, junk food, ali ne i tamnu čokoladu. Vrlo važno je kretanje, druženje sa prijateljima, članovima obitelji.
Crni kim, amla, citrofit, limun s mlačnom vodom.. puno voća i povrća.. eto tako djeca i ja preživljavamo. A ja bih htjela probati i ulje divljeg lana pa evo možda sad dobijem priliku 🙂
Na svojem imunitetu radim kroz cijelu godinu, a pojačano od rujna do proljeća. Puno voća i povrća uvijek, ljeti tijelo "hranim" sunčevim zrakama da imam zalihe za zimske dane, đumbir, med i limun su cijelu godinu na meniju, citruse pojačavam u jesen i zimu. Odličan se pokazao vitamin C u obliku natrij askorbata, jer od kada ga koristim nisam bila prehlađena. Uz sve ovo što manje stresa, puno pozitivnih misli i druženje sa dragim ljudima čine čuda na tijelo i um te grade dobar i zdrav imunitet.
Protiv prehlade se borim ja uz puno čaja , meda i đumbira.
Neizostavna je i svakodnevna rekreacija, te zdrava i svježa vitaminizacija
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji