Mislim pozitivno !!!!Ne guglam bolest nego zdravlje.Naime ,oboljevsi od autoimune bolesti shvatila sam na bolniji način da sam imunitet i zdravlje uništila teškim mislima,strahom i brigama.Put ka ozdravljenju krenuo mi je promjenom misli,meditacijom,trčanjem u prirodi,fokusom na govor tijela i uzimanjem prirodnih lijekova poput ulja crnog kima,đumbira i kurkume.Prestala sam misliti o bolesti i krenula vizualizirati sebe zdravu.Nije bilo lako pomaknuti tijelo u bolovima ali sad znam da je to put.
Trudim se svakodnevno vježbati, piti puno vode, jesti puno voća i povrća, a odličan recept mi je svako jutro pojesti žličicu meda od kestena koji je poznat kao najbolji med za imunitet
Koristim još razne namirnice za zdravu prehranu te pijem razne čajeve
ČESTO,A ZIMI SVAKODNEVNO KUHAM ČAJ OD GLOGA PLUS UVIJEK NEKI DRUGI ČAJ I CIJELA GA OBITELJ PIJE (2 LITRE NA DAN), I MISLIM DA NAS GLOG ČUVA!!!
U teoriji svasta,u praksi nazalost nista.. ako svoje moj paketić onda će to biti znak da moram početi 😉
Uzimam kurkumu s crnim biberom i uz pekmez cimet i aroniju u prahu....med bagrema.... umor,pospanpst,mučnina su sastavni dio mojeg,bolovi u zglobovima pogotovo koljenima vele da su posljedica stresa i da mi imunitet slabi...vjerujem da bi ovaj paket možda napravio puno....no tko zna...
svaki drugi tjedan složim smjesu od jednog đumbira , dvije žlice meda i sok od jednog limuna, te to popijem svako jutro jednu žličicu i mogu vam reči da nisam imala ni viroze a ni prehlade već dvije godine, aprobava mi sa tim savršeno funkcionira
Sokic od svjeze naribanog dzumbira i pola limuna svako jutro, super za imunitet a i za liniju! Naravno treba pazit i na prehranu u zimskim danima, puno voca i povrca :)🍏🍋🍅🍯
Nikakve lude kombinacije mi nisu potrebne, samo stari dobri tradicionalni običaji, popuf sezonske namirnice kao što su mandarina, nar, kiseli kupus, uz puno čaja od bazge, jabuke i cimeta, sa medom i limunom, i najmanje 8 sati sna, uz obavezno 5 sati tjelovježbe tjedno, maksimalno dvije kave i prehlade nema :)
prosle godine otkrila sam zlatnu pastu a to je kombinacija kurkume, cimeta, crnog papra i kokosovog maslaca. uzimam po jednu zlicicu 2x dnevno kroz jesen a i cijelu zimu i osjecam se savrseno !!!!! nema boljeg !!
moj savjet je skroman ali vrijedi-jedem kuhano i to najčešće variva,kuham na svinjskoj masti,puno,puno kiselog zelja jedem i spavam u prozračenoj,negrijanoj sobi i ne pretjerujem zimi sa grijanjem kao što ni ljeti uopće nemam klimu i uz to puno hodam te živim život u miru i zahvalnosti ispunjen ljubavlju prema mojim najdražima ali i svima drugima .Želim Vam svako dobro!!!
Premda sam svjesna da moje ponašanje nije ni pametno, ni pohvalno - svom imunitetu nisam baš dobar saveznik (uglavnom s opravdanjem da nemam vremena).
Ali imunitetu svojih curica poklanjam svu moguću pažnju. Tako su u upotrebi propolis, grape kapi, mljevene sjemenke lana, svježi limuni, naranče, narančini, kao i cijeđeni voćni sokovi ... Ponekad im ove Pomoćnike uspijem dati direktno, ali ipak puno češće oni bivaju zakamuflirani u nekim njima omiljenim slatkim okusima :)
Imunitet mi za sad dobro stoji,
kada zima hladne dane broji,
kurkumu sa medom i đumbirom na drvenu kuhaču stavim,
da se visokom temperaturom ne bavim,
kozice mi moje svaki dan mlijeko daju,
pa živim zdravo ko u raju.
Prehrana puna povrća i voća te svakodnevna rekreacija na svježem zraku (hodanje, planinarenje, biciklizam, trčanje) su idelan spoj radi kojeg već godinama - da kucnem o drvo - nemam većih zdravstvenih problema u zimskom razdoblju.
Znate kako se kaže kako su u postolara uvijek najlošije cipele.Tako je i kod mene iako nisam postolarka nego medicinarka. U moj kućnoj ljekarni nećete naći ništa osim Lupoceta za dječju temperaturu. Susjedi mi često u bilo koje doba zvone ne vrata misleći kako doma imam cijelu apoteku. Ostanu iznenađeni kad im pokažem svoju špajzu sa čajevima i ostalim narodnim ljekovima. Preko cijele godine možete me sresti kako po livadama skupljam biljke i od njih radim svoje ljekarije, ulja i čajeve...
U zdravom tijelu zdravi duh ali i sa zdravim duhom zdravo tijelo!!! Slijedim savjete Zdrave krave i jedem svjesno te afirmiram zdravlje ,a ulje crnog kima me riješilo alergija,a žlica meda i voda s limunom natašte čine čuda i uz to još šetnja po zimskom zraku i pogled na unuka čine me najzdravijim i najsretnijim na svijetu,a to vjerujte mi podiže imunitet i miče pažnju sa male mirovine na osmijeh mog unuka .
Podižem imunitet naizmjeničnim tuširanjem sa hladnom pa toplom vodom i trčanjem po nasipu svako jutro prije posla i onda zdrav doručak tipa pečena jaja i špek i pješke na posao,uz to spavanje od 8 sati i meditacija ali i ovakvi dodaci prehrani iz ovog zdravog paketa su uvijek dobrodošli.Živjeli i zdravi bili !!!!
Crni kim provjereno uravnotežava imunitet, kao i ulje lana ili industrijske konoplje bogato omega 3 i 6 kiselinama. Sve sam isprobala i koristila, i to najradije od tvrtke Matičnjak :)
Kad mi imunitet padne, posegnem za spirulinom, matičnom mliječi ili smiksam svoj imuno-boost sirup koji čini jednaka količina tri super sastojka - maslinovog ulja, limunovog soka i meda. A budući da dojim i jurcam za malim zvrkom, svaki imuno-booster je dobrodošao!
Do sada sam se borila na neki svoj način i samoj sam sebi za motivaciju napisala inspirirajuće stihove ali mi je i svaka dodatna pomoć i preporuka dobro došla. Hvala na članku, svakako ću i nešto od ovoga uvrstiti u svoju svakodnevicu kako bi moj imunitet bio još snažniji. Sad vidim da moji stihovi ne stanu u veličinu poruke pa da skratim: jedem uglavnom svježe namirnice neobrađene, limun i češnjak uvrstim u obroke, domaću pileću juhu, biljne čajeve, mlake kupke i dovoljno sna za snažan imunitet
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji