Ja sam baka, imam 70 godina i jako uživam u rose vinima. Ne, nisam ja alkoholičarka. Vina konzumiram rijetko, obavezno su to rose vina i moram priznati da toliko uživam, pa me malo i "ulovi". Nakon jedne čaše dobijem crvene fleke po licu, ali nema frke, baku to ne smeta...
Bravo za rose vino.
Vinarstvo je moja velika ljubav i već godinama uživam u tom hobiju. Mislim da puno znam o vinima, često odlazim na izložbe, ali i na degustacije. Degustirao sam puno vina, a i proizvodim 3 vrste vina, a to nisu rose vina ni pjenušci. Moje cure (supruga i kćer)vole popiti malo rose vina i moram prizanti da mi je ponekad i žao kada one piju rose vino uz moj obožavani chardonnay. Volio bi dobiti ovu nagradu baš za njih, pa neka uživaju.
Samo pogled na ružičasto vino mi popravi ovaj tmuran dan i prva pomisao mi je odmah: THINK PINK!! :D
Rose vina su moja jedina strast, a nažalost rijetko kad ih mogu naći u trgovinama gdje stanujem. Očito da neznaju šta znači imat kvalitetno vino očaravajućeg okusa. Kao što sama slika govori tisuću riječi tako i okusi govore svoje. Voljela bih osvojit ovu nagradu, ipak se bliži i dan žena a i moje je nepce željno ovog fantastično misterioznog okusa!
Savršenog su okusa. Jednostavna a opet zanimljiva. Pašu uz sva jela, nebitno jel riba ili meso.
Ružičasto-svijetlo, toplo, meko, čisto, ugodno, privlačno, poželjno, veselo - takva i ja želim biti!
Prigodom prijateljskih i obiteljskih okupljanja u mom domu, atmosferu uvijek finu dugujemo ROSE VINU !
Nježnog i ugodnog okusa. Savršena su i obožavam ih pijuckat.
Ružičasta vina (ružice ili rose vina) oduvijek su bila obljubljena u nasoj obitelji. To je idealno vino za proljetno i ljetnje uživanje, i kao aperitiv, te odlično ide uz lagane salate, predjela i deserte.
ja osobno još nisam probala ružičasta vina ali bih zaista voljela probati kakvog su okusa, izgledaju vrlo primamljivo...vjerujem da su prekrasna baš kao i njihove ambalaže
ja osobno još nisam probala ružičasta vina ali bih zaista voljela probati kakvog su okusa, izgledaju vrlo primamljivo...vjerujem da su prekrasna baš kao i njihove ambalaže
Rose vino,uvijek fino,rajsko piće laganog pjenušavog,vrckastog,slatkog okusa koji se ljubi sa desertima i laganim jelima,ali i druženjima duboko u noć.
Kažu da su to vina za žene ali opet one uvijek znaju što je dobro pa sam se vodio tom mišlju i probao pjenušac.Ne zovu bez veze vina Božjim pićem jel Dioniz je znao što radi i danas zna.Pića za posebne ljude sa instančanim okusom za dobro,lijepo i za one koji znaju što je žele.Krivo mi je što rijetko gdje možete naći u baru Rose vino a o pjenušcina na čaše da ne pričam.To su ipak vina za guštanje,zavođenje i za šarmiranje.Desertna vina kojima dajete točku na i, kvalitetnom završetku dana ,večere. samo za sladokusce i znalce.
U jesen prošle godine, radila sam na Festivalu vina u Esplanadi! Jest da je moj posao bio baziran u kuhinji,ali imala sam prilike prošetati dvoranama i kušati vina (ali samo na kraju festivala jer alkohol nije dozvoljen za vrijeme rada). Kada je sve završilo, neki dobri vinari ostavili su nam boce za uspomenu! Među onima koje sam ja dobila bilo je i rose vino proizvođača Laguna ! Čuvala sam ga do nedavno kada smo ga moja obitelj i ja otvorili za moj 18. rođendan!
Vino je jako ukusno (ali ne jeftino) i htjela bih imati barem još jednu butelju za posebne prilike!
Prije svega, veliki sam ljubitelj vina. Iz Daruvara sam, gdje je vino vrlo cijenjeni proizvod i najpoznatiji smo po proizvodnji Daruvarskog Rizlinga i Daruvarske Graševine. Moram priznati da su ova ružičasta vina VRLO primamljiva mojoj supruzi. A pošto se bliži 8 mart, tj. dan žena, bio bih Vam vrlo zahvalan ukoliko taj dan učinite još posebnijim i ljepšim za moju dragu suprugu. Bio bih Vam također zahvalan i iz razloga što bih upravo radi Vas, čiji sam redoviti čitatelj, kako i u papirnatom izdanju 24 sata, tako i u svakodnevnom zanimljivo potrošenom vremenu putem internetskih stranica dobio veliki plus u očima svoje supruge :) Moram priznati da sam i sam željan kušati ružičasto vino, jer znam da je IN VINO VERITAS živa istina :)
Svaka žena na ovome jadnom svijetu zaslužuje minimalnu pažnju od nas muških krpelja, crpimo njihovu dobrotu kroz cijelu godinu.I zato macho man ekipa bar taj jedan dan u godini dajte od sebe ono što su žene najviše zaslužile od nas muškaraca, to je LJUBAV i PAŽNJA :) Dobro se uvijek dobrim vraća.ŽENE SRETAN VAM VAŠ DAN.
Uz rozo vino sam se zaljubila => to bi bilo najkraće objašnjenje zašto ga volim. Dečko me na prvi spoj izveo u restoran u centru Zagreba i kao desertno vino je bilo neko rozo vino. Bilo je slatkasto i baš je bilo "pitko" uz hranu, a na kraju su i moji obrazi poprimili takvu boju ;-) Ovim člankom ste me baš podsjetili na taj spoj, rumene obraze i rujno vino! :-D
Volim rose vina jer je to prvo piće koje sam natočio u čašu svojoj sadašnjoj curi, a uskoro mojoj budućoj ženi.
Volim rose vina jer sam ga natočio u čašu svojoj sadašnjoj curi, a uskoro mojoj budućoj ženi na prvu godišnjicu naše veze.
Volim rose vina (da skratim malo? :D )jer ću ga piti sa svojom budućom ženom na našem vjenčanju, kad nam se dijete rodi, zatim kad mi cura diplomira ove godine na faksu, pa kad ću ja napraviti doktorat, onda kad nam se rodi drugo dijete, pa kad će biti svadba od naše djece... Da skratim-volim rose vina! :) :)
Čaša rashlađenog rose vina poslije večere, neprocjenjivo. To je jedino vino koje pijem jer je lako i pitko, nešto čemu ne mogu odoljeti.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji